Karta som med röd fyrkant ramar in Falkenberg, Skogskyrkogården, Hallands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Dagens presstalesperson är på plats.

Falkenberg, Skogskyrkogården, Hallands län

22:06, Falkenberg, explosion: Flera larmsamtal inkommer om en hög smäll. Vid Skogskyrkogården hittas ett föremål som exploderat och orsakat smällen. Patruller och helikopter söker i området efter personer som kan ligga bakom explosionen, dock utan resultat. Ytterligare ett odetonerat föremål hittas på platsen, som är avspärrad i väntan på att föremålen ska tas omhand. En anmälan om grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor upprättas. 

Uppdatering 13:20: Bombtekniker har undersökt föremålen och konstaterar att de inte liknar de föremål som använts vid sprängningar riktade mot fastigheter i Falkenberg. I nuläget finns därmed inga kopplingar till tidigare händelser.
Förutom att förundersökningen fortsätter kommer polisen arbeta trygghetsskapande med ökad närvaro i området.
Vi uppmanar alla som har någon form av information kring söndagens händelse att höra av sig till polisen på 114 14.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra