Karta som med röd fyrkant ramar in Jämtland, Östersund, Brunflo, Västernorrland, Sollefteå, Västerbotten, Nordmaling, Norrbottens län, Jämtlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Inbrott Flera inbrott i regionen.

Jämtland, Östersund, Brunflo, Västernorrland, Sollefteå, Västerbotten, Nordmaling, Norrbottens län, Jämtlands län

Polisen har under påskhelgen fått in flera anmälningar på inbrott i bostad som skett på liknande sätt. Först i Jämtland (Östersund och Brunflo), sedan Västernorrland (Sollefteå, Örnsködsvik) och nu i Västerbotten (Nordmaling).

Polisen uppmanar att använda grannsamverkan.

Är ni bortresta, be grannen gå förbi hemma hos er och göra så det ser ut som någon är hemma och det är rörelse på gården och bostaden, berätta för någon av grannarna att ni är borta så de kan hålla .

Om du är hemma under påskhelgen, prata med de som är bortresta och fråga om ni ska hjälpa dem genom parkera bilen på deras tomt, flytta saker på gården osv. Var uppmärksam om ni okända personer och fordon, ta gärna registreringsnummer.

Upptäcker du inbrott i bostad, rör inget och gå inte runt i bostaden, då riskerar spår av gärningsmännen att försvinna. Ring polisen.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra