Helikopter

Senaste händelserna som nämner ordet helikopter.

Har du hört en helikopter som cirklar ovanför ditt hus eller område eller som åkt förbi? Kanske kan du hitta anledningen till det bland polisens händelser. På den här sidan listar vi de polisnotiser som innehåller helikopter i någon form.

Hittar du inte rätt händelse här så testa sök på Twitter efter helikopter, eller se om aktuellt helikopter finns med på som t.ex. flightradar24.com eller planefinder.net.

  Mord/dråp – Larm kommer om en skadad person och om att det har skjutits utomhus i Södertälje. Polis är på plats och en skadad person är hittad.

  Karta som med röd fyrkant ramar in Södertälje, Stockholms län

  Ett stort antal polispatruller arbetar på brottsplatsen för att söka efter eventuella gärningspersoner, prata med vittnen och för att säkra brottsplatsen. 

  Ambulanshelikopter tar hand om den skadade - skadeläget är i nuläget oklart.

  Uppdatering kl 21.00
  Den skadade personen, en ung man, är avliden och anhöriga är underrättade. 

  Polisens arbete på platsen kommer att fortsätta med både teknisk undersökning och förhör med vittnen. Ett antal bilar har också stoppats och kontrollerats men ingen är i nuläget gripen.

  Under kvällen har också hundpatrull sökt i området efter spår och polis har personal som arbetar med att samla in allt filmmaterial som kan finnas från närområdet. 

  En förundersökning gällande mord är inledd. 

  Uppdatering 1 oktober kl 07.50:

  Två personer har gripits och är nu nu anhållna misstänkta för mord.

  Räddningsinsats – RIB-båt kapsejsat

  Karta som med röd fyrkant ramar in Koholmen, Göteborg, Västra Götalands län

  En räddningsinsats startades vid Koholmen vid Vinga under eftermiddagen då en RIB-båt kapsejsat. Ombord fanns 10 personer. En räddningsinsats startades som leddes av JRCC. Kustbevakningen, Sjöräddningssällskapet, Försvarsmakten, ambulanshelikopter samt sjöfatsverkets räddningshelikopter bistod med hjälp. Flera av personerna kunde självmant tag sig ur vattnet och upp på Koholmen. Några personer blev dock kvar i vattnen och fick undsättas av räddningspersonal. De ska ha varit nedkylda och en av personerna ska vara allvarligt skadad. Samtliga är förda till sjukhus med sjöfartsverkets räddningshelikopter.  

  Polis följde ärendet men involverades först i ett senare skede av insatsen då man initialt hade de resurser som krävdes för arbetet. Nu arbetar polis på platsen med att utreda om brott som lyder under allmänt åtal kan styrkas. Polis har med hjälp av helikopter dokumenterat platsen och RIB-båten. 

  Polis har nu inlett förundersökning om vårdslöshet i sjötrafik och vållande till kroppskada. 

  Mord/dråp, försök – Skottlossning mot en bostad.

  Karta som med röd fyrkant ramar in Bahcovägen, Enköping, Uppsala län

  Polisen får samtal om en skottlossning på Bahcovägen i Enköping. Enligt anmälaren ska ett okänt antal skott ha avlossats mot en bostad. Flera personer har befunnit sig i bostaden, och flera av dem ska ha träffats av skott.

  De skadade personerna är avförda med ambulans till sjukhus. Skadeläget är i nuläget oklart.

  En förundersökning gällande försök till mord och grovt vapenbrott har inletts och polisen arbetar med ett flertal utredningsåtgärder på platsen. 

  Uppdatering, kl 21:28

  Två personer är konstaterat skadade. En man i 45-årsåldern och en kvinna i 20-årsåldern som båda är avförda med ambulans till sjukhus. Skadeläget är fortsatt oklart.

  Uppdatering, kl 00:39

  Polisen har spärrat av den aktuella bostaden och tekniker är just nu platsen och har påbörjat den tekniska undersökningen.

  Under kvällen har polisen sökt av närområdet med både helikopter och drönare, samt hundpatruller. Polisen har också genomfört dörrknackning i området och kontrollerat ett antal personer och fordon, men ännu har ingen misstänk frihetsberövats.

  När det gäller skadeläget är det fortsatt oklart, men både mannen och kvinnan ska fortsatt vara vakna och talbara.

  Arbetsplatsolycka – Kvinna till sjukvård efter arbetsplatsolycka.

  Karta som med röd fyrkant ramar in Strömsunds Kommun, Strömsund, Jämtlands län

  Under förmiddagen larmades polisen om en arbetsplatsolycka på en arbetsplats i Strömsunds kommun. En kvinna ska ha skadat armen i samband med arbete. Hon fördes till sjukvård med ambulanshelikopter, skadeläget är oklart. För frågor om skadeläget hänvisas till sjukvården. 

  Polisen har varit på plats och hållit förhör. En platsundersökning ska genomföras. Anmälan upprättas gällande arbetsplatsolyckan. 

  Sammanfattning kväll och natt – Dagens presstalesperson är på plats. Här följer ett urval av nattens händelser.

  Karta som med röd fyrkant ramar in Skara, Händene, Borås, Sandhult, Ekås, Hestra, Göteborg, Brunnsparken, Redbergsplatsen, Järntorget, Grästorp, Uddevalla, Sunnanvindsvägen, Fjällveronikan, Rannebergen, Västra Götalands län

  22:15, brand, Skara
  Vi larm om en brand i en fristående ladugård i Händene. Räddningstjänst och polis åker till platsen. Det handlar om en fullt utvecklad brand. Ingen spridningsrisk till intilliggande byggnader. Räddningstjänsten släcker branden och patrull upprättar en anmälan om brand utan misstanke om brott.

  23:29, försök till stöld, Borås
  Vi får in ett larm om ett inbrott i en verkstadsfastighet i Sandhult, där någon har lämnat i en bil. Anmälaren kör efter. Färden går mot Borås och via Ekås. Polis stoppar bilen vid Hestra. En person befinner sig i den stoppade bilen. Han grips misstänkt för försök till stöld genom inbrott.  

  00:12, rån, Göteborg
  En man vinkar in en patrull i Brunnsparken. Han uppger för patrullen att han har blivit rånad på en väska och eventuellt andra tillhörigheter. Rånet ska ha skett vid Redbergsplatsen vid 23:00-tiden. Inga uppgifter om fysiska skador. Patrullen kör hem mannen och upprättar en anmälan om rån.

  01:28, misshandel, Göteborg
  En patrull upptäcker ett pågående bråk mellan två personer på Järntorget. De ingriper. Inga uppgifter om skador eller ambulansbehov. En anmälan om misshandel är upprättad.

  01:51, trafikolycka, Grästorp
  En lastbil och en a-traktor är involverade i en olycka på riksväg 44 vid Ås. I a-traktorn färdas tre personer.  En person avlider till följd av olyckan. Anhöriga är underrättade. Två personer förs till sjukhus i ambulans respektive ambulanshelikopter. En förundersökning gällande vårdslöshet i trafik är inledd. Båda fordonen är tagna i beslag.

  02:13, rattfylleri, Uddevalla
  En patrull stoppar en bil på Sunnanvindsvägen. Föraren omhändertas för kontroll misstänkt för rattfylleri. Han är samtidigt misstänkt för olovlig körning. En passagerare i bilen omhändertas för berusning.

  03:15, brand, Göteborg
  Vi får in ett larm om att en bil brinner på Fjällveronikan i Rannebergen. Räddningstjänst och polis åker till platsen. Branden sprider sig till ytterligare två bilar. Räddningstjänsten släcker bränderna och patrullen upprättar en anmälan om skadegörelse genom brand. Inga uppgifter om personskador.  

  Polisområde Storgöteborg, misshandel i relation.
  En man vrider om armen på en kvinna och hotar att döda henne. Han ska enligt uppgift även tagit strypgrepp på kvinnan. Polis larmas till den aktuella adressen. Mannen grips på plats. Inga uppgifter om ambulansbehov.

  Mord/dråp, försök – En man blir skjuten i Haninge centrum.

  Karta som med röd fyrkant ramar in Haninge Centrum, Haninge, Stockholms län

  Polisinsats i Haninge med helikopter och ett flertal patrull med anledning av skottlossning. Klockan 20:24 ringer flera personer till polisen om att det hörs skott i Haninge centrum. En man har skadats men lyckas själv ta sig från brottsplatsen och anträffas i närområdet av polis. Han är i 20-årsåldern och förs till sjukhus med ambulanshelikopter
  Förutom att han är talbar vid anträffandetillfället har polisen ingen kommentar till skadeläget.

  Ett intensivt sökande efter en gärningsman pågår, men i nuläget har ingen frihetsberövats. Ett antal platser, bland annat brottsplatsen, har spärrats av. 

  Uppdatering den 29/9 klockan 06:30

  En man har under natten gripits misstänkt för brottet och har efter föredragning till åklagare anhållits.

  Fjällräddning – Polisflyget hjälper skadad kvinna från Tärnabyfjällen.

  Karta som med röd fyrkant ramar in Fjällen, Tärnaby, Storumans Kommun, Storuman, Västerbottens län

  Under söndagen inkom samtal om en kvinna som skadat en arm under sin vistelse i fjällen i Tärnaby, Storumans kommun.

  Polisens vakthavande befäl fattade beslut om att inleda räddningstjänst i enlighet med LSO, lagen om skydd mot olyckor, för att undsätta kvinnan.

  Helikopter med sjukvårdspersonal är nu på plats och ska hämta henne.

  Fjällräddningsinsatsen avslutas.

  Fjällräddning – Sjuk man undsattes av polishelikopter.

  Karta som med röd fyrkant ramar in Sylarnas Fjällstation, Vålådalen, Åre, Jämtlands län

  Under lördagsmorgonen kontaktades polisen angående en man som blivit sjuk i samband med sin vistelse vid Sylarnas fjällstation, Vålådalen i Åre.

  Polisen vakthavande befäl fattade beslut om att inleda räddningstjänst i enlighet med Lagen om skydd mot olyckor, LSO, för att undsätta mannen.

  Polishelikopter har nu hämtat mannen och överlämnat honom till sjukvård.

  Fjällräddningsinsatsen är avslutad. 

  Olaga hot – Förundersökning inledd gällande grovt olaga hot och grovt vapenbrott.

  Karta som med röd fyrkant ramar in Luleå, Norrbottens län

  Polisen får samtal från en bensinstation i centrala Luleå gällande en hotfull man.

  Polis beordras till platsen. Även helikopter används i ärendet.

  Mannen anträffas. I samband med ingripandet uppstår en situation där polis skjuter verkanseld. Mannen omhändertas av sjukvården.

  Platsen är avspärrad. Förundersökning gällande bland annat grovt vapenbrott och grovt olaga hot har inletts. 

  Några ytterligare uppgifter kan inte lämnas i ärendet i nuläget.

  Mord/dråp, försök – Skottlossning i Saltskog.

  Karta som med röd fyrkant ramar in Barrtorpsvägen, Södertälje, Stockholms län

  Flera skott avlossas på Barrtorpsvägen i Saltskog. Det är oklart hur många personer som är inblandade i händelsen. Ingen skadad person anträffas på platsen men en person med skottskador inkommer till sjukhus. 
  Tillståndet för den skottskadade är okänt.
  Med anledning av händelsen har polisen en pågående insats i området där det bland annat används helikopter
  Ingen person har gripits med ett par personer som anträffats har tagits med på förhör. 
  Händelsen rubriceras som försök till mord.

  Uppdatering den 24 september klockan 10:20

  Polisens utredningsarbete fortsätter under helgen. I nuläget finns det ingen information om vad som kommit fram i de genomförda utredningsåtgärderna. Brottsoffret, en man i 20 års åldern var enligt uppgifter under gårdagskvällen allvarligt skadad. Det finns ingen uppdaterad information om hans skador. Ingen person är gripen misstänkt för försök till mord.

  Skottlossning – Skottlossning i Saltskog.

  Karta som med röd fyrkant ramar in Barrtorpsvägen, Södertälje, Stockholms län

  Flera skott avlossas på Barrtorpsvägen i Saltskog. Det är oklart hur många personer som är inblandade i händelsen. Ingen skadad person anträffas på platsen men en person med skottskador inkommer till sjukhus. 
  Tillståndet för den skottskadade är okänt.
  Med anledning av händelsen har polisen en pågående insats i området där det bland annat används helikopter
  Ingen person har gripits med ett par personer som anträffats har tagits med på förhör. 
  Händelsen rubriceras som försök till mord.

  Rån – Rån mot ett apotek.

  Karta som med röd fyrkant ramar in Köpmangatan, Surahammar, Västmanlands län

  Ett flertal polispatruller beordras till ett apotek på Köpmangatan i Surahammar där en maskerad man ska ha kommit in i butiken beväpnad med bland annat en yxa och tvingat till sig diverse läkemedel av personalen.

  Ingen person ska ha blivit skadad i samband med händelsen. Efter rånet har mannen gett sig av till fots. Polisen söker just nu efter den misstänkta gärningspersonen med bland annat flera polispatruller och helikopter.

  Polisen är angelägen om tips och iakttagelser från allmänheten. Mannen ska ha varit mörkt klädd, mellan 160 och 170 centimeter lång. Han ska ha haft solglasögon och en sportväska. Tips lämnas till 114 14 eller 112.

  Uppdatering, kl 12:39

  Polisen har genomfört ett flertal förhör med vittnen och personal. Strax efter händelsen spärrade polisen av platsen, dessa avspärrningar är numera hävda.

  Ingen person har ännu frihetsberövats.

  Polisen är fortfarande angelägen om tips och iakttagelser från allmänheten. Tips lämnas till 114 14 eller 112.

  Försvunnen person – Kälarne, äldre kvinna anmäld saknad

  Karta som med röd fyrkant ramar in Kälarne, Bräcke, Jämtlands län

  Kvinnan sågs senast utomhus under dagen, oklart var hon nu befinner sig.

  Polisen har börjat söka efter kvinnan i närområdet, bland annat med hjälp av helikopter.

  Kvinnan är cirka 155 cm lång och är närmare 90 år. Hon bär troligtvis jeans. Om man gjort eller gör några iakttagelser av kvinnan, ring polisen på telefonnummer 112.

  Uppdatering kl 20:18

  Kvinnan är anträffad på en adress. Sökinsatsen avslutas.

  Mord/dråp, försök – Försök till mord i Angereds centrum. Man troligen knivskuren.

  Karta som med röd fyrkant ramar in Angereds Centrum, Göteborg, Västra Götalands län

  Polis larmas till Angereds centrum efter det att vittnen sett två män som jagat varann, en av dem uppges varit beväpnad med kniv. Från början finns inga uppgifter om att någon ska blivit skadad. 

  Polis åker till platsen. När man kommer fram så upptäcks blodfläckar vid Pressbyrån på marken. Den man som blev jagad uppges ha lämnat i riktning mot sjukhuset i sällskap med en kvinna. En polispatrull finner en kniv i närheten av platsen för blodfläckarna. Nya vittnesuppgifter kommer in där man beskriver ett slagsmål där en man blivit slagen. Uppgifterna leder till en busshållplats där polisen återigen finner blodspår, möjlig brottsplats.

  Polisen får vetskap om att en skadad man ska ha kommit in på Angereds närsjukhus. Polisen åker dit och en man med skador anträffas, skador både på huvud och en hand. Han blöder kraftigt. Troligen knivskador. 

  Polisen säkrar brottsplatsen/er. Man följer även upp övervakningsfilmer. Teknisk undersökning kommer att genomföras. Den andra mannen, möjlig gärningsman har ännu inte anträffats/gripits. Helikopter har varit delaktig i sökandet. 

  Polisen inleder nu förundersökning med rubricering försök till mord. Den skadade avförs till sjukhus, polis följer med. Polisen har säkrat filmmaterial som visar gärningsmannen. Han har dock ännu inte gripits.   

  Vållande till kroppsskada – Man skadades i Arjeplogsfjällen.

  Karta som med röd fyrkant ramar in Norrbotten, Arjeplog, Norrbottens län

  Vid 13:30-tiden igår, tisdag, inkom uppgifter om att en man skadats i Jäkkviksfjällen.

  En fjällräddningsinsats inleddes för att undsätta mannen, som fördes till sjukvård med ambulanshelikopter.

  Enligt initiala uppgifter hade mannen, som är utländsk medborgare, träffats av en hagelsvärm i samband med jakt.

  Eventuella frågor gällande skadeläge hänvisas till sjukvården.

  Omständigheterna kring händelsen är oklara och en förundersökning är inledd gällande vållande till kroppsskada alternativt grovt vållande till kroppsskada.

  I nuläget finns en misstänkt person. Personen är förhörd, men inte frihetsberövad.

  Ärendet utreds av grova brott i Norrbotten och leds av åklagare.

  Fjällräddning – Fjällräddningsinsats, Låktatjåkko

  Karta som med röd fyrkant ramar in Låktatjåkko, Kiruna, Norrbottens län

  Efter att vakthavande befäl fattat beslut om fjällräddning enligt LSO, lagen om skydd mot olyckor, har fjällräddare under söndagsförmiddagen kallats ut till en fjällstation. Detta för att bistå med att föra en man som skadat höften till helikopter för vidare transport till sjukvård.

  Uppdatering 12:57:

  Mannen flygs ned från fjället med helikopter för att sedan ta sig vidare till sjukvård i bil.

  Försvunnen person – 6-årig pojke försvunnen i Kungsör.

  Karta som med röd fyrkant ramar in Drottninggatan, Kungsör, Västmanlands län

  Polisen söker just nu efter en 6-årig pojke som försvann från sitt hem på Drottninggatan i Kungsör strax innan klockan 12:00 på lördagen.

  Polisen är angelägen om tips och iakttagelser från allmänheten. Har du sett pojken, eller tror du har sett honom? Ring polisen på 112.

  Uppdatering, kl 13:55

  Polishelikopter är på väg till platsen för att bistå i sökarbetet.

  Uppdatering, kl 14:20

  Pojken är återfunnen och vid god vigör. 

  Fjällräddning – Några mil norr om Kiruna, en man uppges har gjort sig illa i foten

  Karta som med röd fyrkant ramar in Kiruna, Norrbottens län

  Mannen behöver hjälp att ta sig från platsen.

  Polisens vakthavande befäl fattar beslut om räddningstjänst med stöd av LSO, lagen om skydd mot olyckor. Fjällräddare kallas ut. 

  Fjällräddare samt sjukvårdare åker till platsen med hjälp av helikopter. Mannen transporteras sedan därifrån och överlämnas till sjuktransport.

  Olaga hot – Polisinsats i Gustavsberg med anledning av att en man betett sig hotfullt.

  Karta som med röd fyrkant ramar in Gustavsberg, Munkmora, Lugnet, Värmdö, Stockholms län

  Polisen får samtal om en man som rör sig i Munkmora-Lugnet i Gustavsberg och beter sig hotfullt. Han har också skadat parkerade bilar. En insats inleds för att fånga in mannen och i sökandet deltar flera patruller, hundar och helikopter. Under sökandet hittas föremål som tas i beslag, men i skrivande stund är mannen fortfarande borta. 
  Händelsen rubriceras som olaga hot. 

  Uppdatering den 16 september klockan 08:14

  Den man som polisen sökte efter med bland annat polishelikopter, greps i Gustavsberg vid midnatt.