Helikopter

Senaste händelserna som nämner ordet helikopter.

Har du hört en helikopter som cirklar ovanför ditt hus eller område eller som åkt förbi? Kanske kan du hitta anledningen till det bland polisens händelser. På den här sidan listar vi de polisnotiser som innehåller helikopter i någon form.

Hittar du inte rätt händelse här så testa sök på Twitter efter helikopter, eller se om aktuellt helikopter finns med på som t.ex. flightradar24.com eller planefinder.net.

  Försvunnen person – Polisen söker sedan söndagskvällen efter en försvunnen man i trakten kring Häbbersvattnet, väster om Stenfjället.

  Karta som visar ungefär var händelsen inträffat

  Vakthavande befäl har fattat beslut om fjällräddning enligt LSO, lagen om skydd mot olyckor.

  Mannen, som är i 80-årsåldern, är på fisketur och sågs senast vid Häbbersvattnet på söndagsmorgonen.

  Fjällräddare, hundpatrull och helikopter deltar i sökandet.

  Uppdatering 14:47:

  Mannen är ännu inte anträffad.

  Även UAS (drönare med förare) används i sökarbetet.

  Uppdatering 18:57

  Mannen är återfunnen.

  Återfanns av fjällräddare klockan 18:31, mannen är återfunnen vid liv. 

  Trafikolycka – Motorcyklist och bilist som kolliderat, E20 / väg 2552 Arentorp.

  Karta som visar ungefär var händelsen inträffat

  Polis, räddningstjänst och ambulans larmas till E20 / väg 2552 Arentorp, där en motorcyklist och en bilist kolliderat. Skadeläget är okänt. 

  10.06 Föraren av motorcykeln, en man, fördes med ambulans från platsen för att mötas upp med ambulanshelikopter för vidare transport till sjukhus. Han var då vaken och talbar, men hans skadeläge är okänt. Personbilen har fått skador i samband med olyckan, men föraren, även det en man, har inte fått några personskador. 

  Försvunnen person – Försvunnen person - statlig räddningstjänst LSO 4:4§

  Karta som visar ungefär var händelsen inträffat

  UPPDATERING

  Mannen anträffad vid liv av polispatrull på en skogsväg i sökområdet. Räddningstjänst avslutad.

  Polisen i Region Bergslagen letar sedan i går kväll efter en försvunnen man i trakterna kring Tjäderåsen norr om Orsa. Mannen som färdas på en röd 4-hjuling är är 66 år och ca 170 cm. Han är klädd i en mörk eller rutig skjorta och svarta arbetsbyxor.

  Under dagen kommer polishelikopter att biträda i sökandet.

  Kontakta polsen via 11414 vid iakttagelse eller tips alternativt 112 vid akut situation.

  Räddningsinsats – Person anträffad avliden i vattnet, Enånger

  Karta som visar ungefär var händelsen inträffat

  Polis tillsammans båt och helikopter från JRCC larmas till Våtnäs utanför Enånger. Där man befarar att någon har hamnat i vattnet.

  En man i 40-års åldern anträffas livlös i vattnet. Han förs till sjukhuset men förklaras senare avliden på sjukhuset. Polisen kommer att upprätta en anmälan gällande dödsfall utan misstanke om brott.

  Anhöriga är underrättade.

  Arbetsplatsolycka – Man skadad i arbetsplatsolycka.

  Karta som visar ungefär var händelsen inträffat

  En polispatrull beordras till en adress utanför Öregrund där en man ska ha skadat sig i en arbetsplatsolycka.

  Mannen, som är i 30-årsåldern, ska ha sågat sig i armen och avförs med ambulanshelikopter till sjukhus med en sårskada. Skadorna ska inte vara livshotande.

  Händelsen utreds som en arbetsplatsolycka.

  Försvunnen person – Polisen önskar allmänhetens hjälp.

  Karta som visar ungefär var händelsen inträffat

  18:49 Polis larmades till Dammkärrsvägen i Stavsjö, Nyköping, efter ett samtal om att en man saknades. Mannen ska ha försvunnit från sin bostad någon gång efter klockan 09:00 på onsdagsförmiddagen. Mannen är i 70-årsåldern, 186 centimeter lång och har en smal kroppsbyggnad. Han är flintskallig, har grönblåa ögon, en stapplig gång och tros vara iklädd en röd/rutig flanellskjorta och bruna byxor. 

  Polis och hundpatrull har sedan försvinnandet arbetat med ett eftersöksarbete, dels närsök vid platser där mannen bor, dels på andra ställen där han kan tänkas ha rört sig. Kontroller med sjukvård m.m. har inte gett något resultat och inte heller kontakt med taxibolag. Terrängen inom sökområdet består av mycket skog och vatten. En UAS (drönare) används i sökarbetet. 

  Polisen är väldigt angelägen om att få hjälp av allmänheten med tips och iakttagelser. Den som tror sig se mannen ombeds att omedelbart ringa polisen på 112, begär därefter polisens regionledningscentral Öst.

  Uppdatering 21:52

  Mannen är fortsatt försvunnen. En helikopter deltar nu i sökinsatsen. 

  Uppdatering torsdag 23 juni

  07:50 Mannen är fortsatt försvunnen. Under natten har räddningstjänst inletts. Resurs från försvarsmakten har begärs in och polisen har också kontakt med missing people, sjukvården, buss- och taxibolagen. Mobilpositioneringen har inte gett något resultat. En anmälan om försvunnen person har upprättats. 

  Försvunnen person – Försvunnen person, i närheten av Övre Nyland / Lögdeälvsleden.

  Karta som visar ungefär var händelsen inträffat

  Polisen söker en man i 30-års åldern som försvann under måndag kväll från en koja/stuga vid Lögdeälvsleden i närheten av Övre Nyland.

  Polisen önskar iaktagelser av allmänheten om man  iaktagit mannen eller gett honom skjuts från platsen. 

  Signalement:
  Man i 30års åldern, ca 180cm lång, tatueringar på händer och armar. 

  Polisen är med patruller och helikopter och söker i området.

  Uppdatering 20:15

  Personerna mötte två män som sov i en annan stuga/koja i närheten natten mellan måndag och tisdag. Polisen är intresserad av att få kontakt med dessa två män.

  Trafikolycka – Trafikolycka på skogsväg i närheten av Baksjöliden, Åsele.

  Karta som visar ungefär var händelsen inträffat

  Vid lunchtid larmades polisen om en singelolycka med lastbil på en skogsväg. En person ska vara inblandad, personen förs med ambulanshelikopter till sjukvård.

  Polis har beordrats till platsen.

  Uppdatering klockan 14:04: Polisen har varit på platsen. Åkeriägaren skulle lösa bärgning av fordonet. Det finns ingen misstanke om brott i samband med olyckan. 

  Försvunnen person – Försvunnen kvinna med två barn eftersöks, Långasjö.

  Karta som visar ungefär var händelsen inträffat

  Polis söker med bland annat hundpatrull och helikopter efter en kvinna född -92 som ihop med sina två små barn tros ha gått vilse i skogen omkring Långasjö. Hon skall ha varit borta sedan ca kl 10. Kvinnan bär svarta byxor och svart fleecetröja samt en större blåaktig tröja. Kvinnan är även höggravid. 

  Har du nyligen sett familjen, eller ser du dem nu? Vänligen ring polisen på 112. Har du sett dem tidigare, ring 114 14. 

  Uppdatering 14:45 Samtliga är anträffade ca 14.30 vid god vigör. 

  Försvunnen person – Polisen önskar allmänhetens hjälp.

  Karta som visar ungefär var händelsen inträffat

  Sedan klockan 05:45 på lördagsmorgonen har polisen inlett räddningstjänst på grund av en försvunnen kvinna. Kvinnan sågs senast vid sin bostad i södra grav strax utanför Malmbäck, Nässjö, på fredagsförmiddagen. Kvinnan är i 45-årsåldern, 170 centimeter lång och har en sjukdomsbild som gör att hennes mående varierar. Hon har mörkt lockigt hår och normal kroppsbyggnad. 

  Polisen har sedan försvinnandet arbetat med hundpatruller och drönare. Under lördagsmorgonen har också en helikopter kopplats in i sökandet. Inom sökområdet är terrängen svår och det finns både sankmark, mycket skog samt sjöar (Stavsjön). Polisen har också genomfört närsök vid kvinnans bostad och närliggande byggnader. Kontroller med sjukvård m.m. har inte gett något resultat och inte heller mobilpositionering. 

  Polisen är väldigt angelägen om att få hjälp av allmänheten med tips och iakttagelser. Den som tror sig se kvinnan ombeds att omedelbart ringa polisen på 112, begär därefter polisens regionledningscentral Öst.

  Uppdatering 11:55

  Kvinnan har hittats vid liv intill Stavsjön. Räddningstjänst har därmed avslutats.

  Fjällräddning – Fjällräddning i Tännäs, Härjedalen.

  Karta som visar ungefär var händelsen inträffat

  Under kvällen kontaktades polisen gällande en man som ramlat och skadat sig i trakterna av Tännäs, Härjedalen.

  Polisens vakthavande befäl fattade beslut om räddningstjänst med stöd av LSO, lagen om skydd mot olyckor för att hjälpa mannen till sjukvård. Helikopter med fjällräddare larmades ut men behövdes aldrig på platsen då en helikopter från Norge på egen hand kan undsätta mannen. 

  Detonation – Detonation vid ett bostadshus i Norsborg.

  Karta som visar ungefär var händelsen inträffat

  Någonting detonerar utanför ett bostadshus i Norsborg och orsakar skador på framförallt husets ytterdörr. Tre personer är hemma vid tillfället och förs till sjukhus med ambulans för att kontrolleras efter att ha dragit i sig rök. Polisen använder sig av både helikopter och hund för att försöka hitta den eller de som orsakat detonationen, men i nuläget har ingen frihetsberövats och det finns ingen misstänkt.
  Med anledning av händelsen genomför polisen även kontroller på andra platser än brottsplatsen, men dessa platser kommenteras inte närmare.
  Händelsen utreds som allmänfarlig ödeläggelse och försök till mord. 

  Fjällräddning – Fjällräddning i Abiskojaure, Kiruna.

  Karta som visar ungefär var händelsen inträffat

  Klockan 15.50 kontaktades polisen gällande en kvinna som befinner sig i Abiskojaure och som har blivit sjuk under sin vistelse i fjällen. 

  Polisens vakthavande befäl har fattat beslut om räddningstjänst med stöd av LSO, lagen om skydd mot olyckor. Fjällräddare kallas ut för att hjälpa kvinnan. 

  Fjällräddare flygs med helikopter till platsen där kvinnan hämtas upp. 

  Uppdatering klockan 20:10: Kvinnan fördes till sjukvård. Insatsen avslutas. 

  Försvunnen person – Pojke i Södertälje som anmälts försvunnen anträffad och förd till sjukhus med ambulanshelikopter.

  Karta som visar ungefär var händelsen inträffat

  Klockan 14.12 inkom samtal om att en 4-årig pojke försvunnit från en förskola i Södertälje. Flera polisresurser anslöt till sökandet efter pojken. Klockan 15.20 inkom samtal om att pojken anträffats i en pool. Pojken är förd med ambulanshelikopter till sjukhus. Skadeläget är i nuläget oklart.

  Uppdatering klockan 20.00
  Den pojke som fördes med ambulanshelikopter till sjukhus har avlidit. Anhöriga är underrättade. Polisen samverkar med socialtjänst och sjukvård gällande det psykosociala omhändertagandet. 

  Polisen har inlett en brottsutredning för att utreda vad som har hänt. Ingen person är delgiven misstanke om brott. En teknisk undersökning kommer att göras.

  Övrigt – Hot mot skola, Malmö.

  Karta som visar ungefär var händelsen inträffat

  Under gårdagen har det framkommit uppgifter om att ett hot riktats mot en grundskola i Malmö. Polisen tar uppgifterna på stort allvar och vidtar därför en rad åtgärder i ärendet i samverkan med Malmö stad och berörda skolor.

  Den person som har uttalat hoten är en pojke i grundskoleåldern. Han har lämnat sin bostad i Malmö under gårdagen och polisen arbetar med att lokalisera honom. I arbetet använts bland annat polisens helikopter och UAS, polisens drönare. Pojken bedöms inte utgöra något hot mot allmänheten, utanför det konkret uttalade hotet.

  Ärendet rubriceras i nuläget som förberedelse till mord.
  Arbetet är inne i en operativ fas och mer information kan därför ej lämnas i nuläget.

  Uppdatering:

  Pojken har anträffas av patrull i de centrala delarna av Malmö. Han är medtagen in till förhör.

  Ärendet rubriceras som grovt olaga hot mot grupp och har nu lämnats över till åklagare. 

  Sammanfattning natt – Jämtland, ett urval av nattens polisverksamhet

  Karta som visar ungefär var händelsen inträffat

  Kl 00:30, Östersund

  En man stoppas av vakter efter att obehörigen tagit sig in på en återvinningsstation. Polis åker till platsen och förhör hålls med den misstänkte.

  Anmälan gällande olaga intrång upprättas.

  Kl 01:18, Östersund

  En man kontrolleras av polis. Mannen har misstänkt narkotika på sig. Förhör hålls och anmälan gällande ringa narkotikabrott upprättas.

  Kl 03:42, Strömsund

  En trafikolycka har inträffat på länsväg 339, två bilister har kolliderat. Bilarna måste bärgas.

  En person förs med ambulanshelikopter till sjukhus. UPPDATERING kl 10:29: En man är gripen efter trafikolyckan. Han misstänks bland annat för grovt rattfylleri, ringa narkotikabrott, olovlig körning och vållande till kroppsskada. Provtagning har genomförts och förhör har hållits under morgonen. Åklagare har därefter fattat beslut om att anhålla mannen.

  Kl 04:19, Östersund

  En lastbil med släp har kört i diket vid Odenskogs industriområde. Det finns inga uppgifter om personskador.

  Polis åker till platsen. Fordonet står inte trafikfarligt till och ska bärgas.

  En anmälan gällande trafikolycka, utan misstanke om brott, upprättas.

  Mord/dråp, försök – Okänd gärningsman har skjutit flera skott in i en lägenhet i Valsta.

  Karta som visar ungefär var händelsen inträffat

  En utredning om mordförsök har inletts. Ingen person träffades av skotten. I lägenheten befann sig flera personer.

  Polisen genomför en stor insats i Märsta. Brottsplatsen samt bedömd plats för skjutning är avspärrade i väntan på att kriminaltekniker och specialsökhundar ska inleda en brottsplatsundersökning.

  Flera vittnen har förhörts och film från övervakningskameror gås igenom.

  Helikopter, insatsstyrkan och hundpatruller söker efter misstänkt gärningsman.

  Sammanfattning kväll och natt – Ett urval ur aktuella händelser i länet under kvällen/natten.

  Karta som visar ungefär var händelsen inträffat

  Kl 23.00 Trollhättan, brand i parkeringshus
  Polis och räddningstjänst larmas till ett parkeringshus vid Trollgatan. Det uppges brinna på platsen. När man kommer fram brinner det i en bil. På platsen finns i övrigt ett 20-tal bilar parkerade. Vittnet till händelsen säger sig ha sett en eller två män lämna platsen i samband med branden. Branden släcks och polisen upprättar anmälan om skadegörelse genom brand. Ingen gripen. 

  Kl 23.25 Trafikolycka, Göteborg
  Polis och ambulans larmas till Skärsvallsgatan i Fiskebäck där en personbil och en moped ska varit  involverade i en trafikolycka. Mopedisten uppges vara skadad. Mopedisten avförs från platsen i ambulans, troligen benbrott. Föraren av mopeden är en man, drygt 50-år som misstänks för att framför oregistrerad moped. Föraren av bilen uppges vara oskadd. 

  Kl 23.27 Göteborg, trafikolycka med spårvagn
  En spårvagn och en personbil kolliderar vid Allmänna vägen/Karl Johansgatan. Polis, räddningstjänst och ambulans larmas till platsen. Inga personskador. Föraren av personbilen, en man misstänks för vårdslöshet i trafik.   

  Kl 01.14, Åmål, försök till mord 
  Ordningsvakter tillkallar polis till en studentfest vid Hamngatan. På platsen uppges det vara bråkigt, ca 200 ungdomar/studenter på plats. Enligt ordningsvakterna så ska de även pågå någon typ av misshandel. Ordningsvakterna, totalt 7 stycken uppger att det är mycket stökigt på platsen. När polisen anländer så framkommer även uppgifter om att en person troligen är knivskuren. 

  Den skadade har bl a skador i bålen som betraktas som allvarliga, han är dock vaken och talbar. Ambulans tillkallas. Polisen inleder förundersökning med rubricering försök till mord. En ung man pekas ut som gärningsman och grips. Båda är ca 18 år.  Den skadade avförs till ambulanshelikopter till Sahlgrenska sjukhuset för vård. Polisen gör även ett fynd av en kniv på brottsplatsen. Brottsplatsen spärras av. En bil tas i beslag. 

  Kl 09.45, Uppdatering ovan:
  Den man som greps vid brottsplatsen är numera anhållen av åklagare. Misstänkt för delaktighet i brottet. De skadade befinner sig under vård och har inte kunnat höras. Hans tillstånd beskrivs som allvarligt men stabilt. 

  Inga övriga uppgifter kan för närvarande lämnas ut från förundersökningen.

  Kl 02.39 Skövde, rån
  Två kvinnor uppger att det blivit överfallna och rånade i Garpaparken/Majorsgatan. Tre för dem okända unga män som var maskerade med halsdukar och luvtröjor ska ha slagit dem, inga kända vapen. Någon uppges ha fått skador på en hand, armbåge och knä. Okänd omfattning. 
  Polisen söker i närområdet efter gärningsmännen, ingen grips. Anmälan upprättas med rubricering rån. 

  Kl 03.43 Uddevalla, bilbrand
  Polis och räddningstjänst larmas till Roddaregatan där en bil uppges brinna. Branden ska även ha spridit sig till närparkerad bil. På plats släcks branden av räddningstjänsten. Oklart hur banden uppstod men polisen upprättar anmälan skadegörelse genom brand. 

  04.40 Lidköping, trafikolycka singel
  Larm om en singelolycka  på länsväg 187 Ambjörsgården, Järpås. Bilen har av okänd anledning kört av vägen och voltat ute på en åker. föraren uppges ha tagit sig ur bilen. Polis, ambulans och räddningstjänst larmas till platsen. På plats anträffas föraren en man, drygt 40 år. Inga kända personskador. Föraren misstänks dock för vårdslöshet i trafik alt. grov vårdslöshet i trafik. Anmälan upprättas. 

  _________________________________________

  Polisområde Älvsborg, brott i nära relation
  Under natten har polis larmats till en bostad i polisområde Älvsborg av en en kvinna som uppger att hon blivit slagen av sin make. Kvinnan uppges befinna sig i sovrummet med en nyfödd bebis. Hon uppger vidare att detta har inträffat tidigare. Mannen ska nu befinns sig i ett annat rum och städa upp efter deras bråk. Kvinnan är väldigt tveksam till att göra anmälan. De ska båda ha druckit alkohol under kvällen. Hon ska enligt egen utsaga ha en mindre skada i pannan. Polis åker till adressen.

  Mannen kan säkras i entrén till bostaden av polis. Han grips för misshandel. Kvinnans skador kontrolleras av ambulanspersonal på plats. 

    


   

  Trafikolycka – En olycka har inträffat i Saxdalen

  Karta som visar ungefär var händelsen inträffat

  SOS-alarm meddelar att en singelolycka har skett.

  Polisen är på plats och föraren är förd med allvarliga skador till sjukhus.

  Det är inte helt klarlagt vad som har hänt i samband med olyckan och patrullen är kvar på platsen för att utreda saken.

  UPPDATERING kl. 19.56

  Bilisten, en man i 30-årsåldern, är förd med ambulanshelikopter till sjukhus med allvarliga skador.

  I nuläget är det oklart vad som har hänt men mannen har av okänd anledning kört av vägen och ner i ett dike.

  Polisen har inlett en förundersökning gällande vårdslöshet i trafik och man har tagit mannens bil i beslag.