Karta som med röd fyrkant ramar in Varberg, Östra Hamnvägen, Halmstad, Hallands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Ett urval ur natten händelser i länet. Presstalespersoner under måndagen är Stefan Gustafsson och Jenny Widén.

Varberg, Östra Hamnvägen, Halmstad, Hallands län

Kl 23.28 Varberg, trafikbrott mm
Polis larmas till Getterövägen/Östra Hamnvägen. Vittne har sett en bil som kört genom staket mm på platsen och ner i vattnet. En bil till ska finnas på platsen enligt vittne, oklart om någon är skadad. När polis kommer till platsen finner de en bil men den står nu på land, den är tom. Bilen har dock uppenbart varit nere i vattnet. Räddningstjänsten kontrollerar området i vattnet men ingen person hittas. Polisen larmar hundpatrull för att söka i närområdet. Bilen är inte anmäld stulen. Trots sök med hund så finner inte polisen någon misstänkt person. Anmälan upprättas smitning från trafikolycksplats samt vårdslöshet i trafik. Ingen gripen.

Kl 04.07 Halmstad, stöld
Polis larmas till en bilfirma vid Olofdalsvägen där vittnen sett personer, troligen två män som höll på med något vid uppställda bilar. Troligen verkar de montera av hjul på uppställda bilar. Händelsen dokumenteras
bl a av kameraövervakning. Polis åker till platsen och när de kommer fram så kan anmälaren fortfarande se att männen är kvar på området. En personbil lämnar platsen men en av de misstänkta är kvar och kan gripas. Oklart om männen kommit till platsen i den bil som lämnat eller om det är en bil som tillgripits på plats. Uppgifter kring bilen larmas ut.

Något senare så får polisen uppgifter på att den bil som avvek hittats under färd och kunnat stoppas. I bilen finns en man som polisen misstänker var gärningsman nr 2 vid tidigare inbrott. Han grips. Bilen beslagtogs.  

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra