Helikopter

Senaste händelserna som nämner ordet helikopter.

Har du hört en helikopter som cirklar ovanför ditt hus eller område eller som åkt förbi? Kanske kan du hitta anledningen till det bland polisens händelser. På den här sidan listar vi de polisnotiser som innehåller helikopter i någon form.

Hittar du inte rätt händelse här så testa sök på Twitter efter helikopter, eller se om aktuellt helikopter finns med på som t.ex. flightradar24.com eller planefinder.net.

  Rån – I närheten av Balltorpsskolan har en man i 20-årsåldern blivit rånad på en dator.

  Två mörkklädda män kom fram och ryckte datorn från honom. I samband med detta gick även målsägarens jacka sönder och han började blöda från näsan. Inga tillhyggen eller vapen inblandade. Rånarna försvann till fots söderut på Gundefjällsgatan. Polis på väg till platsen.

  20.15 Polisen har sökt efter rånarna i området med bland annat helikopter och hund men ännu har ingen gripits.

  Fjällräddning – Fjällräddningsinsats nordost om Så, Åre.

  Vakthavande befäl fattar beslut om fjällräddning enligt LSO, lagen om skydd mot olyckor, för att undsätta en person som skadat sig i samband med en skoterolycka. Skadeläget för personen är oklart.

  Fjällräddare kallas ut för att bistå med att föra personen till farbar väg för vidare transport till sjukvård.

  Uppdatering klockan 16:08 av Maria Linné, presstalesperson: En person har lastats i ambulanshelikopter vid klockan 14:40 och en person har förts med ambuans till hälsocentral. Det finns ingen uppgift gällande skadeläget.

  Fjällräddningen har avslutats. 

  Mord/dråp, försök – Vid Kungstorget har en man i 20-årsåldern blivit knivhuggen.

  Skadeläget för mannen bedöms initialt vara allvarligt och han är avförd med ambulans till Sahlgrenska sjukhuset. I samband med händelsen har en annan man setts springa från platsen. Polisen är på plats med flera patruller för att få uppgifter om vad det är som har hänt och söka efter misstänkt person. Polisen har spärrat av en plats för teknisk undersökning och rättsläget är för närvarande försök till mord alternativt grov misshandel.

  Kl 13.35:  Ingen har ännu gripits trots sök med både hundar och helikopter. Den skadade mannen har inte hörts av polis. Oklart när polisen får möjlighet till detta. Insatsen har övergått till allmän spaning och utredningsabete/åtgärder. 

  Kl 14.20: Enligt uppgifter från sjukvården så är läget stabilt för den skadade, ej livshotande. Skador på bålen samt sk avvärjningsskador på händerna. Ingen gripen. Teknisk undersökning genomförs på platsen.  

  Ingen övrigt information i ärendet för närvarande. Om det finns vittnen till händelsen som inte varit i kontakt med polisen, ring 11414.  

    

  Försvunnen person – Person har rymt från behandlingshem i Enköping.

  Personal från ett behandlingshem i Eknäs utanför Enköping larmar polisen då en av de boende har rymt. Enligt personalen handlar det om en pojke i 15-årsåldern som är på rymmen, och han ska vara dåligt klädd, förmodligen barfota.

  Polisen, som bedömer att pojken inte ska vara farlig för allmänheten, söker just nu med flera polispatruller och helikopter i det aktuella området.

  Med anledning av den kalla temperaturen och vädret är polisen angelägna om att hitta pojken så snabbt som möjligt. Om du ser pojken, eller tror dig se honom, kontakta därför polisen omedelbart på 112.

  Uppdaterad, kl 21.06:

  Tack vare tips från allmänheten, som hade läst om försvinnandet i media, har polisen kunnat göra bedömningen att pojken inte längre ska befinna sig i en situation där det finns en fara för hans liv.

  Pojken är fortsatt inte anträffad av polisen, men han ska inte längre befinna sig utomhus och polisen har därmed kunnat avbryta den aktiva sökinsatsen i området kring Eknäs.

  Polisen vill passa på att tacka alla som har engagerat sig i sökandet.

  Fjällräddning – Söder om Borgafjäll, man skadad efter skoterolycka

  Fler personer befinner sig på platsen.

  Polisens vakthavande befäl fattar beslut om räddningstjänst med stöd av LSO, lagen om skydd mot olyckor. Fjällräddare kallas ut.

  Även sjukvårdspersonal åker till platsen.

  Vid 13-tiden meddelas att fjällräddare är framme hos den skadade.

  Uppdatering klockan 17:17 av Maria Linné, presstalesperson:

  Den skadade har vinschats upp till helikopter och förs därefter med ambulanshelikopter till sjukvård. Det finns ingen närmare uppgift om skadeläget. 

  Fjällräddarna är åter.

  Fjällräddning – Fjällräddningsinsats i Hemavan.

  Vakthavande befäl fattar beslut om räddningsinsats enligt LSO, lagen om skydd mot olyckor, då en person blivit sjuk på fjället i samband med skoteråkning.

  Fjällräddare kallas ut för att bistå med att föra personen till ambulanshelikopter för vidare transport till vård.

  Uppdatering 18:54:'

  Personen har överlämnats till vägburen ambulans.

  Övrigt – Kvinna som under morgonen ramlat från en balkong

  Under tidiga morgonen inkom larm om att en kvinna på något sätt fallit från en balkong på en ort utanför Karlstad. Kvinnan förd med ambulanshelikopter till sjukhus. Under tidiga morgonen och förmiddagen har en mängd förundersökningsåtgärder vidtagits för att säkerställa det faktiskta händelseförloppet och därmed kunna fastställa vad som förklarar händelsen.

  Denna händelse kommer att uppdateras i det fall det framkommer omständigheter som polisen kan gå ut med. 

  Uppdatering kl 12:50

  Initialt under morgonen inkom uppgifter i ärendet som kunde tyda på att kvinnan utsatts för brott. Med anledning av detta togs beslut om att inleda en förundersökning om grov misshandel. Utifrån det så mar man vidtagit en mängd förundersökningsåtgärder.  Misstanken om brott har inte stärkts under dagen. Förundersökningen fortskrider dock i skrivande stund tillsvidare för att kunna klarlägga vad som verkligen förklarar varför kvinnan fallit ner från balkongen. Det finns ingen misstänkt person i ärendet. 

  Trafikolycka, personskada – Trafikolycka Lv908, Lysvik

  En så kallad fyrhjuling har vält med två personer. Räddningstjänst och polis till platsen. En person bedöms som allvarligt skadad och en med mindre skador. Den skadade föraren är förd med ambulanshelikopter till centralsjukhuset i Karlstad. Utredning pågår på platsen i skrivande stund. 

  Räddningsinsats – Personer genom isen

  14:18 Polis och räddningstjänsten fick SOS-larm om befarad drunkning på sjön Åländern öster om Rimforsa. Två personer hade gått genom isen vid Ingnäsudden.

  14:22 Bägge personer uppges ha kommit upp ur vattnet men är kraftigt nedkylda.

  Ambulanser och räddningstjänstens  resurser är på väg för att lösa personernas svåra belägenhet.

  14:50 Sjöräddning och helikopter är larmade men har ännu inte nått fram till de utsatta personerna.

  15:05 Personerna är lokaliserade till Åländersö och är talbara genom telefon.

  15:28 Två militära helikoptrar råkade befinna sig i området och är behjälpliga med att lyfta in de nödställda personerna till väntande ambulanser.

   15:40 Flygräddningen på plats och är bättre rustad för att lyfta upp de drabbade. Det arbetet har påbörjats nu.

  16:05 De drabbade personerna finns ombord på räddningshelikoptern och därefter förs  personerna med ambulans till sjukhus för fortsatt kontroll och vård.

  Övrigt – Polisen har utrett misstänkt drönarobservation i Forsmark.

  Strax innan klockan 17 på måndagseftermiddagen fick polisen in uppgifter om möjliga observationer av drönare/UAS i anslutning till Forsmarks kärnkraftverk.

  Polisen har under kvällen arbetat med att utreda observationerna. Bland annat har polisens helikopter deltagit i insatsen. 

  Polispersonal på marken gör bedömning efter egna iakttagelser att det är en drönare som flugit vid kärnkraftverket.

  En förundersökning är inledd. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

  Rån – Personrån ombord på ett pendeltåg.

  En pojke i 15-årsåldern har blivit misshandlad ombord på ett pendeltåg av två personer som efter detta tagit hans jacka och stigit av på Helelunds station. 
  I sökandet efter gärningsmännen deltar sedan flera patruller och även helikopter, men gärningsmännen hittas inte. 
  Den rånade pojken möts av polis vid en annan station och skjutsas hem. Polisen skriver en anmälan om rån.

  Inbrott – Misstänkt inbrott i parkerade bilar vid Saltholmen. Misstänkt bil avvek från platsen.

  Vittnen kontaktar polisen efter det att man sett en personbil som kört omkring bland parkerade bilar vid Saltholmen. Bilen verkar leta efter fordon som man kan göra inbrott i. Vittnen ser även hur två män lämnar den aktuella bilen och tar sig in i ett fordon. De börjar sedan bära över gods till den egna bilen. 

  Flera polispatruller larmas till platsen samtidigt som den misstänkta bilen börja köra från platsen mot Kärringberget/ut mot leden mot Särö. 

  En av de polispatruller som larmats ser den aktuella bilen som då väljer att försöka köra ifrån polisen. Bilen lyckas försvinna och larmas då ut som efterlyst. Helikopter har varit delaktig i sökandet.   

  Polis åker till brottsplatsen för att ta uppgifter för anmälan. Vittnesuppgifterna talar om att man varit inne i minst två bilar, troligen firmabilar/hantverkare. Vad som kan ha tillgripits är oklart. Den misstänkta bilen är ännu inte återfunnen.  

  Anmälan upprättas.

  Skyddslagen – Okänd drönare flög över Forsmark.

  En ordningsvakt från Forsmarks kärnkraftverk hör av sig till polisen då vakten sett en drönare som flyger över anläggningen inom skyddsområdet. Drönaren är av en större modell som står emot vind då det blåser kraftigt i området.

  Polisen åker till platsen med patruller och helikopter och söker av området. De ser drönaren som rör sig runt Forsmark ett tag innan den försvinner mot Gräsö. Polisen försöker fortsatt lokalisera drönaren, även med en egen sådan, men utan framgång. 

  Det finns inga indikationer på att drönaren ska ha släppt ner något på området eller landat. 

  Enligt uppgift till polisen så befann sig någon form av föremål över både Ringhals, Barsebäck och Oskarshamn vid samma tillfälle. Frågor kring iakttagelser där hänvisas till respektive polisregion. 

  Det har upprättats en initial anmälan om obehörigt tillträde till skyddsobjekt, brott mot luftfartslagen och olovlig avbildning av skyddsobjekt. Brottsrubriceringen kan komma att ändras under utredningens gång. Det finns ingen misstänkt i nuläget.

  Uppdatering 10:32;

  Förtydligande. Det ska ha inkommit indikationer på att eventuella drönare ska ha setts vid Ringhals, men detta är inte bekräftade uppgifter. 

  Uppdatering 13:48;

  Polisen bekräftar att drönare observerats över kärnkraftverken Forsmark och Oskarshamn. Gällande Ringhals kan polisen inte bekräfta att drönare observerats.Förundersökningar är inledda och dessa leds regionalt.

  Incidenterna samordnas genom polisens nationella operativa avdelning, Noa. Polisen samverkar kontinuerligt med berörda myndigheter och aktörer.

  Det finns i nuläget ingen misstänkt.

  Övriga frågor i ärendet hänvisas vidare till Nationellt mediecenter. 

  Trafikolycka – Två personbilar är involverade i en olycka vid Vindöbron. Inga uppgifter om personskador.

  Räddningstjänst, ambulans och polis larmade till platsen.

  Uppdatering kl.16:32 En person förd till sjukhus i ambulanshelikopter

  Uppdatering kl. 17:59 Det har varit extremt blåsigt i samband med olyckan. Det finns uppgifter om att ett släp kan ha blåst över på motsatt sida av körbanan. En anmälan om trafikolycka utan misstanke om brott är upprättad. Trafiken ska enligt uppgift flyta på i båda riktningarna.

  Rån – Okända gärningsmän har rånat en man på en guldkedja vid Hammarbybacken.

  Flera patruller, hund och helikopter beordras till området kring Hammarbybacken efter att en man i 25-årsåldern rånats på en klocka och en guldkedja.
  Rånet skedde vid skogen när mannen tog en promenad och mötte tre för honom okända maskerade personer som hotade honom med kniv och tvingade till sig värdeföremålen.
  Mannen har inte skadats vid händelsen men är skärrad.
  Under sökandet i området anträffas ett antal personer som kontrolleras, men det finns ingen misstänkt för rånet.

  Trafikolycka – Kollision mellan två bilar.

  Polis beordrades till länsväg 558 mellan Torstuna och Spånga med anledning av att två personbilar kolliderat. 

  Flera personer ska vara inblandade i olyckan men det är i nuläget oklart om någon skadats. 

  Vägen är avstängd på grund av räddningsarbetet. 

  Uppdatering kl. 12:58

  Sammanlagt fem personer var inblandade i trafikolyckan där två personbilar frontalkolliderat. Fyra av dem fördes med ambulans till sjukhus. En av dem fördes med ambulanshelikopter till sjukhus. Skadeläget är oklart för samtliga personer. 

  – Skottskadad man i lokal vid Kvillebäcken. Insats pågår på platsen. Förundersökning med rubricering försök till

  Polisen får in uppgifter via SOS kring en händelse vid en frisörsalong på Fyrklöversgatan. Vittnen har hört något som låter som skottlossning från platsen. En man uppges ha lämnat platsen, troligen gärningsman.

  Polis åker fram mot lokalen. Inne i lokalen så finner polisen en man med skottskador. Oklart skadeläge. Ambulans tillkallas. Inga ytterligare personskador kända. 

  En insats pågår på platsen. Ingen är för närvarande gripen. Den skadade mannen uppges vara ca 30 år gammal.  Platsen för händelsen spärras av. En undersökning av lokalerna pågår. Polishelikoptern har lämnat insatsen p.g.a. dåligt väder.

  Förundersökning inledd med rubricering försök till mord. Minst två personer har hämtats till förhör. Förutom platsundersökning genomför polisen vittnesförhör, kontrollerar kameror i området mm.  Det genomförs även dörrknackning i närområdet. 

  Den skadade har avförts till sjukhus. Hans tillstånd bedöms som allvarligt men stabilt, allt enligt sjukhuset. 

  Uppdatering

  Kl 18.45: Polisen håller fortfarande avspärrningarna och tekniker är på plats. Oklart hur länge och i vilket omfattning som avspärrningarna kommer att kvarstå. 

  Kl 20.45: Ingen ny information från förundersökningen.  

  Händelsen kommer att uppdateras så fort det finns ny information att lämna. I första hand via denna sida.  

  Skottlossning – Skottskadad man i lokal vid Kvillebäcken.

  Polisen får in uppgifter via SOS kring en händelse vid en frisörsalong på Fyrklöversgatan. Vittnen har hört något som låter som skottlossning från platsen. En man uppges ha lämnat platsen, troligen gärningsman.

  Polis åker fram mot lokalen. Inne i lokalen så finner polisen en man med skottskador. Oklart skadeläge. Ambulans tillkallas. Inga ytterligare personskador kända. 

  En insats pågår på platsen. Ingen är för närvarande gripen. Den skadade mannen uppges vara ca 30 år gammal.  Platsen för händelsen spärras av. En undersökning av lokalerna pågår. Polishelikoptern har lämnat insatsen p.g.a. dåligt väder.

  Förundersökning inledd med rubricering försök till mord. Minst två personer har hämtats till förhör. Förutom platsundersökning genomför polisen vittnesförhör, kontrollerar kameror i området mm.  Det genomförs även dörrknackning i närområdet. 

  Den skadade har avförts till sjukhus. Hans tillstånd bedöms som allvarligt men stabilt, allt enligt sjukhuset.  

  Händelsen kommer att uppdateras så fort det finns ny information att lämna. I första hand via denna sida.  

  Försvunnen person – Försvunnen kvinna, Kvarnholmen.

  Polisen söker efter en kvinna som senast sågs vid en matvarubutik på Strömgatan vid stängningstid igår. Kvinnan är 82 år och kan uppfattas som förvirrad.

  Signalement: 

  Cirka 160 centimeter lång. 

  Nätt kroppsbyggnad. 

  Kort, vitt hår. 

  Svarta skor.

  Svart handväska.

  Troligtvis klädd i jeans.

  Svart utmärkande jacka med många påklistrade reflexer. 

  Kvinnan brukar ha luvan på jackan uppe. 

  Har du sett en kvinna som stämmer in på signalementet? 

  Om du ser kvinnan nu eller tror dig ha sett henne i närtid, ring 112 och be att bli kopplad till Polisens regionledningscentral.

  Om du har annan uppgift att lämna om kvinnan, ring polisen på 114 14. 

  Uppdatering: Polisen söker fortsatt med en stor resurs. Helikopter är beodrad till området. Notisen är uppdaterad med en bild på den försvunna Anna-Greta. Bilden får användas av media. 

  Polisen uppmanar alla som har information att lämna att höra av sig. 

  UPPDATERING AVSEENDE FÖRSVUNNEN KVINNA KALMAR:

  Sökandet efter den 82-åriga kvinna som försvunnit från Kvarnholmen, Kalmar, fortgår med stor polisresurs från både Kalmar och Kronobergs län samt externa resurser.

   Vi ber nu allmänhet om hjälp med att leta igenom era egna trädgårdar och utrymmen där det kan tänka sig att kvinnan har tagit sig in. Det kan handla om trädgårdsbodar, garage, soprum, källarutrymmen samt låsta innergårdar med mera. Detta gäller centrala Kalmar men även området runt Snurrom/Värsnäs och i riktning in mot centrala Kalmar då det finns iakttagelser som gör även detta området intressant.

   Signalement:

  Cirka 160 centimeter lång.

  Nätt kroppsbyggnad.

  Kort, vitt hår.

  Svarta skor.

  Svart handväska.

  Troligtvis klädd i jeans.

  Svart utmärkande jacka med många påklistrade reflexer.

  Kvinnan brukar ha luvan på jackan uppe.

   Har du sett en kvinna som stämmer in på signalementet?

  Om du ser kvinnan nu eller tror dig ha sett henne i närtid, ring 112 och be att bli kopplad till Polisens regionledningscentral.

  Om du har annan uppgift att lämna om kvinnan, ring polisen på 114 14.

  Stöld – I en kommun inom polisområde Stockholm nord stal flera gärningspersoner en personbil från en arbetsplats.

  Flera maskerade gärningspersonen kom in på arbetsplatsen och tog med sig en personbil. Förutom att åka till den aktuella arbetsplatsen för att samla in information från de personer som var på plats larmades registreringsnumret på den stulna personbilen ut till de poliser som arbetade i region Stockholm, men även till poliserna i region mitt eftersom det är en angränsade polisregion. 

  Till en början användes polisens helikopter användes för att söka efter personbilen, som ännu inte är anträffad. Polisen arbetar med att ta reda på  vad som hänt i en förundersökning angående grov stöld. 

  Motorfordon, stöld – Luleå, bil anmäld stulen.

  Samtal inkommer om att en bil stulits i Luleå.

  Polis beordras ut för att leta efter den och i sökarbetet används bland annat helikopter.

  Bilen har inte anträffats.

  En anmälan tas upp gällande stölden.