Helikopter

Senaste händelserna som nämner ordet helikopter.

Har du hört en helikopter som cirklar ovanför ditt hus eller område eller som åkt förbi? Kanske kan du hitta anledningen till det bland polisens händelser. På den här sidan listar vi de polisnotiser som innehåller helikopter i någon form.

Hittar du inte rätt händelse här så testa sök på Twitter efter helikopter, eller se om aktuellt helikopter finns med på som t.ex. flightradar24.com eller planefinder.net.

  Försvunnen person – Ånnsjön, tre personer som inte kommit tillbaka efter fisketur

  Personerna lämnade en stuga mitt på dagen och hade sent under lördagskvällen ännu inte kommit tillbaka. Personerna gick heller inte att nå via mobiltelefon.

  Polishelikopter används för att söka personerna kring stugan, dock utan resultat.

  Polisens regionsvakthavande befäl fattar beslut om räddningstjänst med stöd av LSO, lagen om skydd mot olyckor. Fjällräddare kallas ut. Även räddningstjänst åker till platsen.

  Strax efter kl 5 på morgonen påträffas två av personerna och strax därefter även den tredje personen. De befinner sig på Årsön. Sällskapet ska ha hamnat på ön efter att det varit hårt väder igår. Personerna uppges må bra.

  Personerna får hjälp att ta sig till fastlandet.

  Räddningsinsatsen avslutas.

  Försvunnen person – Polisen behöver hjälp med att hitta en försvunnen person på Öland.

  70-åriga Olof försvann i området kring Rälla vid 15-tiden idag och polispersonal söker just nu efter honom men ännu så länge utan framgång. Polishelikopter är rekvirerad.

  Olof har en demenssjukdom, han kan uppfattas som desorienterad och vilsen.

  Vid försvinnandet var Olof klädd i mörkblå t-shirt, jeansshorts och bruna skor. Han är cirka 190 cm lång och har vitt kort hår.

  Om du tror du har sett Olof eller om du funnit honom, vänligen ring Polisen via 112. Berätta att det gäller en försvunnen person på Öland och be att bli kopplad till Polisens ledningscentral i region syd.

  Uppdatering Strax efter 02 inatt anträffades mannen utav en av polisens hundförare, vid liv. Mannen kontrollerades av sjukvården och kunde sedan återvända hem.  

  Trafikkontroll – Umeå, resultat från trafikövervakning på Umeälven.

  I eftermiddag har Polisen och Kustbevakningen tillsammans utfört trafikövervakning på Umeälven. Det har skett både från båt och helikopter. Cirka 20 vattenskotrar och 5 båtar har kontrollerats och samtliga var utan anmärkning.
  Syftet med trafikövervakningen på älven är att öka sjösäkerheten. I dag har hastighet och nykterhet kontrollerats.

  Fjällräddning – Fjällräddning söder om Borkasjö, Vojmådalen.

  En person, en man i 70-årsåldern, har ramlat och slagit huvudet. Polisens vakthavande befäl fattar beslut om fjällräddning med stöd av LSO, lag om skydd mot olyckor. Fjällräddare kallas ut, men det blir ambulanshelikopter som hämtar mannen och för honom till sjukvård.

  Fjällräddning – Fjällräddning i Padjelanta nationalpark.

  En person, en man i 30-årsåldern, är sjuk. Polisens vakthavande befäl fattar beslut om fjällräddning med stöld av LSO, lag om skydd mot olyckor. Fjällräddare kallas ut för att undsätta mannen, men det blir ambulanshelikopter som hämtar och för honom till sjukvård.

  Trafikolycka, singel – Lövvik, lastbil uppges ha vält

  Enligt initiala uppgifter befinner sig två personer i lastbilshytten.

  Uppdatering kl 12:55 

  Personerna är ute ur lastbilshytten. En av dem förs med ambulanshelikopter till sjukvården. (För eventuella frågor om skador, kontakta sjukvården).

  Polispatrull håller förhör och dokumenterar platsen.

  Försvunnen person – Västernoret/Sörnoret, bärplockare saknad sedan igår kväll

  Bärplockaren, en man i 75-årsåldern, förväntades vara hemma vid 20-tiden i går. Men då han inte kommit hem kontaktades polisen senare under kvällen.

  Mannens parkerade bil har påträffats, dock inte mannen.

  Polisens regionsvakthavande befäl har fattat beslut om räddningstjänst med stöd av LSO, lagen om skydd mot olyckor. 

  Poliser från Västerbotten, hundpatruller och fjällräddare kallas ut till platsen. Även helikopter och drönare har under natten använts vid sökandet.

  Vid 8-tiden under fredagen så är mannen ännu inte påträffad. Sökinsatsen fortsätter. 

  Uppdatering kl 08:15

  En av polisens hundpatruller har påträffat mannen vid liv. 

  Sammanfattning natt – Ett urval av nattens polisverksamhet.

  Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. Polisen har utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

  Här följer ett urval av nattens händelser:

  22:37 Fjällräddning, Åre
  Samtal inkommer från en person i Vålådalen, vid Sylarnas fjällstation, som blivit sjuk. Vakthavande befäl fattar beslut om fjällräddning med stöd av LSO, lag om skydd mot olyckor. Fjällräddare kallas ut för att undsätta personerna, men de kallas tillbaka då ambulanshelikopter hämtar personen.

  02:06 Trafikolycka, Östersund
  Polis beordras till E45 vid trafikplats Lit med anledning av en singelolycka. En personbil hade körts av vägen. Det finns inga uppgifter om personskador. Ambulanspersonal kontrollerar föraren och bilen bärgas från platsen.

  06:14 Trafikbrott, Östersund
  Polis stoppar och kontrollerar en personbil på Vallaleden. En ordningsbot (böter) utfärdas då rutorna var tonade.

  En viltolycka har anmälts till polisen under natten och morgonen. Det finns inga uppgifter om personskador.

  Skottlossning – Polisen är på plats i Tensta med anledning av att en skottskadad person är förd till sjukhus.

  Den förmodade brottsplatsen är utomhus och avspärrad. Den skottskade personen var vid medvetandet när han fördes till sjukhus.

  Polisen är på plats i Tensta för att ta reda på vad som har hänt. Det görs genom att brottsplatsen ska undersökas samt att prata med de personer som rör sig i området.

  Uppdatering klockan 02:04
  Polisen har inlett förundersökning angående synnerligen grov misshandel. Polisens arbete med att ta reda på vad som har hänt fortsätter. I det arbetet ingår bland annat utredningspersonal, område- och ingripandepoliser men även hundpatrull samt helikopter.

  Uppdatering klockan 04:37
  Polisen är fortfarande kvar i området men inte med lika många olika kompetenser som tidigare. Den uppgiften som finns att berätta om brottsoffrets skadeläge än att han blev skjuten i undre delen av kroppen. Brottsoffret är en man i 20-årsåldern.

  Uppdatering klockan 07.12
  Avspärrningarna vid brottsplatsen är nu hävda och teknikerna är klara på platsen.

  Försvunnen person – Pojken hittad!

  Den sexårige autistiska pojke som försvann från sin bostad vid 16 tiden i Yttersjö utanför Umeå är alldeles i detta nu anträffad av polishelikopter. De första uppgifterna säger att pojken verkar må bara bra. Han hittades i skogen och tas nu omhand

  ------

  Pojken hittades cirka 19.30 av en polishelikopter. Han var  i skogen cirka en kilometer från sitt hem.   Han var blöt men i övrigt oskadd när polis på marken kunde nå fram till honom. Pojken fick flyga polishelikopter hem till sin bostad där han togs omhand av anhöriga.

  Han behövde  ingen sjukvård, det räckte med  värme och extra ompyssling i sin bostad.

   Jag vill tacka för all hjälp med letandet. Det har varit ovärderligt för oss för att kunna lösa  ut vårt uppdrag.

  Räddningstjänst, Sjöräddning , Försvarsmakten och såklart allmänheten. Man blir varm i hjärtat av ett så stort och snabbt engagemang. 

  Rån – Vid Willys i Björkekärr har en kvinna i 35-årsåldern blivit rånad på sin bil.

  Tre gärningspersoner iklädda gula varselvästar och maskerade med bl a blå munskydd har sparkat henne i magen och även hotat henne med kniv och kommit över hennes bilnycklar. Därefter försvann de i hennes bil i riktning mot Östra sjukhuset. Bilen är en svart Land Rover. Bilen är utlarmad och flera polispatruller samt polishelikoptern deltar i sökandet. Den rånade kvinnan åker med ambulansen för kontroll.

  Om någon har gjort iakttagelser i samband med händelsen kan man ringa polisen på 114 14.

  Mord/dråp, försök – Utomhus i Skärholmen har en eller två okända gärningspersoner skadat två brottsoffer med ett vasst föremål.

  Poliser är på plats på Idholmsvägen och i närområdet för att efterfråga om några personer har uppgifter att lämna om vad som har hänt.

  Polisen kommer även se till att det finns en plats att landa på för ambulanshelikoptern.

  Polisen har inlett en förundersökning angående försök till mord.

  Uppdatering klockan 16:10
  Brottsplatsen är avspärrad så att tekniker kan undersöka den. Det har framkommit att det var en gärningsperson. Den personen sprang enligt en uppgift mot Vårbergsvägen.

  Ambulanshelikoptern är inte kvar i Skärholmen, det finns ingen uppgift om skadorna på de två brottsoffren.

  En gärningsperson är gripen i närområdet, han är misstänkt för försök till mord.

  Uppdatering klockan 19:32
  Brottsplatsen är inte längre avspärrad. De båda brottsoffren skadades av det vassa föremålet i överkroppen.

  Uppdatering klockan 21:22
  Den man i 25-års åldern som greps är efter beslut av åklagaren anhållen på sannolika skäl misstänkt för försök till mord.

  Stöld/inbrott – Stöld/inbrott i villa Långnäs Piteå

  Ärendet inkom till polisen strax efter 21-tiden gällande iakttagelser vid en villa där en bil var synlig och misstanke om att det var pågående inbrott.

  Polispatrull skickades till platsen men även polishelikopter deltog i ärendet. Vid 23-tiden kunde en person gripas och bilen togs i beslag. Utredningsåtgärder pågår. Okänt vad som tillgripits.

  Trafikolycka, singel – E18 norrgående riktning i närheten av trafikplats Stäktet har det skett en olycka.

  Polisen som är på plats talade om strax före klockan 20 att de kommer stoppa trafiken i norrgående riktning då ambulanshelikoptern behöver använda körbanan som landningsplats.

  Uppdatering klockan 20:14
  En person är förd till sjukhus och en personbil är bärgad från platsen.

  Uppdatering klockan 20:24
  Polisen som är på plats har talat om att två personer, förare och passagerare, fördes till sjukhus. Föraren befaras att en eller flera frakturer på nederdelen av kroppen. Polisen kommer utreda hur olyckan skedde.

  Försvunnen person – Polisen letar efter en äldre kvinna som försvunnit från ett äldreboende i Stenhagen.

  Uppdatering 20:55. Den försvunna kvinnan anträffades vid god vigör under tisdagskvällen.

  Kl 13:20 kontaktas polisen om att en kvinna i 80-årsåldern är försvunnen från ett äldreboende i Stenhagen sedan ca 1 timme tillbaka.
  Både polis och personal från boendet söker nu i området. Polis använder helikopter i sökandet.
  Kvinnan uppges vara klädd i ljusblå tröja, beigefärgade kortbyxor, vitrosa skor och glasögon.
  Iakttagelser av kvinnan kan lämnas på 114 14, i akuta situationer – ring 112.

  Trafikolycka, personskada – Två bilar har frontalkrockat på E45 vid Höghed norr om Orsa.

  Enligt initiala uppgifter har flera personer skadats, oklart hur allvarligt

  Räddningstjänst, ambulans, ambulanshelikopter samt polis är på väg till platsen.

  Uppdatering:

  Två bilar har frontalkrockat. I vardera bilen färdades det två personer. I den ena bilen var en person, föraren, fastklämd. Den fastklämde föraren, en 21-årig man, har tyvärr avlidit av sina skador. Hans anhöriga är underrättade.

  De övriga tre personerna är förda till sjukhus för kontroll. De verkar ha klarat sig förhållandevis bra. Hänvisar till sjukvården gällande eventuella skador. Olyckan kommer att utredas. De båda bilarna är tagna i beslag för teknisk undersökning.

  Fjällräddning – Fjällräddning från Kebnekaises Sydtopp efter knäskada.

  Polisen har fattat beslut om fjällräddning sedan en man i 35-årsåldern skadat ett knä i närheten av Kebnekaises gamla toppstuga. Mannen var på grund av skadan oförmögen att själv ta sig ner från Kebnekaise.

  Mannen undsatt med hjälp av polisens helikopter och avlämnad vid Kebnekaise fjällstation.

  Räddningsinsatsen avslutad.

  Trafikolycka – Två personer till sjukhus efter mc-olycka på Sveavägen vid korsningen med Stockholmsvägen.

  Föraren fördes till sjukhus med ambulanshelikopter och passageraren med ambulans. Motorcykeln behöver bärgas från platsen.

  Uppdatering klockan 21:02
  Polisen som var på plats har talat om att olyckan var mellan en personbilsförare och motorcykelföraren. De två personerna som fördes till sjukhus hade på olycksplatsen talat om att att de hade smärta i kroppen efter olyckan. Föraren hade talat bland annat talat om att han hade ont i nacken. Passageraren hade nämnt att han hade ont i ena benet.

  Vid olyckstillfället kördes motorcykeln på Stockholmsvägen och personbilsförare körde ut från Sveavägen.

  Fjällräddning – Polisen har fattat beslut om fjällräddning i Sarek-området sedan två vandrare kommit ifrån varandra i närheten av ett vattendrag.

  Samtal inkommer från en vandrare kl 13:02 som saknar sin kompis efter att de delat på sig för att söka en lämplig väg för att korsa ett vattendrag. Båda är män i 25-årsåldern.

  Anmälaren har själv sökt i en timme innan han larmade polisen.

  Polishelikopter samt fjällräddare larmade till platsen för att lokalisera den saknade.

  I samband med att sökresurser anländer till platsen som är mycket avlägsen meddelar anmälaren att han fått kontakt med sin vän som gått i förväg och fått låna en telefon. Räddningsinsatsen avslutas därmed.