Karta som med röd fyrkant ramar in Falkenbergs Kommun, Norberg, Falkenberg, Hallands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Stöld/inbrott Stort antal inbrott på gårdar och lantbruk i Halmstads, Hyltes och Falkenbergs kommuner

Falkenbergs Kommun, Norberg, Falkenberg, Hallands län

Mellan den 30/5-12/6 har det anmälts 22 stölder från gårdar/lantbruk i Halmstads, Hyltes och Falkenbergs kommuner. Stölderna har skett företrädesvis nattetid genom inbrott i garage eller förråd som i vissa fall varit olåsta.

Likheten mellan brottsobjekten och typen av tillgripet gods under en koncentrerad tid gör att det finns anledning att tro att det rör sig om en brottsserie utförd av samma gärningsmän.

Det tillgripna godset består bl.a av cyklar, större mängder diesel, motorsågar, röjsågar, gräsklippare, alkohol, batterier etc. Mycket tyder på att det fordon som gärningsmännen använder är större än en personbil, exempelvis skåpbil, eftersom det är skrymmande gods som tillgripits.

Polisen manar till uppmärksamhet kring gårdar och lantbruk utanför tätorterna i Halmstads, Hyltes och Falkenbergs kommuner efter personer och fordon som är avvikande i tid och plats för vad som är normalt i området. Vidare är det viktigt att verktyg, motorredskap och andra värdefulla tillhörigheter hålls inlåsta.

Kontaktperson är Kom Anders Norberg //Brottssamordningen Halland.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra