Karta som med röd fyrkant ramar in Stugun, Jämtland, Berg, Jämtlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Brand Polisens fjällräddare biträder räddningstjänst vid eftersläckningsarbete utanför Stugun i Jämtland.

Stugun, Jämtland, Berg, Jämtlands län

Räddningstjänsten i Jämtland kontaktade polisens ledningscentral under lördagskvällen med anledning av ett eftersläckningsarbete på ett berg utanför Stugun som krävde specialistkompetens. Branden var släckt, men visst eftersläckningsarbete kvarstod.

- Räddningstjänsten efterfrågade fjällräddarnas specialistkompetens med att arbeta i brant fjällterräng, vi förmedlade kontakten mellan räddningstjänsten och fjällräddarna. Den kompetens som räddningstjänsten efterfrågade finns normalt sett bara hos fjällräddarnas alpina grupper och grottgrupper. De har särskild utbildning och utrustning för att arbeta i extrema förhållanden. Fjällräddarna är en mycket värdefull resurs för oss och självklart är de även tillgängliga för denna typ av uppdrag så länge de inte är upptagna med att rädda liv. I detta fall är det en räddningsledare inom räddningstjänsten som med stöd av "Lagen om skydd mot olyckor" tar dem i anspråk. Räddningstjänsten ansvarar sedan för de arbetsuppgifter som de tilldelas.

Mest läst av andra