Karta som med röd fyrkant ramar in Falkenberg, Halmstad, Hallands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Relativt lugnt i Halland under kvällen/natten enligt RLC. Presstalesperson under helgen är Stefan Gustafsson.

Falkenberg, Halmstad, Hallands län

Kl 23.30 Falkenberg, rån, väpnat
En kille i 15-årsåldern kontaktar polis och uppger att han tidigare befunnit sig vid Tångaskolan med sin moped. En grupp av killar kommer fram till offret och hotar honom med ett flertal pistolliknande föremål. Offret får lämna ifrån sig klocka, halsband och de tar även mopeden. Gärningsmännen ska ha kommit till platsen i en bil. Två av de som genomfört rånet försvinner från platsen på den stulna mopeden.

Polisen söker i omgivningen och man återfinner mopeden samt två hjälmar. Mopeden bärgas och hjälmarna tas i beslag för att söka spår. Ingen gripen i nuläget.

Kl 23.40 Halmstad, rån/försök till rån
Två ungdomar befinner sig vid Brunnsåkerskolan. Ett antal andra ungdomar kommer till platsen ca 2-6 st. Det ungdomsgäng som kommit till platsen hotar sig till ett par skor och försöker även hota sig till att en jacka. De försvinner sedan med skorna. Ungefär samtidigt så dyker en polispatrull upp på platsen. De får information om vad som inträffat. Flyktvägen pekas ut och polisen söker i denna riktning.

Två unga killar anträffas som stämmer in på signalement. Polispatrullen får då uppgifter på hur skorna såg ut på radio. En av de misstänkta bär dessa skor och polisen kan då gripa båda killarna som är 15 år. De förs till polisstation och hörs i närvaro av advokat och sociala myndigheter. Därefter släpps de fria.   

Mest läst av andra