Karta som med röd fyrkant ramar in Halmstad, Barnhemsgatan, Hallands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt En relativ normal natt i länet, dock ett mordförsök. Presstalespersoner under fredagen är Stefan Gustafsson och Peter Adlersson.

Halmstad, Barnhemsgatan, Hallands län

Kl 23.15, Halmstad, försök till mord
Polis kallas till Barnhemsgatan där det enligt vittne ska pågå ett bråk på gatan mellan tre män. På väg till platsen får polisen uppgifter om att någon kan ha en kniv. Även ambulans larmas till platsen. Det framkommer då även att någon kan vara knivskuren/knivskadad.
Kl 23.25: Polis på plats och en man anträffas med möjliga knivskador i bålen. Han avförs omedelbart till sjukhus. Det är oklart om den skadade fått sina skador utomhus eller i en närliggande lägenhet. Polisen inleder förundersökning med rubricering försök till mord, den troliga brottsplatsen spärras av. Den skadade uppges vara allvarligt skadad. Utredningen på plats leder fram till att en man hämtas till förhör. Ytterligare en man identifieras som har lämnat platsen, han blir senare anhållen i sin frånvaro.

Den skadade är en man i 25-årsåldern. Han uppges vara allvarligt skadad men inte livshotande. Han är fortfarande på sjukhus. Den man som hämtas till förhör kan senare på kvällen släppas. Polisen finner även den man som efterspanats som misstänkt senare på natten. Han har ännu inte hörts. 

Uppdatering, Kl 11.00:
Samtal med polisen i Halmstad. Både den skadade och en man som misstänks för försök till mord har hörts av polis under förmiddagen. Inga uppgifter från förhören lämnas ut. Den man som hörts som misstänkt är fortsatt anhållen av åklagare. Läget för den skadade som fortfarande befinner sig på sjukhus är stabilt.

Polisen önskar komma i kontakt med vittnen till händelsen, har du/ni ett något i samband med händelsen kontakta 114 14.   

    

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra