Karta som med röd fyrkant ramar in Kungsbacka, Rossaredsvägen, Halmstad, Fabriksgatan, Getinge, Hallands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Flertalet händelser i länet, bland annat stöld av traktorer. Presstalesperson under lördagen är Stefan Gustafsson.

Kungsbacka, Rossaredsvägen, Halmstad, Fabriksgatan, Getinge, Hallands län

Kl 23.30 Kungsbacka, smitning från trafikolycksplats
Ett vitten möte två män på Rossaredsvägen till fots, strax därefter så ser vittnet en personbil som är stort sett demolerad. Bilen har kört in i ett träd. I bilen finns det inga personer kvar. Det finns dock blodfläckar och airbagen på båda sidorna är utlöst. Polis kallas till platsen. Polisen finner bl a plånbok mm i bilen som beslagtas. Polisen söker även personer på en adress i närområdet och även via sjukhuset i Kungsbacka men ingen anträffas. Anmälan om smitning från trafikolycksplats upprättas.

Kl 23.56 Halmstad, stöld av traktorer
Polis kallas till ett lantbruksföretag som ligger vid Fabriksgatan i Getinge. Vittnen har sett hur någon kört in på området och sedan verkar de börjat lasta på maskiner av något slag på en lastbil. Polis larmas till platsen. Innan polisen hinner fram så lämnar lastbilen med maskinerna på flaket i riktning mot E6. Fordonet som lämnas beskrivs som lastbil med släp. Polis åker både till brottsplatsen och patruller söker även av närområdet och E6. Inte långt därefter så finner en patrull en lastbil som lämnats, två personer har varit synliga som sprang från platsen. På lastbilen finns det två st traktorer. Polisen genomför ytterligare kontroller av fordon på E6. Polisen startar även upp eftersök med hund från platsen där lastbilen lämnats. Lastbilen  i sin helhet beslagtogs. Hunden får upp spår men ingen person kan gripas.

Kl 09.00 Uppdatering:
Efter kontakt med polisen i Halland har framkommit följande, gärningsmännen har lastat två traktorer på en trailer. De två traktorerna är fullvärdiga lantbrukstraktorer som troligen kan värderas i miljonbelopp. I samband med att polisen begränsar framkomligheten på E6 överges en lastbil (möjligen ny efter omlastning) på E6. Två män ses springa från platsen av vittnen. Lastbilen som nu är beslagtagen tillsammans med last är registrerad i Polen.

   

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra