Karta som med röd fyrkant ramar in Halmstad, Järnvägsgatan, Nyhem, Laholmsvägen, Hallands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Ett urval ur polisen arbetsuppgifter kvällen/natten. Presstalesperson under Pingsafton är Stefan Gustafsson.

Halmstad, Järnvägsgatan, Nyhem, Laholmsvägen, Hallands län

Kl 03.30 Halmstad, grovt rån/väpnat
Polisen får in samtal från en eller flera personer som säger sig blivit rånade vid Järnvägsgatan i Nyhem. Det uppges att fyra yngre män ska ha slagit och hotad dem med någon typ av vapen. Gärningsmännen har lämnat platsen men offren har av någon okänd anledning lyckats frånta gärningsmännen en pistol/troligen luftpistol. Händelsen ska ha inträffat vid järnvägsövergången till Laholmsvägen. En av offren är en man i 20-årsåldern.
Polis larmas till platsen tillsammans med ambulans. Även hundpatrull larmas. Hunden får upp spår och vid Maratonsvägen kan två av de misstänka gripas. De gripna uppges vara födda 2004 och 2006. Vid råntillfället så försvann mobiltelefon och tillhörande fodral och en nyckelknippa. Nyckelknippan anträffas på en av de gripna men inte övrigt gods. Rubriceringen ändrats till rån och grov misshandel. Ingen av offren behöver dock föras till sjukhus, omhändertogs av ambulanspersonal.Luftpistolen beslagtagen.  

När det gäller våldsbrott i relation så har det under kvällen natten troligen kommit in två brott i Halland via RLC.  

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra