Karta som med röd fyrkant ramar in Jämtland, Västerbotten, Dorotea, Vilhelmina, Strömsund, Sorsele, Jämtlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Inbrott Serie av villainbrott i Jämtland och Västerbotten.

Jämtland, Västerbotten, Dorotea, Vilhelmina, Strömsund, Sorsele, Jämtlands län

Under den senaste veckan har en serie av villainbrott skett längs E45 i Västerbottens och Jämtlands län.

Mellan den 7-8 juli skedde ett villainbrott i Dorotea. Mellan 5 och 10 juli skedde ett i Vilhelmina. Under helgen mellan 10 och 11 skedde två inbrott i Strömsund och nu under det senaste dygnet har två inbrott upptäckts i Sorsele.

Ett samband kan inte uteslutas. Gärningspersonerna har bland annat öppnat upp kassa- och värdeskåp och tillgripit tillhörigheter. Stor oreda har skapats i villorna.

Polisen vill uppmana allmänheten i området att vara uppmärksamma på okända personer och fordon.

Har du uppgifter att lämna som kan ha med inbrotten att göra, ring polisen på telefonnummer 114 14. Vid pågående inbrott, ring 112.

Notera gärna registreringsnummer och signalement. Ta fram mobiltelefonen och fotografera om det är möjligt.

Polisen vill även uppmana till grannsamverkan. Meddela grannarna om du är bortrest, be dem ta hand om din post och att parkera bilen på din gård.

Du kan även sätta timer på lampor och försvåra för tjuven genom att bland annat förstärka lås och ha utomhusbelysning som tänds med rörelsevakt.

Läs mer om hur du kan skydda dig mot inbrott genom att klicka på länken nedan.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra