Karta som med röd fyrkant ramar in Falkenberg, Rådmansgatan, Varberg, Värö, Hallands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Ett urval ur kvällen/nattens händelser i länet.

Falkenberg, Rådmansgatan, Varberg, Värö, Hallands län

230810
Kl 22.58 Falkenberg,  Allmänfarlig ödeläggelse
Polisen få larm om att något ska ha exploderat vid en fastighet på Rådmansgatan, ett flertal samtal kommer in till SOS. Polisen inleder en insats på platsen och konstaterar att något ska ha exploderat/detonerat vid en fastighet på platsen. Platsen spärras av och man säkerställer att ingen person ska ha skadats. Polisen får in flertalet vittnesuppgifter kring explosionen från platsen. Man genomför även kontroller av personer och fordon i närområdet, ingen grips. Nationella bombskyddet (NBS) kallas till platsen och de undersöker plats och material som kan vara kopplat till explosionen. Resultatet ännu inte klarlagt.

Polisen genomför dörrknackning i närområdet. Kopplingen till tidigare händelser i Falkenberg är inte klarlagd men kan heller inte uteslutas. Förundersökning med rubricering allmänfarlig ödeläggelse inleds.

För närvarande finns ingen ytterligare information från förundersökningen. Polisen vill självklart komma i kontakt med personer som kan ha gjort iakttagelser kring platsen vid det aktuella tillfället. Detta gäller all former av uppgifter kring personer, fordon mm. Ring 114 14.  

 230811

Kl 01.36 Varberg, mordbrand
Polis och räddningstjänst larmas till Sunnvära, Värö där det ska brinna i en villa. På plats konstateras rök och lågor från taket. Trots att räddningstjänsten arbetar intensivt på platsen brinner villan ner. Då brandorsaken inte är känd så inleds förundersökning med rubricering mordbrand. I nuläget inga kända personskador. Platsen är avspärrad i avvaktan på teknisk undersökning. 

Händelsen i media

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra