Karta som med röd fyrkant ramar in Östersund, Storlien, Björnänge, Jämtlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Ett urval av nattens polisverksamhet.

Östersund, Storlien, Björnänge, Jämtlands län

I natt har fyra personer omhändertagits enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Tre av dem i Åre.

Två viltolyckor har inträffat under kväll och natt, ingen person har skadats. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

22:26 Drograttfylleri, Östersund
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil i Östersund. Misstanke uppstår om att föraren, en man i 30-årsåldern, är påverkad av narkotika. Han tas med för kroppsbesiktning. Förhör hålls och en anmälan om drograttfylleri, ringa narkotikabrott eget bruk och innehav upprättas.

23:57 Trafikbrott, Åre
Polis stoppar och kontrollerar en personbil på E14 vid Storlien. Bilen har körförbud. En ordningsbot utfärdades, det vill säga böter.

02:35 Rattfylleri, Åre
Polispatrull stoppar och kontrollerar en personbil på E14 vid Björnänge. Föraren, en man, fick blåsa i sållningsinstrumentet vilket visade att han hade 0,82 promille alkohol i blodet. Hans körkort omhändertogs och en anmälan om rattfylleri upprättades.

Mest läst av andra