Karta som med röd fyrkant ramar in Rådmansgatan, Halmstad, Falkenberg, Hallands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Skottlossning En man skottskadad i centrala delarna av Falkenberg.

Rådmansgatan, Halmstad, Falkenberg, Hallands län

Polisen får in uppgifter om att en person/ troligen man ska ha blivit skjuten på en adress i centrala delarna av Falkenberg. Adressen är inte fastställd och uppgifterna är osäkra. Samtalet bryts och anmälaren har svårt att redogöra för vad som hänt.

Efter hand kommer det in mer uppgifter som pekar mot att händelsen inträffat i närheten av en restaurang som heter Hertings krog. Krogen ska ligga vid Hertings Allé.

Det bekräftas även att en man är skottskadad. Oklart skadeläge. Gärningsmannen uppges ha lämnat platsen på en mc. Ambulans kallas fram till brottsplatsen.

Kl 15.44: Första polispatrull på plats. På plats en anträffas en man i 25-årsåldern. Han har en trolig skottskada i ett lår. Omständigheterna kring själva skottlossningen är dock ännu inte kända. Platsen för brottet kommer troligen att spärras av. Brottsplatsen anges som Plantervägen/Rådmansgatan.

Den skadade körs med hjälp av ambulans till sjukhuset i Halmstad. Skadeläget är oklart. Polisen sänder personal till sjukhuset för att höra den skadade så fort man får möjlighet.

Kl 16.30: Förundersökning inledd med rubricering försök till mord.   

Polisen genomför för närvarande förhör med personer som befunnit sig på platsen (vittnesförhör). Två personer är medtagna till förhör pga av att det befunnit sig på brottsplatsen. Ännu oklart om polisen kunnat genomföra något förhör med den skadade. Polisen har även genomfört husrannsakan i en bostad kopplad till händelsen.

En polishelikopter deltar i insatsen på plats.

Kl 17.30: Polisen i Halland meddelar att den skadade har kunnat höras kort på sjukhuset. Vad som framkom i förhöret kan dock inte lämnas ut.  

Kl 21.00: Polisen i Halland meddelar att de två män som medtogs till förhör har gripits efter förhör. De är misstänkta för försök till mord. Polisen vill i nuläget inte gå in på vad som ligger bakom gripandet men mycket pekar på att de uppgifter som polisen fick inledningsvis inte stämmer.

Kl 21.15: Åklagaren har valt att häva gripandet då ärendet föredrogs. De båda misstänkta är dock fortfarande misstänkta för försök till mord.  Förundersökningen forskrider.

Mest läst av andra