Karta som med röd fyrkant ramar in Kollavarvsvägen, Kungsbacka, Heberg, Hallands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Stöld Stöld ur bil, Kollavarvsvägen Kungsbacka samt Heberg.

Kollavarvsvägen, Kungsbacka, Heberg, Hallands län

Under gårdagen anmäldes två stölder av värdesaker ur parkerade bilar. Den ena händelsen inträffade på Kollvarvsvägen, där anmälaren lämnat sin parkerade bil under en stund för att äta. Ett mobillarm kom till anmälaren, som strax därefter kunde konstatera att någon krossat en ruta till bilen, och att datorväska samt pass var tillgripet ur den. Någon misstänkt för händelsen fanns inte kvar på platsen.

Den andra stölden inträffade i Heberg, då anmälaren lämnat sin bil på en parkering för att äta lunch. När man återkommer till bilen är en ruta krossad, och en väska ur bilen är tillgripen.  

Denna typ av stöld ur bilar längs E6 i Halland är i perioder mer frekventa. Polisen uppmanar till att man inte ska lämna stöldbegärligt gods i bilen; en tom bil är ofta ointressant. Även saker som väskor och påsar innehållandes mindre värdefulla saker lockar till inbrott. Om du lämnar väskor eller andra lösa föremål i bilen löper du stor risk att få inbrott, även om du bara ska vara borta en kort stund. Lämna gärna även handskfacket öppet och och tomt, så att det syns att det inte finns något stöldbegärligt där.

Har du tips gällande stölderna eller gjort iakttagelser vid ovan händelser tas detta tacksamt emot via Polisens växel 114 14, eller via tipslänk på polisen.se

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra