Karta som med röd fyrkant ramar in Torvalla, Östersund, Jämtlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Ett urval av nattens händelser i Jämtlands län.

Torvalla, Östersund, Jämtlands län

Under natten har fem personer omhändertagits enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Fyra av dem misstänks också för ringa narkotikabrott, eget bruk. Mot två av dessa har också anmälningar gällande våldsamt motstånd mot ordningsvakt, respektive våld/hot mot tjänsteman upprättats.

Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00.37 Skadegörelse, Östersund
Polis beordras till en adress i Torvalla där en person har slagit sönder ett fönster med ett tillhygge och sedan lämnat platsen. En hundpatrull skickas till platsen men gärningspersonen kan inte återfinnas. Förhör hålls och en anmälan om skadegörelse upprättas.

01.06 Grov misshandel, Östersund
Polis beordras till en restaurang i Östersund där det har pågått ett bråk. Två män har blivit misshandlade av tre andra män utanför restaurangen. En av dem har blivit slagen i huvudet med ett tillhygge och förs till sjukhus. Frågor om skadeläget hänvisas till vården. Den andra mannen har skador i ansiktet.

När patrull kommer till platsen har gärningsmännen lämnat, strax därefter påträffas dock tre män som stämmer in på signalementet. De tre männen, som alla är i 20-årsåldern, grips. De misstänks för grov misshandel och ska höras under morgonen. Därefter ska åklagare ta beslut om de ska anhållas.

01.47 Misshandel, Åre
En man anmäler att flertalet personer har gett sig på honom och slagit honom. Han behöver inte uppsöka vård. När polisen kommer till platsen, ett hotell i Åre, finns inga gärningsmän kvar. De håller ett förhör med anmälaren samt upprättar en anmälan om misshandel.

Under natten har fyra viltolyckor inträffat, inga personskador har uppkommit.

Mest läst av andra