Helikopter

Senaste händelserna som nämner ordet helikopter.

Har du hört en helikopter som cirklar ovanför ditt hus eller område eller som åkt förbi? Kanske kan du hitta anledningen till det bland polisens händelser. På den här sidan listar vi de polisnotiser som innehåller helikopter i någon form.

Hittar du inte rätt händelse här så testa sök på Twitter efter helikopter, eller se om aktuellt helikopter finns med på som t.ex. flightradar24.com eller planefinder.net.

  Kontroll person/fordon – Kontroll på fordon i Staffanstorp.

  Efter ett kortare förföljande stannar bilen och tre personer avviker. Föraren fångas in av den efterföljande patrullen, fler patruller ansluter och även helikoptern. En av passagerarna anträffas senare och kontrolleras av en polispatrull.

  Uppdatering: Den flyende bilen prejades av polisbilen som då fick stopp på färden. Föraren misstänks för vårdslöshet i trafik och drograttfylleri och får medfölja för kroppsbesiktning. 

  Trafikolycka – Skoterolycka med dödlig utgång, en man i 50års åldern avliden

  18:05 - Skoterolycka. Terräng, Åre

  Polis får samtal om en olycka med skoter. Två personer ska vara inblandade i olyckan varav den ena kunnat ringa efter hjälp. Initiala uppgifter gör gällande att den andre personen är allvarligt skadad.

  Polis arbetar tillsammans med fjällräddare och ambulanspersonal på platsen. Angående skadeläge hänvisas frågor till sjukvården.

  23:10 Uppdatering

  På skotern färdades två personer, en man i 50års åldern och en kvinna i 35års åldern, båda hemmahörande i Norge.
  Mannen har avlidit av sina skador, hans anhöriga är underättade. Kvinnan fördes till Östersunds sjukhus med ambulanshelikopter med allvarlig benfraktur, vidare uppgifter om kvinnans skadeläge hänvisas till sjukvården

  Försvunnen person – Polisen söker tre barn som försvunnit från Tunby gärde.

  Uppdatering kl 15:18
  Polisen sökte efter tre barn som försvunnit från Tunby gärde. Kl 15:14 hittade en väktare barnen vid en skola på Skallberget. Barnen mår bra.


  Ursprunglig text
  Kl 14:15 anmäler föräldrarna till tre barn att de försvunnit från Tunby gärde.
  Barnen är två systrar i fem-årsåldern och deras kamrat som är en pojke i tio-årsåldern. Klockan 12 lämnade barnen hemmet för att gå till lekplatsen vid Tunby gårdsväg men när föräldrarna kommer dit är inte barnen där.
  Flera patruller söker efter barnen och helikopter är på väg.
  Sökandet pågår i nuläget framförallt i Tunby, Skallberget och Rocklunda.

  Signalement på barnen:
  Pojken är klädd i svart tröja med vita revärer, grå mjukisbyxor, vita sneakers och svart cykelhjälm
  Den ena flickan är klädd i vita strumpbyxor, svar klänning/kjol, svart skinnjacka och svart keps
  Den andra flickan är klädd i blå byxdress, tunn rosa tröja och rosa keps

  Tips och iakttagelser av barnen tas emot på 114 14. Vid akuta situationer ring 112.

  Fjällräddning – Fjällräddning för att undsätta person i Kiruna kommun.

  Polisen kontaktas gällande en skoterolycka i trakterna av Kattuvuoma, Kiruna kommun. En person ska vara drabbad. Skadeläget är oklart men personen uppges vara vaken och talbar. 

  Polisens vakthavande befäl har fattat beslut om fjällräddning enligt LSO, lag om skydd mot olyckor.

  Fjällräddare kallas ut för att undsätta personen. 

  22.35 får polisen meddelande om att ambulanshelikoptern har kontakt med det nödställda, och transporteras till sjukhus, oklar skadeläge.

  Fjälräddare hinner inte fram till platsen

  Mord/dråp, försök – Fordon körde in i polisfordon i samband med förföljande, RV55, Enköping

  I samband med att patrull skulle kontrollera ett fordon på RV55 utanför Enköping vägrade föraren av fordonet att stanna. Ett förföljande inleddes och vid Skolsta vänder fordonet och i samband med det kör föraren av det flyende fordonet in i polisbilen för att sedan fly till fots. Två personer har gripits i närområdet. En förundersökning gällande försök till mord har inletts.

  En polisman har fått uppsöka vård på sjukhuset efter händelsen.

  I nuläget kommer ingen mera information att kunna lämnas ut i ärendet.

  Uppdaterad kl 06:33

  De två gripna är en man i 45-årsåldern och en kvinna i 50-årsåldern som är kända av polisen sedan tidigare. De kan gripas med hjälp av bland annat helikopter och hundpatrull. Efter ett inledande förhör beslutar åklagare att anhålla kvinnan och mannen som misstänks för försök till mord på polisman. 

  Mannen blir också misstänkt för drograttfylleri, grov olovlig körning, grov vårdslöshet i trafik och ringa narkotikabrott. Kvinnan misstänks också för ringa narkotikabrott och tillåtande av olovlig körning.

  I samband med att den flyende bilen försöker köra på polisbilen avlossas verkanseld mot bilen. Ingen person träffas av skottet. Bilen är tagen i beslag och en teknisk undersökning kommer att genomföras.

  Den skadade polismannen avförs med ambulans till sjukhus där han fortfarande vårdas för sina skador. Skadeläget är oklart, men stabilt.

  Försvunnen person – Polisen önskar allmänhetens hjälp att hitta en försvunnen kvinna i Piteå.

  Senaste kontakten med kvinnan är den elfte april. Via inre spaning har polisen indikationer på att kvinnan kan befinna sig i Böle-området.

  Signalement:

  Kvinnan är troligen iklädd en längre svart täckjacka, bruna täckbyxor och bruna vinterskor.

  Ser du kvinnan eller har du nyss sett henne? Ring 112. Tips och iakttagelser kan lämnas via 114 14.

  Uppdatering 15 april av Maria Linné, presstalesperson:

  Sökinsatsen har fortgått hela natten. Under morgonen utökades den med fler resurser. Det handlar om polisiära resurser med bland annat hundpatruller samt helikopter

  Vapenlagen – Insats vid Säve efter larm om beväpnad man.

  Polisen får in samtal från ett vittne som uppger att ha sett en man med ett vapen gående vid Norrleden. Polisen förbereder en insats samtidigt som man får nya uppgifter från vittnet. Helikoptern tillkallas. Den senaste uppgiften talar om att den misstänkta mannen ska befinna sig vid Svensbyvägen i närheten av en adress som heter Tålyckan.

  Den misstänkta mannen lokaliseras av helikoptern.

  Kl 20.02: Polis på plats. Mannen säkras av polispatrull på plats. Patrullen anträffar ett föremål på mannen som är vapenliknande, det är dock inget vapen. Insatsen avbryts.   

  Trafikolycka, personskada – En personbil och en lastbilen har kolliderat på Norrleden.

  Olyckan uppges ha inträffat mellan Sävekrysset och Gerrebacka. Räddningstjänsten, ambulans och polis kallas till platsen. Polisens helikopter finns även på plats för dokumentation. Oklart när det gäller personskador.

  Kl 15.19: Polis på plats. Föraren av personbilen avförs till Sahlgrenska sjukhuset, troligen allvarligt skadad. Inga övriga kända personskador. Inga uppgifter kring framkomligheten på platsen. Utredningsåtgärder pågår på olycksplatsen och på sjukhuset.   

  Kl 15.57: Stor trafikpåverkan på platsen samt vid korsningen Tuvevägen/Hisingsleden/Norrleden. Båda inblandade bilarna ska bärgas från olycksplatsen. Båda fordonen tas i beslag. Oklart hur länge trafiken kommer att påverkas.   

  Förundersökning inledd med rubricering vårdslöshet i trafik.

  Vägen förbi olycksplatsen kommer att stängas av för bärgning, detta gäller i båda riktningarna. Tid för avstängning blir ca kl 16.45, avstängningen kommer troligen att pågå till ca kl 19.00. 

  Kl 17.23: Trafiken ska återigen flyta som normalt och bilarna uppges vara bärgade.  

  Kl 20.32: Föraren av personbilen avled på plats i samband med olyckan. Anhöriga har nu underrättats.     

  Trafikolycka – En personbil och en lastbilen har kolliderat på Norrleden.

  Olyckan uppges ha inträffat mellan Sävekrysset och Gerrebacka. Räddningstjänsten, ambulans och polis kallas till platsen. Polisens helikopter finns även på plats för dokumentation. Oklart när det gäller personskador.

  Kl 15.19: Polis på plats. Föraren av personbilen avförs till Sahlgrenska sjukhuset, troligen allvarligt skadad. Inga övriga kända personskador. Inga uppgifter kring framkomligheten på platsen. Utredningsåtgärder pågår på olycksplatsen och på sjukhuset.      

  Försvunnen person – Polisen söker efter en man i 60-årsåldern som är försvunnen.

  Mannen är i 60-årsåldern och tros ha försvunnit någon gång under söndagen från sin bostad som ligger i närheten av Fäbodsjön ca 1 mil söder om Torsåker.
  Polisen har tagit sig in i mannens bostad men vare sig detta eller kontakt med anhöriga har lett fram till något kan förklara hans försvinnande.
  I sökandet deltar ett flertal patruller, hundpatruller och polisens helikopter. I nuläget koncentreras sökandet till skogen runt omkring Fäbodsjön. 
  Det är oklart hur mannen är klädd.

  Ring 114 14 om du gjort iakttagelser som du tror kan hjälpa polisen att hitta mannen. Ring 112 i akuta situationer.

  Uppdatering kl 21:39
  Notisen har uppdaterats med en bild på mannen som är försvunnen. Bildpublicering på polisens webbplats har godkänts av mannens anhöriga.

  Fjällräddning – Information om lavin i Åre.

  Strax efter klockan 14.00 fick polisen information om att en lavin i Åre, på Lillskutan. 

  Polisens vakhavande befäl har fattat beslut om att inleda en räddningsinsats enligt LSO, lagen om skydd mot olyckor, för att kontrollera om någon person har drabbats. 

  Fjällräddare och polis kallas till platsen. 

  Uppdatering klockan 15:44: Resurserna söker igenom området för att kontrollera om någon person har drabbats.

  Texten uppdateras när ny information finns att lämna. 

  Uppdatering klockan 16:02:

  En person kunde tidigt grävas upp ur snömassorna. Personen var vaken och talbar. Denne fördes till sjukvård. Det finns inga närmare uppgifter om skadeläget.

  I nuläget finns det inga uppgifter om att fler personer skulle vara drabbade, men resurserna på plats arbetar för att säkerställa det.

  Enligt initiala uppgifter var lavinen cirka 300 meter bred.

  Texten uppdateras när ny information finns att lämna. 

  Uppdatering klockan 17:25

  Två personer ska ha dragits med i lavinen. En av personerna har fastnat i snön och grävts fram av personer på plats ungefär 10 minuter efter att lavinen rasat. Den personen har senare försts till sjukvård med ambulanshelikopter. Den andra personen har inte fastnat. Båda personerna är män i 20-årsåldern. Utöver dessa har ca 5 personer funnits i området men dessa har kunnat ta sig undan lavinen. Fjällräddare arbetar fortfarande med att söka av området för att kunna säkerställa att inga fler personer ska finnas begravda. Det finns inga vittnesuppgifter på att fler personer ska ha dragits med än de två som omnämns ovan.

  Uppdatering klockan 19:55

  Insatsen avbröts kl 19:00, inga fler fynd har gjorts.

  Fjällräddning – Fjällräddning i trakterna av Ljungdalen, Bergs kommun.

  Polisen får samtal om en person som har kört omkull med skoter inom fjällräddningsområde i Bergs kommun. Personen var vaken och talbar efter olyckan. 

  Polisens vakthavande befäl beslutar om fjällräddning enligt LSO, lag om skydd mot olyckor för att undsätta personen. Fjällräddare kallas ut. 

  Strax efter klockan 13:30 lastades personen i ambulanshelikopter. Fjällräddarna återvänder. 

  Försvunnen person – Polisen söker efter en försvunnen man i Halmstad.

  En 41-årig man anmäldes under lördagskvällen förvunnen i Halmstad. Mannen lämnade sitt boende i Brogård vid 14-tiden för en promenad, men när han på kvällen inte återkommit kontaktades polis. Mannen är kortklippt och nyrakad, har smal kroppsbyggnad och är ca 178 cm lång. Han bär glasögon. Han har en rask gångstil, och går med långa steg. Vid försvinnandet bar han troligen jeans och en brunaktig jacka.

  Polisen söker efter honom med polis- och hundpatruller. Även helikoptern kommer under dagen att vara delaktiga i sökinsatsen.

  Polisen är angelägen om att få in tips och iakttagelser av mannen gjorda av allmänheten. Dessa är viktiga, och kan vara avgörande i det fortsatta sökarbetet. Kontakta Polisen via växeln 114 14 om du har upplysningar eller information om mannen.

  Uppdatering signalement 10.46: Vid försvinnandet bar mannen svart fleece med beige jacka över, svarta byxor och svartvita skor, av typ Converse.

  Uppdatering 15.00 Sökinsatsen efter mannen pågår fortsatt, då han inte har anträffats.

  Försvunnen person – Polisen söker efter en försvunnen man i Halmstad.

  En 41-årig man anmäldes under lördagskvällen förvunnen i Halmstad. Mannen lämnade sitt boende i Brogård vid 14-tiden för en promenad, men när han på kvällen inte återkommit kontaktades polis. Mannen är kortklippt och nyrakad, har smal kroppsbyggnad och är ca 178 cm lång. Han bär glasögon. Han har en rask gångstil, och går med långa steg. Vid försvinnandet bar han troligen jeans och en brunaktig jacka.

  Polisen söker efter honom med polis- och hundpatruller. Även helikoptern kommer under dagen att vara delaktiga i sökinsatsen.

  Polisen är angelägen om att få in tips och iakttagelser av mannen gjorda av allmänheten. Dessa är viktiga, och kan vara avgörande i det fortsatta sökarbetet. Kontakta Polisen via växeln 114 14 om du har upplysningar eller information om mannen.

  Räddningsinsats – Person i vattnet, Skeppsviken.

  Polis, räddingstjänst och ambulanshelikopter larmas till Skeppsviken, dären förbipasserande upptäckt en person i vattnet.

  12.15 Personen är upptagen ut vattnet, och HLR pågår på platsen.

  12.23 Personen är förd med ambulans till sjukhus.

  12.55 Personen, en äldre dam, är oidentifierad.

  21:50 Personen är konstaterad avliden och anhöriga är underrättade. Polisen har ingen misstanke om brott.

  Trafikolycka, singel – En personbil har körts av en mindre väg och kolliderat med ett träd vid Byvalla, norr om Horndal

  Räddningstjänsten har anlänt till platsen. Det är en ensam förare i bilen som bl.a. klagar över bröstsmärtor.

  Räddningshelikopter är på väg och beräknas landa invid olycksplatsen kl 15:50. Även polis är på väg till platsen.

  UPPDATERING: Föraren är en man i 55-årsåldern som förs till Falu lasarett för vård. Polisen har inlett en förundersökning gällande vårdslöshet i trafik. Bilen kommer att bärgas från platsen.

  Sammanfattning kväll och natt – Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg och till kvällen kommer Peter Adlersson.

  22.26 Stenungsund, inbrottsstöld.
  Ett vittne hör hur någon krossar ett glas på en sommarstuga på Utsiktsvägen varför polis larmas till platsen. Vittnet säger även att man sett två personer som gått runt fastigheten och lyst med någon ficklampa. Patrullen som kommer fram kan konstatera att någon är kvar inne i huset varför man ställer sig strategiskt för att kunna ”fånga” in dem. När tjuvarna förstår att de är upptäckta så ger de sig till känna och patrullen kan gripa dem. Båda får följa med för vidare utredning och patrullen kontaktar ägaren under morgondagen.

  22.43 Göteborg, blåljussabotage m.m.
  En spårvagnschaufför meddelar att man blivit beskjuten av grön laser i närheten av Marconigatan varför polis kallas till platsen. Helikoptern som är ute och flyger anmäler sitt intresse och kan från sin position se personen ifråga då han även riktar sin laser mot dem. Mannen grips och får följa med till stationen för förhör. Spårvägen hade stoppat all trafik förbi platsen för att förhindra att andra chaufförer skulle bli utsatta för lasern. Mannen är misstänkt för blåljussabotage samt grovt våld mot tjänsteman.

  02.00 Göteborg, skadegörelse genom brand.
  En bil brinner invid Tuvetorg varför räddningstjänst samt polis till platsen. Branden släckt och polisen skriver en anmälan, ingen gripen. Oklart i skrivande stund vad som gjort att bilen börjat brinna.

  Mord/dråp – Larm om bråk och brand på Östra stranden.

  I samband med någon form av bråk på en adress på Östra stranden har en man blivit allvarligt skadad. Eventuellt har han fått skadorna från ett vasst föremål under bråket. Oklart hur många som varit inblandade i bråket. Mannen är förd till sjukhus i ambulans.

  I samband med bråket har någon även hört en smäll eller explosion och därefter har det börja brinna i ett större flerfamiljshus intill. Räddningstjänsten arbetar på platsen och har tillsammans med polisen evakuerat flera bostäder. I nuläget finns inga uppgifter om ytterligare skadade personer men släckningsarbetet pågår. Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord samt allmänfarlig ödeläggelse. En man i 30-årsåldern som misstänks vara inblandad i händelsen har nu gripits.

  Ett större område har spärrats av och nationella bombskyddet samt polisens tekniker är på väg till platsen.
  Polisen har inlett en särskild händelse för att säkra tillgången på polisresurser från regionen.

  2021-04-07, 00.34 Den man som fördes till Halmstads sjukhus med allvarliga skador har nu avlidit. Mannens identitet är fortfarande okänd. Brottsrubriceringen ändrad till mord alternativt dråp.

  Det brinner fortfarande i byggnaden och räddningstjänsten jobbar med att förhindra spridning. Släckningsarbetet kommer att pågå i flera timmar till.

  2021-04-07, 05.44 Den avlidne mannen är ännu inte identifierad. Släckningsarbetet pågår fortsatt på platsen. Den gripne mannen är nu anhållen av åklagare, misstänkt för mord samt allmänfarlig ödeläggelse. När branden är släckt kommer en kriminalteknisk undersökning att genomföras på platsen. Det är okänt om det finns någon person kvar i byggnaden.

  Uppdatering 09.22: Räddningstjänst arbetar fortsatt med släckningsarbete i anslutning till byggnaden. Platsen kommer därefter att vara fortsatt avspärrad i väntan på den kriminaltelniska undersökningen.

  Uppdatering 12.39: Den anhållne mannen, som är i 30-års åldern, är misstänkt för mord samt grov mordbrand, och inte längre allmänfarlig ödeläggelse. Det finns inget  som tyder på att någon explosion inträffat på platsen, utan att smällar uppstått i samband med branden. Polis har dokumenterat platsen med översiktsbilder genom användning av UAS. Även polisflyget, helikoptern, kommer att dokumentera platsen under dagen. Den kriminaltekniska brottsplatsundersökningen kan komma att genomföras tidigast under torsdagen. Dörrknackning i området för informationsinsamling av eventuella iakttagelser kommer att påbörjas i dag vid klockan 15.00 Denna kommer att fortsätta under torsdagen från klockan 13.00.

  Uppdatering 14.00: Ytterligare två personer har under morgonen anhållits i ärendet, båda misstänkta för mord samt grov mordbrand. Ärendet leds nu av lottad åklagare.

  Uppdatering 18.10: Polisens tekniker har under eftermiddagen kunnat inleda den tekniska undersökningen i delar av den aktuella fastigheten. I samband med detta anträffades en kropp. Det finns i nuläget ingen fastställd identitet. Vidare kommer polisen fortsätta utredningsarbetet med ytterligare vittnesförhör och dörrknackning i området under eftermiddagen/kvällen. Polisen har i nuläget ingen mer information i ärendet. Uppdateringen har skett i samråd med åklagaren, som har det övergripande informationsansvaret. 

  Räddningsinsats – Räddningsinsats efter försvunna kanotister.

  Strax innan kl 20 larmades polis tillsammans och räddningstjänst till Färnebofjärden i norra Uppland efter uppgifter om en saknad man som gett sig ut med kanot under gårdagen och inte återkommit efter en tur på Färnebofjärden.

  Efter utredningsarbete framkom uppgifter att mannen varit i sällskap med en kvinna och att de således varit två personer i kanoten.

  En större räddningsinsats söker efter de två försvunna kanotisterna, bl.a. med hjälp av båtar och helikopter samt med hundförare på de öar som är belägna i fjärden.  

  Vid 21.15-tiden lokaliserades kanoten i fjärden.

  Sökinsatsen fortgår.

  UPPDATERING KL 02.40

  Vid 01.05-tiden hade två avlidna personer anträffats i vattnet.

  Försvunnen person – Försvunnen 11 åring anträffad.

  Den 11 åriga pojke som polisen letet efter sedan tidig eftermiddagen är anträffad. Ett tips från allmänheten gjorde att helikopter och hundpatrull kunde skickas till platsen och pojken hittas.  Han var vid god vigör och är sammanförd  med sina föräldrar.

  VB Magnus Holmström ,  Region Öst

  Sammanfattning kväll – Ett urval av kvällens händelser

  15:50 - Fjällräddning. Ammarnäs

  Polis får samtal om en skoterolycka i fjällterräng. En man ska vara inblandad och vara skadad. Det ska finnas andra personer på platsen.

  Polisens regionsvakthavande befäl har fattat beslut om räddningstjänst med stöd av LSO, lagen om skydd mot olyckor. Fjällräddare har kallats ut till platsen.

  Uppdatering: Kl 16:32, fjällräddare framme och arbetar på platsen. Helikopter på väg till platsen.

  Uppdatering: Kl 18:42, fjällräddare har samverkat med ambulanshelikopter och den skadade personen avfördes ca kl 18:24 med helikopter till sjukhus för tillsyn av skador. Angående skadeläge gjorde initiala uppgifter gällande att det kunde röra sig om ett benbrott. För bekräftelse av detta och vidare uppgifter kring skadeläge hänvisas till sjukvården.

  Regionsvakhavande befäl har avslutat räddningstjänsten.

  18:37 - Narkotikabrott. Centrala Umeå

  Polis kontrollerar en man i centrala Umeå. Vid kontrollen uppstår misstanke om att mannen är påverkad av narkotika. Mannen medtas till provtagning och polis skriver en anmälan gällande ringa narkotikabrott eget bruk samt innehav. 

  19:20 - Lugnt i länet

  En viltolycka har inträffat, inga personskador rapporterade.

  21:15 - Fortsatt lugnt

  Sammanfattningsvis har det varit en kväll med normal arbetsbelastning. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

  Trafikkontroll – Härjedalen, resultat efter kontroller av skotertrafiken under påskhelgen

  Skotertrafiken har under helgen kontrollerats på skoterleder på ett flertal platser i Härjedalen. Polisens skoterpatruller har även samverkat med polishelikopter för övervakning av förbudsområden.

  Långfredag 2 april

  Under fredagen gjordes kontroller av skoterförare på skoterleder kring Funäsdalen – Bruksvallarna – Ramundberget.

  93 skoterförare kontrollerades. Tre av dessa fick böter på grund av att skotrarna var avställda, fyra fick böter på grund av att skotrarna saknade registreringsskylt och tre fick böter då de saknade hjälm eller hade hjälm av ej godkänd typ när de färdades på skoter. 

  Polisen genomförde också tre flygande inspektioner (besiktningar) på skotrar.

  Påskafton 3 april

  Under lördagen genomfördes kontroller på skoterleder kring Lofsdalen – Slagavallen.

  228 skoterförare kontrollerades under dagen. 

  Böter utfärdades till 14 förare där skotrarna saknade registreringsskyltar, till åtta personer som saknade hjälm eller hade hjälm av ej godkänd typ och till fem förare där skotrarna var avställda.

  På en skoterled stoppades två skotrar för kontroll. Det visade sig att förarna var sju och åtta år gamla. Kontakt togs med deras föräldrar och anmälan gällande tillåtande av olovlig körning upprättades.

  Totalt rapporterades fem för olovlig körning eftersom de körde skoter utan behörighet.

  Två flygande inspektioner (besiktningar) utfördes också på skotrar.

  Påskdagen 4 april

  Under söndagen genomfördes kontroller på skoterleder kring Bruksvallarna – Mittådalen – Messlingen.

  51 kontroller av skoterförare genomfördes. Fyra fick böter på grund av att de saknade hjälm eller hade hjälm av ej godkänd typ, fyra fick böter på grund av att skotrarna var avställda och fyra fick böter på grund av att skotrarna saknade registreringsskylt.

  Två förare rapporterades för olovlig körning då de saknade behörighet att köra skoter.

  Tre flygande inspektioner utfärdades också på skotrar.

  Försvunnen person – Äldre kvinna försvunnen.

  Polisen behöver hjälp av allmänheten gällande iakttagelser på en kvinna i 75-års åldern som lämnat sin bostad och senast är iakttagen vid 13-tiden på väg mot Munkbysjön.

  Signalement är ca 160 cm lång, mycket smal kroppsbyggnad, svart/grått hår .

  Iklädd blå träningsjacka med gula och vita inslag, svarta tight/trikåer, svarta skor och har en svart mössa senast hon sågs. Hon bär ev. glasögon.

  Polisen söker för närvarande med tillgängliga resurser såsom polishelikopter, UAS (drönare) och hundresurs bl.a

  Söket leds enligt LSO lag om skydd mot olyckor.

  Har ni sett kvinnan idag? Ring polisen 114 14 region Nord

  Kvinnan är anträffad av allmänhet kl 17:41 vid Rödtjärnen Hon var trött och lite frusen men i övrigt vid god vigör.