Karta som med röd fyrkant ramar in Brunflo, Östersund, Jämtlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Mord/dråp, försök Två personer gripna för försök till dråp i Brunflo.

Brunflo, Östersund, Jämtlands län

Polispatrull inleder ett förföljande efter en stulen bil vars förare vägrar stanna. Bilen stals tidigare under lördagskvällen på en adress i Östersund.
I samband med det försöker föraren att preja polisbilen av vägen. Patrullen försöker få stopp på bilen genom att preja tillbaka den in i en snödriva. Bilen får stopp och fastnar i drivan.

Den ena polisen beordrar personerna att kliva ur bilen. Föraren varvar då upp bilen, den släpper från snödrivan och kör i full fart mot polisen som träffas av fordonet. Polisen klarar sig utan allvarligare skador.

I samband med det avlossar polisen verkanseld. 

Ingen person skadas.

Fören, en 26-årig man, samt passageraren, en jämnårig kvinna, kan kort därefter gripas misstänkta för försök till dråp. Inom kort ska åklagare ta beslut om de ska anhållas.

Mannen misstänks också för bland annat grovt rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik, narkotikabrott, samt brott mot knivlagen.

En anmälan är också gjord till Polismyndighetens avdelning för särskilda utredningar, vilket är brukligt när en polis har avlossat verkanseld.

Den stulna bilen är tagen i beslag. Platsen i Brunflo där skottet avlossades är avspärrad. En tekniker ska dit under dagen.

Uppdatering 14.53: Åklagare har beslutat att anhålla de bägge misstänkta. Senast den 23 januari ska åklagare besluta om de ska begäras häktade.

Ärendet leds nu av åklagaren.

Händelsen i media

Mest läst av andra