Karta som med röd fyrkant ramar in Lillhärdal, Länken, Jakttorn, Jämtland, Jämtlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Jämtland, ett urval av händelser under natten.

Lillhärdal, Länken, Jakttorn, Jämtland, Jämtlands län

Kl 22:00-06:00

Kl 22:33 Östersund

Man på moped grips av polis. Han misstänks bland annat för drograttfylleri och grov olovlig körning.

Mopeden tas i beslag med stöd av TBL §7. Det innebär att ett fordon som använts vid brott får förklaras förverat, om det behövs för att förebygga fortsatt sådan brottslighet.

Kl 01:19 Lillhärdal, Härjedalen

En kvinna har inte kommit hem efter att ha varit ute och plockat bär. Hon har hört av sig till en anhörig och förklarat att hon gått vilse.

Polisens vakthavande befäl fattar beslut om räddningstjänst med stöd av LSO, lagen om skydd mot olyckor. Polis och fjällräddare kallas ut för att leta efter kvinnan.

Kvinnan kunde positioneras tack vare positioneringssystemet Carl. Systemet bygger på att personen som är försvunnen vill bli hittad och har en mobiltelefon med GPS. Efter kontakt med polisen har ett sms skickats till kvinnans telefon. I sms:et finns en länk och när kvinnan trycker på länken får polisen upp en karta över där hon befinner sig.

Kvinnan uppger också att hon befinner sig i ett jakttorn på en myr. Kl 06:38 återfinns kvinnan. Hon uppges må bra.

Kl 01:35 Lv336 Åre

Bilist har kolliderat med en älg. Inga personskador. Oklart hur det gick för älgen.

En eftersöksjägare kallas ut för att kontrollera djuret.

 

 

Polisen Jämtland

Mest läst av andra