Helikopter

Senaste händelserna som nämner ordet helikopter.

Har du hört en helikopter som cirklar ovanför ditt hus eller område eller som åkt förbi? Kanske kan du hitta anledningen till det bland polisens händelser. På den här sidan listar vi de polisnotiser som innehåller helikopter i någon form.

Hittar du inte rätt händelse här så testa sök på Twitter efter helikopter, eller se om aktuellt helikopter finns med på som t.ex. flightradar24.com eller planefinder.net.

  Trafikolycka – En personbil kör av vägen.

  Flera polispatruller beordras till riksväg 76 i höjd med Kråkmötet strax söder om Söderharg där en personbil har kört av vägen och voltat.

  Bilen har, efter olyckan, hamnat på en intilliggande åker. Skadeläget är i nuläget oklart. Föraren, som verkar ha varit ensam i bilen, tas om hand av personal från en ambulanshelikopter.

  Uppdaterad, kl 09:25

  Föraren till bilen, en man i 65-årsåldern, avförs med ambulanshelikopter till sjukhus. Han var vaken och talbar när han lastades i helikoptern. Vidare frågor om skadeläget hänvisas till sjukvården.

  Polisen upprättar en anmälan om grovt rattfylleri och grov vårdslöshet i trafik.

  Olyckan påverkar inte trafiken på den aktuella sträckan.

  Övrigt – Smällar kan höras i samband med att polisen har en övning på Östermalm.

  Polisen genomför en planerad övning på Östermalm nu på förmiddagen.Under övningen kommer polishelikopter stundtals att befinna sig i luften och kan väcka uppmärksamhet, det kommer också förekomma höga smällar i samband med övningen.

  Polisen övar kontinuerligt med olika enheter, för att höja förmågan att skydda samhället.

  – Polisen har inlett en förundersökning gällande försök till mord efter att en kvinnan hittats medvetslös i vatt

  Då polisen inte helt kan utesluta brott och att det fortfarande är okänt hur kvinnan hamnat i vattnet har förundersökningen inletts. Området har sökts av med hjälp av bland annat helikopter och hundpatrull. Kvinnan har ljus hy, men hennes exakta ålder går inte att slå fast då hennes identitet är okänd. Åldern kan vara mellan 20-50-årsåldern. Hon vårdas fortsatt på sjukhus.

  Vet du vem kvinnan är eller har du sett något vid Sibbarpsstranden i samband med att kvinnan hamnade i vattnet? Ring polisen på 114 14.

  Uppdatering:

  Kvinnans ålder uppskattas vara mellan 20-50-årsåldern, men exakt ålder är fortsatt okänd.

  Uppdatering: Kvinnan är identifierad och vårdas fortsatt på sjukhus. Det finns inte någon misstanke om brott. I övrigt finns ingen ny information att lämna. 

  Mord/dråp, försök – Polisen har inlett en förundersökning gällande försök till mord efter att en kvinnan hittats medvetslös i vatt

  Då polisen inte helt kan utesluta brott och att det fortfarande är okänt hur kvinnan hamnat i vattnet har förundersökningen inletts. Området har sökts av med hjälp av bland annat helikopter och hundpatrull. Kvinnan har ljus hy, men hennes exakta ålder går inte att slå fast då hennes identitet är okänd. Åldern kan vara mellan 20-50-årsåldern. Hon vårdas fortsatt på sjukhus.

  Vet du vem kvinnan är eller har du sett något vid Sibbarpsstranden i samband med att kvinnan hamnade i vattnet? Ring polisen på 114 14.

  Uppdatering:

  Kvinnans ålder uppskattas vara mellan 20-50-årsåldern, men exakt ålder är fortsatt okänd.

  Uppdatering: Kvinnan är identifierad. Hon vårdas fortsatt på sjukhus. I övrigt finns ingen ny information att lämna. 

  Stöld/inbrott – Larm om pågående inbrott på Ekerö.

  När en boende i en villa i sydvästra delen av Närlunda kommer hem upptäcks två män som försöker ta sig in i huset via en altandörr på baksidan. Männen springer från platsen när de förstått att de blivit upptäckta och försvinner över fälten.
  Polisen söker med helikopter i området och spårar med hund. Hunden får upp ett spår till ena änden av Växthusvägen men inga personer anträffas. 
  En anmälan kommer att skrivas om försök till inbrottsstöld.

  Försvunnen person – Polisen har letat efter ett försvunnet barn den senaste timmen. Barnet är funnet och mår bra.

  Att barn försvinner korta stunder från sina föräldrar är inte ovanligt. Polisen har minst ett par gånger om dagen ärenden där små barn är borta och i de ärendena sätts det alltid in en stor polisresurs.

  I dag i Södertälje anmälde en förälder att ett mindre barn var försvunnet och bland annat polishelikopter och hundpatrull har sökt efter barnet under en timme på eftermiddagen.

  Nu är barnet hittat och mår bra.

  Försvunnen person – Polisen önskar allmänhetens hjälp att hitta en försvunnen yngling i övre tonåren.

  Han sågs senast vid 2-tiden i Böle, nordväst om Råneå.

  Signalement:
  184 centimeter lång
  Blå/svartrutig flanellskjorta, blå jeans, vita skor av märket Nike

  Om du ser honom eller nyss sett honom – ring 112! Tips och tidigare iakttagelser lämnas via 114 14.

  Polisen arbetar intensivt med ärendet och söker i området, bland annat med flera polispatruller och helikopter.

  Uppdatering 10:51:

  Tonåringen är återfunnen vid god hälsa. Han får skjuts hem. Sökinsatsen avslutas.

  Trafikolycka, personskada – En personbil som kört upp på en gång- och cykelväg i Fornudden har kört på en gångtrafikant.

  Det finns misstankar om att bilföraren är påverkad och denne tas med för provtagning. Bilen beslagtas också för eventuell teknisk undersökning.

  Föraren är fordonet är i nuläget misstänkt för rattfylleri och vällande till kroppskada. 

  Den person som blev påkörd får åka ambulanshelikopter till sjukhu, skadeläget är oklart. 

  Övrigt – Smällar hörs i Vinsta.

  Efter att ett antal inringare har hört smällar i Vinsta söker polisen av området med flera patruller och helikopter. Ingenting anträffas som kan styrka brott eller förklara ljudens upphov.
  Det finns heller inga uppgifter om några personskador.

  Olaga hot – En person har hotats av en främmande man.

  En man i 25-årsåldern har mött och pratat med en för honom främmande man i Sjödalen. Den främmande mannen har retat sig på något och hotat mannen i 25-årsåldern med kniv. 
  När polisen fått kännedom om händelsen söks området av med bland annat helikopter och några personer kontrolleras men ingen är mannen som betett sig hotfullt.
  En anmälan skrivs om olaga hot. 

  Rån – Polisen använder helikopter för att leta efter en man som slagit sönder en butik.

  Polis larmas av både allmänhet och vaktbolag om en man som slagit några personer utomhus på Rissne torg och sedan gått in i en butik där han vält hyllor och varor. 
  Flera patruller och en helikopter används för att försöka hitta mannen, men han anträffas inte.
  Mannen har tillgripit gods i butiken och minst en av personerna som blivit slagna är personal - därför skrivs en anmälan om rån.
  Till detta tillkommer tre anmälningar om misshandel och en anmälan om skadegörelse.

  Försvunnen person – En orolig förälder ringde polisen sedan dess barn sprungit iväg och försvunnit i ett naturområde i Salem.

  Efter samtal med föräldern, där det framgick att barnet sannolikt inte skulle hitta tillbaka själv, mobiliserade polisen för en sökinsats med bland annat helikopter och hundpatrull.

  Sökinsatsen blåstes av när barnet kort senare hittades i närområdet och kunde återförenas med föräldern.

  Polisen letar tusentals försvunna personer varje år. Om en bedömning görs om att den försvunna personen svävar i livsfara eller löper allvarlig risk för hälsan klassas ärendet som högprioriterat.

  Försvunnen person – Polisen söker efter en försvunnen man i 60-årsåldern.

  Mannen försvann i samband med jakt i Undroms-området under måndagskvällen och sågs senast vid 18-19-tiden.

  Polispatruller och jaktlaget har sökt under natten. Hund och UAS (drönare med förare) har använts. 

  Sökandet fortsätter under tisdagen, bland annat med hjälp av hund, helikopter och fjällräddare som kallats ut.

  Uppdatering 10:04:

  Mannen är anträffad vid liv. Räddningsinsatsen avslutas.

  Trafikolycka, personskada – En bil har åkt av brofästet och ner i vattnet i Härnäs utanför Ludvika. Stort räddningspådrag på plats.

  Ett vittne har sett en bil åka av vägen och ner i vattnet. Räddningstjänst och polis är på plats.

  Vägen är avstängd i båda riktningar. Bron har spärrats av. Det är strömt i vattnet och man arbetar på att stänga dammarna så snart som möjligt. Helikopter är på plats och dykare är på väg. 

  Uppdatering 20:15

  När räddningsdykare undersökte bilen var den tom. Sedan anträffade man föraren, en man i 50-årsåldern. Han hade simmat upp på land själv. Han var ensam i bilen.

  Föraren har blåst positivt i polisens alkoholmätare och är misstänkt för rattfylleri. Han kommer köras till sjukhus för provtagning. 

  Rån – Polis kallas till Mariekälla med anledning av att tre personer hotat och slagit en lastbilsförare och stulit d

  I samband med en varuleverans har tre gärningspersonerna hotat föraren och slagit denne med ett pistolliknande föremål och därefter avvikit med lastbilen.

  En förundersökning gällande grovt rån är inledd.

  Lastbilen är anträffad i utkanten av Södertälje

  Ett flertal patruller arbetar nu med att leta efter gärningspersonerna.

  Det är i nuläget oklart om lastbilsföraren är i behov av vård.

  Uppdatering klockan 11:20

  I samband med att de tre gärningspersonerna flydde från lastbilen till fots så hotade de en promenerande man med ett pistolliknande föremål och tilltvingade sig hans mobiltelefon.

  Brottsutredande åtgärder såsom förhör med mera pågår. En teknisk undersökning av lastbilen kommer att utföras. 

  Ett flertal patruller och polishelikopter arbetar med att leta efter gärningspersonerna.

  Trafikbrott – Två personer greps efter ett förföljande på E18.

  Vid länsgränsen i västergående riktning på E18 ville polis stoppa och kontrollera en bilförare, men föraren valde att försöka köra ifrån polisen.
  Flera bilar och en helikopter från polisen blev involverade i förföljandet som stundtals gick i mycket hög hastighet. Vid Grillby svängde föraren av och lämnade bilen tillsammans med en passagerare. De båda försökte springa från platsen men kunde gripas i stort sett omedelbart.

  Försvunnen person – Polisen letar efter en kvinna i 70-årsåldern som försvunnit vid Hölesjön.

  Just nu pågår en sökinsats efter en kvinna i 70-årsåldern som försvunnit vid Hölesjön. Kvinnan sågs senast av anhöriga vid 17-tiden. 

  Kvinnan ska vara klädd i en svart jacka och bära gummistövlar. 

  Polisen har flera resurser på plats i området, bland annat hund och helikopter

  En räddningsinsats med stöd av LSO, lag om skydd mot olyckor, är inledd. Polisen har även fattat beslut om att påbörja en särskild händelse. 

  Polisen är angelägen om att få in tips från allmänheten som kan leda till att kvinnan hittas. Tips lämnas till 114 14 eller till 112 vid nödsituation. 

  Sammanfattning kväll och natt – Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg och till kvällen kommer Peter Adlersson.

  16.59 Borås, drograttfylleri m.m.
  En bilist skall kontrolleras i området Kristiansfält och strax innan han stannar sin bil kastas det ut något som senare visar sig vara portionsförpackningar med misstänkt narkotika i. Föraren som är i 20 års åldern får följa med för provtagning då han visar tecken på drogpåverkan.

  17.40 Borås, personrån.
  En kvinna blir av med sina tillhörigheter då två för henne okända gärningsmän rånar henne samt hotar henne med en kniv. Gärningsmännen skulle setts springa från platsen i riktning mot Pinoccio statyn. Någon av dem skulle haft ett munskydd för ansiktet samt någon av dem skulle haft en lila mössa eller keps på sig. Målsägande fick inga fysiska skador i samband med händelsen, en anmälan skrivs.

  18.19 Kungälv, vårdslöshet i trafik m.m.
  Tre personbilar är inblandade i en krock på Länsväg 168 i Guddeby varför räddningstjänst , ambulans samt polis till platsen. Bilarna står illa till och blockerar vägen i båda riktningar varför bärgare kallas till platsen för att kunna få bort bilarna som inte går att köra från platsen. En person förs med ambulanshelikopter till sjukhus, oklar status. En annan körs med ambulans till Kungälvs sjukhus, oklar status. Man tar två av bilarna i beslag för en trafikteknisk undersökning. Utöver ovan brottsrubricering finns det en misstanke om vållande till kroppskada.

  21.00 Göteborg, våld och hot mot tjänsteman.
  En busschaufför blir utsatt för en misshandel ombord på en buss på Norrleden varför han trycker på överfallsknappen. Polis till platsen men då har den misstänkte redan avvikit och den efterföljande ”jakten” ger tyvärr inget. Fanns många resenärer ombord på bussen som har bevittnat hela händelsen. Den misstänkte mannen var i sällskap med en kvinna. Busschauffören som är i 40 års åldern behövde inte uppsöka sjukhus, en anmälan skrivs.

  21.56 Borås, mordbrand.
  Brinner i ett flertal bilar i ett garage på Östgötagatan varför räddningstjänst samt polis till platsen. Polis spärrar av ett område runt det eldhärjade garaget för att underlätta räddningsarbetet. Finns även uppgifter att flera fastigheter i området kan bli föremål för evakuering vilket inte behövdes i slutändan. Visar sig att det är ett fordon som brunnit och detta har inneburit kraftig rök som spridit sig i huskropparna intill. Vid kl. 01:30-tiden hävs avspärrningarna och alla personal lämnar området, oklart i nuläget vad det är som gjort att bilen börjat brinna.

  03.13 Uddevalla, grovt vapenbrott m.m.
  Inkommer samtal strax efter 03:00-tiden att någon har skjutit ett flertal skott in i en lägenhet i området Ramneröd. Det fanns flera personer inne i bostaden men ingen har kommit till fysisk skada. Utöver ovan brottsrubricering finns det även misstankar om framkallande av fara för annan. Bostaden är avspärrad för en teknisk undersökning vilken kommer att äga rum senare. Trygghetsskapande åtgärder i form av patrullerande poliser kommer att finnas i området, ingen gripen i nuläget.

  Misshandel, grov – Ett stort antal personer angriper restaurangbesökare och flera personer misshandlas.

  Polisen får flera samtal från allmänhet om att ett stort antal personer har gått till angrepp mot restaurangbesökare i Gamla stan. Slagsmål med tillhyggen bryter ut och flera personer misshandlas. Fönster krossas på restaurangen och skadade personer blir liggande på marken.
  När första patrull kommer till platsen försvinner de inblandade till fots och tar med sig de som misshandlats.
  Flera patruller ansluter och ett antal personer frihetsberövas och avvisas från stadsdelen med stöd av polislagen.
  Inga skadade personer har hittills hittats utan de har försvunnit tillsammans med sina kamrater. 
  Händelsen rubriceras som skadegörelse och grov misshandel.

  Polisen har en fortsatt hög närvaro i Gamla stan med stöd av helikopter för att lokalisera inblandade personer och avvärja fler brott.

  Försvunnen person – Polisen letar efter två små barn som försvunnit. Barnen återfinns välbehållna.

  Två barn i femårsåldern har försvunnit i Haninge och kan inte hittas av föräldrarna. Polisen söker efter barnen med flera patruller och helikopter. Efter en timmes sökande kontaktar lokaltrafiken polisen då en bussförare i Tyresö reagerat på två små ensamma barn på bussen. Det visar sig vara barnen som försvunnit från Haninge och de kan föras välbehållna till sina föräldrar.

  Försvunnen person – Polisen behöver hjälp med att hitta en försvunnen person i Klagshamn med omnejd.

  Den försvunna personen, en 69-årig kvinna, lämnade bostaden i Klagshamn vid 14-tiden och har därefter inte setts till eller hörts av.

  Polis är på plats i Klagshamn och närområde med flertalet resurser, bland annat helikopter och hundpatrull, och söker aktivt efter kvinnan. För att nå snabbare framgång är Polisen förtjänt av eventuella iakttagelser eller observationer från allmänheten.

  Kvinnan har en demenssjukdom som gör att hon har svårt att orientera sig.

  Hon rör sig obehindrat, är cirka 175 cm lång, normalbyggd och har ljust hår. Vid försvinnandet var kvinnan klädd i:

  -          Vit/grönblommig kofta

  -          svarta skor av märke Adidas

  -          eventuellt en jacka, okänd färg

  Om du ser kvinnan nu eller du sett henne under dagen, ring 112 och begär Polisens ledningscentral i region syd.

  Om du har annan information i ärendet, ring Polisens växel på telefonnummer 114 14.

  Uppdatering kl. 18.50: Kvinnan är anträffad välbehållen av en polispatrull.