Karta som med röd fyrkant ramar in Falkenberg, Galtabäcks Hamn, Glommen, Skogstorp, Solrosvägen, Varberg, Hallands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Trafikbrott Förföljande av personbil och mc i Varberg/Falkenberg. Uppdelat på två olika tillfällen.

Falkenberg, Galtabäcks Hamn, Glommen, Skogstorp, Solrosvägen, Varberg, Hallands län

Polisen har fått in vittnesuppgifter kring en personbil och en mc som kört mycket vårdslöst i par i området kring Galtabäck. Via de uppgifter som framkommer så kan polisen se att bilen är avställd mm. De stannar till nere i Galtabäcks hamn men är snart under färd igen, då mot Varberg. De försvinner sedan och polisen spanar i området kring Glommen mm. Varken mc:n eller bilen hittas.

Ca 17.15  så anropar en polispatrull, de har då haft kontakt med den tidigare efterspanade bilen vid Skogstorp i Falkenberg. Bilen har först inte stannat på uppmaning från polisen och sedan stannar den och minst två personer lämnar bilen till fots. Den lokala polisen tror sig veta vilka dessa personer är. Hundpatrull ingår i sökinsatsen.  

Flera polisenheter ansluter och man söker nu efter de två som lämnat till fots. De brott som kan vara aktuellt i nuläget är bl a grov olovlig körning, vårdslöshet i trafik, ej stannat på polismans tecken och eventuellt drograttfylleri.

För närvarande är ingen av de misstänkta frihetsberövade. Insatsen pågår.

Kl 17.43: En av de män som polisen söker har hittats/frihetsberövats. Detta ingripande sker i närheten av Solrosvägen. Den nu frihetsberövade är en man i 20-årsåldern. Bilen beslagtagen.

Mest läst av andra