Karta som med röd fyrkant ramar in Lillskutan, Åre, Jämtlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Fjällräddning Information om lavin i Åre.

Lillskutan, Åre, Jämtlands län

Strax efter klockan 14.00 fick polisen information om att en lavin i Åre, på Lillskutan. 

Polisens vakhavande befäl har fattat beslut om att inleda en räddningsinsats enligt LSO, lagen om skydd mot olyckor, för att kontrollera om någon person har drabbats. 

Fjällräddare och polis kallas till platsen. 

Uppdatering klockan 15:44: Resurserna söker igenom området för att kontrollera om någon person har drabbats.

Texten uppdateras när ny information finns att lämna. 

Uppdatering klockan 16:02:

En person kunde tidigt grävas upp ur snömassorna. Personen var vaken och talbar. Denne fördes till sjukvård. Det finns inga närmare uppgifter om skadeläget.

I nuläget finns det inga uppgifter om att fler personer skulle vara drabbade, men resurserna på plats arbetar för att säkerställa det.

Enligt initiala uppgifter var lavinen cirka 300 meter bred.

Texten uppdateras när ny information finns att lämna. 

Uppdatering klockan 17:25

Två personer ska ha dragits med i lavinen. En av personerna har fastnat i snön och grävts fram av personer på plats ungefär 10 minuter efter att lavinen rasat. Den personen har senare försts till sjukvård med ambulanshelikopter. Den andra personen har inte fastnat. Båda personerna är män i 20-årsåldern. Utöver dessa har ca 5 personer funnits i området men dessa har kunnat ta sig undan lavinen. Fjällräddare arbetar fortfarande med att söka av området för att kunna säkerställa att inga fler personer ska finnas begravda. Det finns inga vittnesuppgifter på att fler personer ska ha dragits med än de två som omnämns ovan.

Uppdatering klockan 19:55

Insatsen avbröts kl 19:00, inga fler fynd har gjorts.

Mest läst av andra