Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Helikopter

Senaste händelserna som nämner ordet helikopter.

Har du hört en helikopter som cirklar ovanför ditt hus eller område eller som åkt förbi? Kanske kan du hitta anledningen till det bland polisens händelser. På den här sidan listar vi de polisnotiser som innehåller helikopter i någon form.

Hittar du inte rätt händelse här så testa sök på Twitter efter helikopter, eller se om aktuellt helikopter finns med på som t.ex. flightradar24.com eller planefinder.net.

  Trafikolycka, personskada – Ambulanshelikopter, räddningsinsats och polis är på väg mot en trafikolycka i norra Värmland.

  En motorcykelförare har råkat ut för en singelolycka längs länsväg 954 i höjd med folkparken Älgsjövallen. Det är lång framkörningstid till platsen. Kompletterande info om skadeläge kommer.

  Uppdatering 19.08

  Föraren, en man i sextioårsåldern hade tappat kontrollen över sin motorcykel längs ett grusparti och gått omkull. Han har förts med ambulans till sjukhuset i Torsby. Skadeläget bedöms som relativt lindrigt.

  Trafikolycka, personskada – En personbil och en cyklist ska enligt SOS kolliderat vid Töllsjö.

  Enligt SOS så har olyckan inträffat vid Morjhultsvägen. Räddningstjänst, ambulans och polis larmas till platsen. Cyklisten är en ung flicka, oklart skadeläge.

  Kl 16.33: Polis på plats.

  Flickan (född -13) avförd med ambulanshelikopter till Östra sjuhuset, trolig höftskada-oklart skadeläge. Mamman till flickan medföljer. Polisen rapporterar en vårdslöshet i trafik.

  Sammanfattning natt – Ett urval av nattens händelser

  22:18 Räddningsinsats, Tjautjas Gällivare

  Efter att det inkom larm om att två personer var försvunna och det fanns misstanke om att de gått igenom isen med skoter påbörjades en större räddningsinsats i Tjautjas. Till platsen kallades polis, ambulans räddningstjänst, fjällräddare och helikopter för att påbörja sökandet och räddningsinsats. Efter att resurserna letat i cirka en timme påträffades personerna i skogen gåendes mot Tjautjas. Försvårande omständighet var att de kört igenom isen med skotern på grunt vatten men tagit sig upp på land. Vaken hittades under räddningsinsatsen och därför befarades även drunkningstillbud. Bägge männen är vid god vigör och tillsammans med anhöriga.

  05:13 Brand i restaurangbyggnad, centrala Boden

  Patruller larmades till en brand på en restaurang i Boden. Branden misstänks initialt vara anlagd och själva branden var koncentrerad till utsidan av fastigheten. En person har gripits misstänkt för motrdbrand efter en stunds sökande i närområdet. En patrull åkte till fastigheten för brottsplatsundersökning och förhör. Utredningsarbete pågår.

  Kontroll person/fordon – Insats mot vattenskoterförare i Malmö.

  Under dagen har polisen och Kustbevakningen arbetar i en gemensam insats mot vattenskoterförare i Malmöområdet. Insatsen inleddes efter ett flertal larm från allmänheten som hade bevittnat vårdslös körning i bland annat kanalen och Västra hamnen. En uppringare vittnade också om att en förare medvetet försökt köra på en svan.

  Den gemensamma insatsen har resulterat i att ett flertal personer rapporterats för brott mot sjötrafikförordningen i form av hastighetsöverträdelse. I insatsen deltog även polisens helikopter.

  Sammanfattning kväll och natt – Ett urval ur kvällen/nattens händelser i Västra Götaland. Presstalesperson under Pingstdagen är Stefan Gustafsson.

  Kl 17.00 Göteborg, vapenlagen mm
  Polisen får in tips/uppgifter om att en man som befinner sig i en bil, troligen i centrala Göteborg ska vara beväpnad. Uppgifterna bedöms som trovärdiga och polisen söker efter bilen/föraren. Polisens helikopter deltar i sökandet. Via vittnesuppgifter och helikopter så kan polisen hitta bilen i området kring Järntorget. Polisen har i det läget inlett förundersökning med rubricering grovt vapenbrott och olaga hot.
  Polisen genomför ett fordonsstopp vid Linnéplatsen med hjälp av insatsstyrkan. Mannen grips och fordonet genomsöks mm men inget vapen hittas.  

  Kl 19.00 Alingsås, grovt vapenbrott
  Polis larmas till Teatergatan efter det att någon hört en möjlig skottlossning, någon ska även ha sett ett skjutvapen och möjligen en man beväpnad med ett svärd eller något liknande. Händelsen ska ha inträffat bakom gymnasiet och ett femtontal personer ska ha befunnit sig på platsen.

  Direkt där efter så ska flera bilar ha lämnat platsen. Ett flertal personer ska även ha lämnat platsen till fots. Möjligen maskerade. Polisen får in flera samtal som alla beskriver ungefär samma situation. När polisen kommer fram är samtliga borta. Polisen inleder förundersökning med rubricering grovt vapenbrott. Inga skadade personer anträffas. Ett flertal personer/fordon kontrolleras i närområdet men ingen grips. När polisen sedan genomför en brottsplatsundersökning finner man en hylsa från ett skjutvapen som kan bekräfta att någon har skjutit på platsen. Vid sök med hund gör polisen ytterligare fynd som troligen kan kopplas till händelsen, dock inga skjutvapen. 

  Kl 19.16 Göteborg, trafikolycka med personskada
  Polis och ambulans larmas till Häradsdomarevägen där en moped och en personbilska ha kolliderat. När man kommer fram så finner man mopedföraren och bilisten på plats. Mopedisten, en ung kvinna har skador på ett ben och avförs i ambulans till Mölndals sjukhus. Mopeden belagtagen, anmälan om olovlig körning upprättas.  

  Under dygnet har det inkommit två kända våldsbrott i relation till/via RLC.

   

  Räddningsinsats – Räddningsinsats i Riebnesviken, Hornavan.

  En person saknas sedan en båt uppges ha kantrat.

  Vakthavande befäl beslutar om fjällräddning med stöd av LSO, lagen om skydd mot olyckor.

  Polisens helikopter, fjällräddare och dykgrupp kallas ut. Även räddningstjänst samt ambulans åker till platsen.

  Uppdatering 16:50

  Räddninsinsatsen är avslutad då möjligheten att hitta den saknade personen vid liv bedöms som utesluten. Polisen har kvar dykare på platsen som söker efter kroppen. Anhöriga är underrättade. / RLC Befäl Henrik Fahlén

  Räddningsinsats – Skanörs hamn. Kollision mellan två båtar.

  Två båtar kolliderar utanför Skanörs hamn. Polis, räddningstjänst, ambulanssjukvård, Kustbevakningen samt sjöräddningsenheter inklusive helikopter skickas till platsen.

  Två personer är skadade och är förda till land för vård av ambulanspersonal.

  Uppdatering kl. 18.42: Det var en motorbåt och en gummibåt som kolliderade.

  Två personer har förts till sjukhus med ambulans, båda pojkar under 18 men över 15 år.

  Händelsen kommer att utredas av polis, anmälan om vållande till kroppsskada upprättas. Eventuellt kan ytterligare rubriceringar tillkomma.

  Räddningsinsats – Hardeberga. Räddningsinsats efter att ern skärmflygare störtat.

  En skärmflygare störtar strax söder om Hardeberga. Polis, räddningstjänst, ambulanssjukvård och helikopter skickas till haveriplatsen.

  En person är skadad och förd till sjukhus med ambulans. Polisen har ingen information om personens skadeläge.

  Skärmflygplanet är taget i beslag teknisk undersökning och ska bärgas.

  Uppdatering kl. 22.19: Tidigare beslut om att skärmflygplanet ska tas i beslag är hävt.

  Stöld – Katrinelund. Stöld, åldringsbrott.

  Polisens regionledningscentral får samtal om att flera personer har vilselett och stulit från en äldre person på Rönnblomsgatan.

  Vittnen till händelsen har envarsgripit en av gärningspersonerna, en eller flera gärningspersoner är just nu på fri fot.

  Ingen person är fysiskt skadad.

  Polisen är på plats med en större resurs. I arbetet används bland annat helikopter.

  Uppdatering kl. 21.21: Målsäganden är en man i 75-årsåldern.

  Brottet har inträffat utomhus och målsäganden blev distraherad av två män, medan någon bakifrån tog en plånbok från hans ficka.

  En man i 60-årsåldern är gripen. Flera gärningspersoner är på fri fot.

  Polisen upprättar anmälan om grov stöld.

  Sammanfattning kväll och natt – Ett urval ur kvällen/nattens händelser i länet. Presstaelspersoner under torsdagen är Stefan Gustafsson och Peter Adlersson.

  Kl 22.20 Göteborg, försök till grov stöld/alt rån
  Polis larmas till Stora teatern vid Kungsparken. Någon ska ha blivit utsatt för ett försök till rån alt. grov stöld. Gärningsmännen uppges vara fyra yngre män. Polisen får fram uppgifter kring vilken riktning gärningsmännen försvunnit och man letar i närområdet. Strax därefter så anträffas fyra unga män av polisen som stämmer in på signalement vid Vasagatan/Södra vägen. De kan även pekas ut som gärningsmän. De misstänkts försök till grov stöld. Inga kända personskador/ eller upplysningar om hur brottet i övrigt gått till. 

  Kl 23.44 Lysekil, försvunnen person
  Polisen har under natten letat efter en flicka i 18-årsåldern som försvunnit i samband med ett bråk på en fest i centrala Lysekil. Sökandet har pågått under hela natten och polisen har även använt helikopter. Flickan är ännu inte återfunnen . Flickan uppges ha försvunnit ca kl 22.45, polisen får vetskap vid ovan tidpunkt. Sökandet kommer att fortsätta, avlösning av personal pågår under morgonen. Oklart när sökandet återupptas.

  Uppdatering: Kl 07.30, Polisen får bekräftelse av att flickan har återfunnits av anhöriga, oskadd. Inga brottsmisstankar.

  Kl 23.59 Göteborg, trafikolycka med dödlig utgång
  Polis, räddningstjänst och ambulans larmas till E45 vid Marieholm efter en trafikolycka med mc. Olyckan ska ha inträffat i höjd med Alelyckan. På plats finner man en mc-förare som är allvarligt skadad. Omständigheterna på olycksplatsen samt vittnesmål pekar på att den aktuella mc:n framförts vårdslöst och i hög hastighet. Föraren körs till sjukhus där han senare förklaras avliden. Anhöriga underrättas.

  Polisen beslagtar den aktuell mc:n och inleder samtidigt förundersökning om grov vårdslöshet i trafik och grovt vållande till annans död. Allt pekar på att ytterligare fordon varit involverade i olyckan. Föraren/den avlidne är en man i  25-årsåldern. Han saknade körkort för mc. Ytterligare en person hämtas till förhör vid tillfället för händelsen.

  En ambulans på väg till ovan trafikolycka är involverad i en kollision på väg fram till olyckan. Ur den bil som kolliderat med ambulansen avfördes föraren till sjukhus med okända skador. Olyckan ska utredas, föraren som kördes till sjukhus kan ev. misstänkas för rattfylleri, detta är dock inte klarlagt. Denna kollision ska ha ägt rum på E45 vid Hjällbo.  

  Gällande Brott i nära relation har Polisregion Väst det senaste dygnet hanterat två fall/ärenden med rubricering misshandel. 

  Mord/dråp, försök – Polisen söker efter en misstänkt gärningsman i Råcksta.

  Samtal kom in om att en person stickskadats efter bråk i en lägenhet i Råcksta. Målsägaren ska inte ha allvarliga skador.

  En person har lämnat lägenheten och polisen söker efter denne med flera patruller och helikopter.

  En förundersökning om försök till mord har inletts. Dörrknackning har påbörjats och en teknisk undersökning kommer att genomföras.

  Uppdatering klockan 23:00
  Den misstänkte gärningsmannen grips i Hässelby.

  Trafikolycka – Larm om olycka mellan personbilist och cyklist i Vemdalen.

  Polisen larmades klockan 16:15 om en trafikolycka mellan personbil och cykel. Enligt de uppgifter som finns tillgängliga ska olyckan ha inträffat i korsningen mellan Håvägen och Landsvägen.

  Cyklistens skadeläge är oklart.

  Polisen är på plats. 

  Uppdatering 18:22: Cyklisten, en man, fördes till sjukvård med ambulanshelikopter. Han ska inte vara allvarligt skadad. För vidare uppgifter om skadeläget hänvisas till sjukvården.

  Trafikolycka, personskada – En förare av en mc har skadats allvarligt i en trafikolycka med en bil på Lv 225 i Sorunda. Han är förd i ambulanshelikopter till sjukhus.

  Just nu är länsvägen avstängd i båda riktningar och beräknas vara detta i minst 20 minuter. Polis, räddningstjänst och bärgare jobbar med att göra vägen framkomlig igen.

  Uppdatering klockan 15:40

  Polisen dirigerar trafiken förbi olycksplatsen i det körfält som öppnats. Det råder ingen köbildning.

  Fjällräddning – Torneträsk, sex personer på isen

  Enligt uppgift ska personernas skotrar ha gått igenom isen. Inblandade personer står nu på isen och vågar sig inte till fastlandet då isen är förädisk. 

  Polisens regionsvakthavande befäl har fattat beslut om räddningstjänst med stöd av LSO, lagen om skydd mot olyckor. Fjällräddare och polishelikopter kallas ut. Även ambulans, räddningstjänst och norsk helikopter är på väg till platsen.

  Uppdatering kl 12:48

  Fjällräddare har hjälpt personerna till säker mark på ett skär. De ska därefter få hjälp att ta sig till fastlandet.

  Uppdatering kl 13:23

  Samtliga nödställda är nu på fastlandet. Ingen behöver föras till sjukvården.

  Två skotrar ska ha gått igenom isen, en har kunnat bärgas.

  Räddningsinsatsen avslutas.

  Räddningsinsats – Tännäs, larm om drunkning

  Polis kontaktades och fjällräddare kallades ut med stöd av LSO, lagen om skydd mot olyckor, för att biträda kommunal räddningstjänst. Även polishelikopter beordrades ut.

  Uppdatering klockan 21:41
  En man i 75-årsåldern påträffades avliden vid räddningsinsatsen i dag. Anhöriga är underrättade. Mannen är hemmahörande i Uppsala län.

  Trafikolycka, personskada – Ambulanshelikopter, polis och övrig räddningsinsats är på väg till en trafikolycka med motorcykel norr om Olsäter.

  Händelsen kommer att uppdateras.

  Uppdatering 16.17

  Motorcykelföraren, en man i femtioårsåldern skadades lindrigt men fördes med ambulans till sjukhus i Torsby för kontroll. Mannen var i sällskap med två andra motorcyklister när olyckan inträffade. Anledningen till olyckan är oklar. Det finns ingen misstanke om brott i samband med olyckan.

  Räddningsinsats – Polis biträder räddningstjänsten efter att en mindre flygfarkost har havererat. En person har färdats i farkosten.

  En motordriven hangglider har havererat på en villatomt i Tyresö Strand.

  Piloten är vid medvetande och är förd till sjukhus med ambulanshelikopter. Ingen på marken har skadat i samband med olyckan.

  Polis är på plats och har spärrat av platsen och håller förhör med vittnen.

  Uppdatering klockan 18:10

  Polisen har inlett förundersökning om vårdslöshet i flygtrafik och tekniker kommer att undersöka olycksplatsen.

  Det finns ingen uppdatering om skadeläget för piloten.

  Fjällräddning – Fjällräddningsinsats i Jokkmokks kommun.

  Vakthavande befäl fattar beslut om fjällräddning med stöd av LSO, lag om skydd mot olyckor, för att undsätta en kvinna som har skadat sig i benet på fjället.

  Ambulanshelikopter åker till platsen och fjällräddare kallas ut.

  Uppdatering 13:23:

  Ambulanshelikopter för kvinnan till sjukvård. Fjällräddare återkallas.