Helikopter

Senaste händelserna som nämner ordet helikopter.

Har du hört en helikopter som cirklar ovanför ditt hus eller område eller som åkt förbi? Kanske kan du hitta anledningen till det bland polisens händelser. På den här sidan listar vi de polisnotiser som innehåller helikopter i någon form.

Hittar du inte rätt händelse här så testa sök på Twitter efter helikopter, eller se om aktuellt helikopter finns med på som t.ex. flightradar24.com eller planefinder.net.

  Arbetsplatsolycka – Arbetsplatsolycka Söderbärke

  En yngre man som fallit från ett tak eller byggnadsställning. Ambulans och ambulanshelikopter till platsen. Polis är på väg. Fallhöjden meddelas inte ska ha varit så hög men mannen betraktas som allvarligt skadad.

  Sammanfattning kväll och natt – Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg och till kvällen kommer Fredrik Svedemyr.

  23.32 Alingsås, inbrott.
  Ett kameralarm går till en byggnad på Kristineholmsvägen varför polis larmas till platsen. Man kan se hur några obehöriga rör sig inne på området. Ett vittne ser också hur okända personer tagit sig in på området. Polis kan ganska omgående när de kommer fram gripa en man som kan sättas i samband med inbrottet. Ett tillfälligt stängsel har vält och inne på området förvaras mycket skrot. Polis påträffar inga ytterligare personer varför man kör den gripne till stationen för vidare utredning. Oklart om något har hunnits stjäla från företaget i skrivande stund.

  23.36 Trollhättan, trafikolycka.
  En MC-förare kör omkull vid Stallbackabron varför ambulans samt polis larmas till platsen. Föraren av MC:n är vaken samt talbar men pendlar i medvetandet. MC-föraren körs med ambulans till NÄL men kommer förmodligen transporteras via helikopter till Sahlgrenska för vård då hans skador bedöms som mycket allvarliga. MC:n tas i beslag för en trafikteknisk undersökning.

  00.31 Göteborg, grov misshandel.
  Två personer får ta emot sparkar i huvudet av 4 st okända killar på Avenyn utanför Lilla London. Efter misshandeln går de 4 misstänka killarna in på en nattöppen snabbmatsrestaurang och sedan larmas polis till platsen. När polis kommer dit står de 4 misstänka på utsidan av restaurangen och springer för att försöka undkomma. Samtliga 4 kan gripas i närområdet efter div. jagande. Ett av offren blir omplåstrad på platsen av personal från en ambulans. Den andre klarade sig utan några större skador. Samtliga 4 gripna får åka med till stationen för vidare utredning.  Oklart varför bråket uppstod i skrivande stund.

  Trafikolycka – Två personbilar har kolliderat i närheten av Arlanda.

  Den ena bilen har kört av vägen, den andra uppges ha lämnat platsen.

  Uppdatering klockan 14:25
  Trafiken är avstängd vid olycksplatsen med anledning av att en ambulanshelikopter har landat.

  Uppdatering klockan 15.53
  Det framkom senare att det rört sig om en singelolycka, men att ett annat fordons körsätt på något sätt orsakat olyckan. Två personer fördes till sjukhus. Skadeläget för dem är okänt.

  Sjölagen – Vi får larm om en berusad person i en båt.

  Enligt uppgift har mannen tagit bilen ner till Tånguddens hamn och därifrån tagit båten, en motorbåt, vidare ut på sjön. Han ska enligt uppgift varit berusad. Kustbevakning och polis larmas. Polishelikoptern lokaliserar båten. Kustbevakningen kan sedan åka fram och säkra mannen ombord vid Knippleholmarna. De tar med mannen och bogserar in båten till land. En polispatrull möter upp vid Tångudden och mannen omhändertas för kontroll misstänkt för grovt rattfylleri samt grovt sjöfylleri.

  Räddningsinsats – Räddningsinsats efter drunkningslarm.

  11.34 SOS-larm kom till polisen om drunkningslarm i sjön Valdemaren väster om Flen. Enligt uppgifter till SOS ska privatpersoner ha sett en livlös person i vattnet, dragit upp denne och påbörjat livräddande åtgärder på Valdemarsön.

  Polis, räddningstjänst, ambulans och ambulanshelikopter åkte till platsen.

  13.16 polisen är klar på platsen. En kvinna har förts till sjukhus med ambulans. Polisen har hållit förhör med vittnen, som också är de som utförde livräddande insatser i väntan på räddningspersonal. Det finns ingen misstanke om brott.

  Sjukdom/olycksfall – Vi fick under morgonen in ett larm om en person som befaras hamnat i vattnet utanför Skandiahamnen.

  Larmet kommer in via räddningstjänsten. En mindre fritidsbåt har enligt uppgift siktats utanför Skandiahamnen. Båten har snurrat runt och eventuellt har någon hamnat i vattnet. Räddningstjänst och sjöräddningen har sökt med bland annat dykare och helikopter. I nuläget är ingen person anträffad.

  Uppdatering kl. 11:19 Sjöinsatsen är avslutad. Polisen har nu tagit över ärendet och hanterar det som en försvunnen person. Polisen kommer inleda en bred sökinsats på land med bland annat polishelikoptern, som kommer söka på kobbar och skär. Den som har tips eller iaktagelser, som kan vara till hjälp i sökinsatsen får gärna höra av sig till polisen på 114 14 eller via polisen.se.

  Uppdatering kl. 11:46 Sökinsatsen på land är avslutad. Sjöpolisen kommer nu söka vidare med bland annat sonarutrustning i vattnet kring där båten anträffades.

  Inbrott – Pågående inbrott, en gripen, Ystad

  En granne ringer in gällande ett pågående inbrott. Grannen ser hur en person slår sönder fönster och befinner sig inne i bostaden.

  Flertalet patruller tillsammans med helikopter kommer till platsen och helikoptern kan snabbt se hur en person befinner sig uppe på taket till aktuell bostad.

  Patruller nere på marken får tag i misstänkt som grips för grov stöld genom inbrott i bostad.

  Mord/dråp, försök – Försök till mord, Fritsla, 2021-07-21

  Polis och ambulans skickas till Förläggarevägen i Fritsla, där en man blivit knivskuren. Han förs med ambulanshelikopter till sjukhus, där han fortsatt vårdas. På plats kunde en man gripas som misstänkt för knivskärningen, och han har under natten blivit anhållen av åklagare misstänkt för försök till mord.

  Polis arbetade under kvällen med en brottsplatsundersökning, och ett flertal vittnen till händelsen är förhörda på plats.

  Polisinsats/kommendering – Större polisinsats vid Hällbyanstalten.

  Sedan 12:20 pågår det en insats vid Hällbyanstalten i Eskilstuna. Flera polispatruller med olika specialistkompetens befinner sig på platsen och samverkar med Kriminalvården och Räddningstjänsten. När polisen har mer information kring detta ärende kommer det förmedlas här.

  Uppdatering 15:04

  Två intagna vid Hällbyanstalten har barrikaderat sig i ett utrymme på en avdelning. I samma rum finns också två kriminalvårdare. Rättsläget just nu är att en förundersökning gällande människorov har inletts. Polisen jobbar fortsatt med insatsen.

  Uppdatering 15:17

  Polisen har beslutat att inleda en särskild händelse med anledning av insatsen vid anstalten.

  Uppdatering 15:58

  Sedan en stund tillbaka har en helikopter anslutit sig till insatsen.

  Uppdatering 17:30

  Polisen jobbar vidare med insatsen. Media som har frågor kring detta ärende hänvisas till presstalesperson Stefan Wickberg som nås på: 010 567 03 97. I morgon är återigen ordinarie presstalesperson för region Öst tillbaka i tjänst på pressnumret.

  Uppdatering kl 19:45

  En person i gisslan släpptes vid 19:00 tiden.

  Uppdatering kl 21:27

  Den andra personen i gisslan har nu släppts.

  Uppdatering kl 21:43

  De båda gärningsmännen har nu gripits och förts till polishuset i Eskilstuna. Brottsrubricering är människorov i två fall. 

  Uppdatering kl 22:10

  Rapporteringen om händelsen avslutas nu från polisens sida för kvällen och vidare frågor hänvisas till polisens pressnummer i Region Öst med start kl 07:00 imorgon. 

  Sammanfattning natt – Inga grövre brott eller incidenter rapporterade under natten förutom en båtolycka i Årjängstrakten.

  22.14 Holmedal, Årjäng. En utländsk turist förd till sjukhus med helikopter. Turisten, en man i trettioårsåldern  blev påkörd av en båt då han paddlade i en kanot i sjön Stora Le. Mannen skadades så illa att han fick opereras under natten. Skadorna är dock inte livshotande. Anmälan upprättad avseende vårdslöhet i sjötrafik och vållande till kroppsskada.

  Rån – Polisen söker efter den personbil som brottsoffret blev från tvingad vid Spånga torg.

  Gärningspersonerna var flera och maskerade, minst en hade ett pistolliknade vapen som användes vid rånet.

  Efter rånet lämnade gärningspersonerna i den tillgripna personbilen och polisen söker efter dem bland annat med hjälp av helikopter.

  Det finns ingen uppgift att brottsoffret blev fysiskt skadad vid rånet. Polisen pratar med honom och andra som kan ha uppgifter att lämna.

  Uppdatering klockan 14:06
  Polisens initiala sökande efter gärningspersonerna och personbilen blev utan resultat.

  Försvunnen person – Man har gått vilse.

  Polisen söker sedan 18-tiden efter en man som gått vilse i trakterna av Konungsömossen, sydost om Barnarp. Polisen har sökt med vanliga polispatruller, hundpatrull och drönare.

  Vid 21-tiden anslöt även helikopter i sökarbetet.

  Polisen hade telefonkontakt med mannen tills batteriet tog slut i hans mobil vid 19.30-tiden. Polisen fortsätter sökarbetet under kvällen. Eventuellt ska mannen färdas på cykel.

  21.30 Polisen har fått vittnesmål om att mannen ska ha synts till på cykel i Malmbäck. Därmed anses han inte längre vara vilse. Polisen söker efter mannen i Malmbäck.

  Skottlossning, misstänkt – Larm om skottlossning, Mellanheden.

  Flera personer uppger att de har hört något som lät som skottlossning i området kring Bellevuevägen och Hedåkersvägen. Flera polispatruller samt helikoptern är på plats. Inga skadade personer har anträffats och i nuläget har inga fynd som tyder på skottlossning gjorts.

  Uppdatering: Inget brott konstaterat. Polis lämnar platsen.

  Försvunnen person – Polisen söker försvunnen person i Vittinge.

  Polisen önskar allmänhetens hjälp med iakttagelser av försvunna Guy Knutar. Han är försvunnen sedan 15-tiden från bostaden i Vittinge.

  Han är 77 år gammal, mörkhårig, svart skägg, svart kortklippt hår. Förmodligen klädd i rutig skjorta, jeans och gummistövlar vid hans försvinnande. Se bifogad bild på Guy nedan.

  Vid färska iakttagelser ring polisen på 112. Vid övriga tips ring 11414.

  Uppdaterad kl 08:47

  En polishelikopter har kallats in i sökandet efter den försvunna mannen. Polisen har också begärt in extra hjälp från Försvarsmakten.

  Mannen lämnade hemmet i sin bil någon gång mellan klockan 15:00 och 15:30 på söndagen. Bilen anträffades en knapp kilometer från hemmet av polisen tidigare under morgonen och inledde närsök i det aktuella området.

  Uppdaterad kl 13:12

  Klockan 12:26 togs beslutet att inleda en så kallad särskild händelse.

  Mannen är fortsatt försvunnen och söks nu bland annat av ett stort antal patruller, polishelikopter och personal från Försvarsmakten.

  Polisen är väldigt angelägna om tips från allmänheten som kan leda till att mannen hittas. Har du tips, ring polisen på 112. Eller till 114 14 vid mindre brådskande ärende.

  Sammanfattning natt – En sammanfattning av nattens händelser.

  God morgon! Dagens presstalesperson är Dennis Johansson Strömberg, som är i tjänst till klockan 15:00. Övriga tider besvaras samtal till polisens pressnummer av personal vid regionledningscentralen i mån av tid.

  Polisen i Södermanland har hanterat cirka 85 ärenden mellan klockan 22 och 07.

  Polispatrullerna har hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller.

  Under lördagskvällen samt natten till söndag har polisen arbetat med ett ärende där många polisresurser involverades. Ärendet startade vid 20:30-tiden på lördagskvällen:

  Klockan 20:31 på lördagskvällen larmades polisen till en bensinstation på Östra Storgatan i Gnesta med anledning av ett rån. Flera gärningsmän hade tagit sig in i butiken och hotat personal med tillhygge. Ingen person ska ha skadats i samband med händelsen. Gärningspersonerna ska ha fått med sig varor, exakt vad är inte preciserat i nuläget, innan gärningspersonerna lämnade platsen. Flera polispatruller involverades i ärendet och deltog i sökarbetet. Brottsplatsen spärrades av. Med i sökarbetet involverades även hundpatrull samt helikopter för att söka efter gärningsmännen. En förundersökning gällande rån inleddes. Arbetet med ärendet har pågått timmar in på söndagen och totalt fyra män i 15-20-årsåldern har gripits misstänkta för brottet. Alla fyra anhölls senare, ärendet är därmed åklagarlett.

  Försvunnen person – Försvunnen kvinna, Näsum.

  Flera polispatruller samt helikoptern befinner sig just nu i Näsum och söker efter en 73-årig kvinna. Kvinnan har lämnat sin bostad vid klockan 18.00 och inte kommit hem. Med hänsyn till kvinnans hälsostatus är det angeläget att hon anträffas snarast.

  Signalement:

  Klädd i beige/vita shorts och beige t-shirt med blommor

  Röda tofflor

  Lila glasögon

  Kan uppfattas som förvirrad

  Har du sett kvinnan tidigare idag eller har uppgifter kring var hon kan befinna sig, ring 114 14. Tror du dig se kvinnan i detta nu, ring 112.

  Uppdatering: Kvinnan är anträffad och mår bra. Polisen tackar för alla inkomna tips.

  Trafikolycka, personskada – På länsväg 160 vid Strandnorum har två bilister kolliderat.

  Enligt räddningstjänsten rör det sig om en frontalkrock med flera personer inblandade. Vägen är helt avstängd och en ambulanshelikopter har kommit till platsen. Oklart skadeläge för närvarande. Polis är på plats.

  08.10 Hittills har en person förts med ambulans till Sahlgrenska sjukhuset med allvarliga skador. Båda bilarna kommer att tas i beslag för teknisk undersökning.

  12.55 En man i 50-årsåldern som var förare av den ena bilen avled på plats. Hans anhöriga är underrättade.
  Den man som tidigare fördes till Sahlgrenska sjukhuset är i 20-årsåldern och var förare av den andra bilen.

  En förundersökning om grov vårdslöshet i trafik samt vållande till annans död har inletts.

  Fjällräddning – Fjällräddning vid Klinken, Ramundberget.

  Samtal inkommer om att en person insjuknat och behöver hjälp till farbar väg.

  Polisens vakthavande befäl fattar beslut om fjällräddning enligt LSO, lag om skydd mot olyckor.

  Polishelikopter beordras till platsen och skjutsar personen till farbar väg där vägburen ambulans väntar.

  Trafikolycka – Trafikolycka med lastbil på Eknäsvägen vid Mattsberg.

  Polis är beordrade till en trafikolycka på Eknäsvägen vid Mattsberg på Värmdö efter att en lastbil av okänd anledning kört in i en bergvägg. Räddningstjänsten är redan på plats.

  Uppdatering klockan 11.22
  Trafiken är i nuläget avstängd i båda riktningar och ambulanshelikopter är på väg. Två personer är skadade.

  Uppdatering klockan 17.40
  De två skadade personerna fördes till sjukhus med ambulanshelikopter samt ambulans. Deras skadeläge beskrevs som inte livshotande på olycksplatsen.

  Polisen ska utreda olycka och lastbilen är tagen i beslag och ingår i utredningen. Polisen ska även utreda om föraren var påverkad av alkohol och/eller narkotika vid olyckstillfället samt om han har giltig behörighet att köra lastbilen.

  Det är oklart hur länge trafiken på Eknäsvägen påverkades av räddning- och bärgningsarbetet.

  Sjukdom/olycksfall – Räddningstjänst, sjukvård och polis är på plats vid ett vattendrag i centrala Degerfors med anledning av en pe

  Eftersök pågår i detta nu. Polis på plats skapar sig nu en lägesbild genom samtal med vittnen. 

  Uppdatering 19.07 Personen som eftersöks är ett yngre barn. Räddningstjänsten söker i vattnet, man har rekvirerat dykare som är på väg. Polisen söker på platser längs stranden och omgivningen runtomkring.

  Uppdatering 19.48 Barnet är påträffat i vattnet. Förs nu med ambulanshelikopter till USÖ Örebro. Livräddande åtgärder pågår.

  Uppdatering 21.52 Barnet som påträffades i vattendraget i Degerfors har avlidit. Anhöriga är underrättade. Av hänsyn till anhöriga och närstående lämnas inga ytterligare detaljer i ärendet.

  Trafikolycka, personskada – En trafikolycka har inträffat på länsväg 1056 cirka en mil väster om Särna.

  Det rör sig om en personbil som ska ha voltat. En person i bilen. Räddningsresurser och polis är på väg till platsen. Ambulanshelikopter är på väg. Händelsen kommer att uppdateras när mer information inkommer.

  Uppdatering 18.40. Personen i bilen har förts till sjukhus med ambulanshelikopter. Personen ska vara vid medvetande. Skadeläget är i övrigt oklart.

  Fjällräddning – Fjällräddning i Vålådalen.

  Samtal inkommer från en fjällvandrare som insjuknat och behöver hjälp från fjället. Polisens vakthavande befäl fattar beslut om fjällräddning enligt LSO, lag om skydd mot olyckor.

  Polishelikopter hämtar fjällvandraren och skjutsar honom till hans bil.

  Fjällräddningen är avslutad.

  Skadegörelse – Sten kastad mot lastbil, E65.

  En lastbilschaufför som kört på E65 i höjd med Lemmeströtorp har fått en sten kastad mot sitt fordon. Händelsen inträffade i riktning mot Skurup. Stenen har träffat sidorutan på bilen. Chauffören är oskadd.

  Ett flertal polisresurser har arbetat på platsen, däribland helikoptern och hundpatrull. Förhör har hållits med chauffören och en anmälan om framkallande av fara för annan samt skadegörelse ska upprättas. Ingen frihetsberövad finns i ärendet.

  Försvunnen person – Polisen söker efter en försvunnen 21-årig man i området kring Kullahalvön, Höganäs kommun.

  Polisen söker efter en försvunnen 21-årig  man i området kring Kullaberg, Höganäs kommun. Mannens gick under söndags eftermiddagen/kvällen ut på en vandring vid Kullaberg och har inte återkommit.

  Signalement:
  21-årig man
  tjockt blont hår
  ca: 175 cm

  Polisen har engagerat ett flertal resurser i sökandet efter mannen. Polisens helikopter deltar  under dagen i letandet och flyger lågt över vissa områden kring Kullaberg.

  Om du ser en person som stämmer in på signalementet och befinner sig i området kring Kullaberg, ring 112.

  Övriga iakttagelser/information angående den försvunna mannen kan lämnas till polisen på tfn nr 114 14

  Uppdatering 12:12
  Den försvunna mannen är anträffad avliden i terräng i området Kullaberg. Anhöriga är underrättade. Det finns ingen misstanke om brott och händelsen bedöms som ett olycksfall.

  Platsen var under tidigare avspärrad. Polisen är klar på platsen och avspärrningen är hävd.