Karta som med röd fyrkant ramar in Åre, Jämtlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Fjällräddning Storulvån, två skidåkare som är vilse och behöver hjälp

Åre, Jämtlands län

De två personerna är bra klädda och har viss fjällvana. De har kommit vilse på sin tur mot Blåhammaren.

Vädret har under dagen varit snöigt och blåsigt, 11 -12 grader kallt, kort sikt och nu mörknar det. Efter den initiala kontakten har vi inte kunnat nå kontakt med paret igen.

Polisens vakthavande befäl beslutar kl 17:13 om räddningstjänst/fjällräddning med stöd av lag om skydd mot olyckor (LSO). Fjällräddare larmas för att lokalisera och undsätta de nödställda. Texten uppdateras.

Uppdatering kl 18:08

Vi har lyckats få kontakt med paret och även lyckats få en positionsangivelse. Paret har uppmanats att stanna på platsen. De är underrättade om att fjällräddare är på väg. Det blåser hårt och dom ska ordna sig lä i avvaktan på fjällräddarna.

Fjällräddarna har fått info om positioneringen och fortsätter mot platsen. Texten uppdateras.

Uppdatering kl 19:35

Fjällräddarna har påträffat paret på den angivna positionen (koordinater). Paret hade grävt ner sig på leden i avvaktan på fjällräddarna. Hård vind på fjället! Fjällräddarna tar paret till Storulvåns fjällstation.

Som alltid - ett stabilt jobb av våra fjällräddare. En ovärderlig resurs!

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra