Karta som med röd fyrkant ramar in Åsarna, Vemdalsskalet, Hoverberg, Jämtlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Inbrott Allmänheten uppmanas till extra vaksamhet efter inbrott.

Åsarna, Vemdalsskalet, Hoverberg, Jämtlands län

Polisen har under fredagseftermiddagen fått kännedom om tre inbrott.

Det handlar om ett villainbrott i Åsarna, Berg, där gods tillgripits, ett inbrott i en stuga i Vemdalsskalet, Härjedalen, där det är oklart om något tillgripits samt ett villainbrott i Hoverberg, Berg, där okänd gärningsperson brutit upp ett fönster någon gång mellan 10:00 och 15:30. Även här är det ännu oklart vad/om något har tillgripits.

Brottsplatsundersökningar har genomförts/kommer att genomföras och anmälningar kommer att upprättas.

Det är i nuläget oklart om det finns något samband mellan händelserna.

Polisen uppmanar också den som blivit utsatt för inbrott att inte röra något på brottsplatsen. Detta för att eventuella spår inte ska förstöras och så att brottsplatsundersökningen ska ge så bra resultat som möjligt.

Om du upptäcker att du haft inbrott uppmanas du att gå ut, låsa dörren, inte röra något och ringa polisen. 

Allmänheten uppmanas till extra vaksamhet.

Polisen önskar allmänhetens tips och iakttagelser via 114 14.

Uppdatering 18:58:

Ytterligare två inbrott har anmälts längs E45 samt E14.

18:43 inkommer samtal till polisen om ett villainbrott söder om Fåker. Det uppges ha skett någon gång under dagen. Det är oklart vad/om något tillgripits. 18:45 anmäls ett inbrott i Pilgrimsstad, Bräcke. Inbrottet misstänks ha skett de senaste två timmarna.

Polisen uppmanar än en gång till extra vaksamhet i området och tar fortsatt gärna emot tips och iakttagelser via 114 14.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra