Karta som med röd fyrkant ramar in Järpen, Östersund, Frösön, Jämtlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Ett urval av nattens polisverksamhet.

Järpen, Östersund, Frösön, Jämtlands län

Polisen har utöver nedanstående ärenden även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

22:23 Brand, Järpen, Åre
Polisen larmas om en brand i ett flerfamiljshus i Järpen. Det brann inledningsvis på en balkong och spred sig senare till taket. Huset evakuerades. Det finns ingen uppgift om eventuella personskador.

Polisen har varit på plats. Brandplatsen är avspärrad i väntan på att polisens tekniker kan göra en platsundersökning. En förundersökning är inledd gällande allmänfarlig vårdslöshet.

Uppdatering 12:56: En person är delgiven misstanke om brott. Med hänsyn till förundersökningssekretessen kan några ytterligare uppgifter inte lämnas för närvarande. 

23:01 Stöld, Östersund
Polisen kontaktas med anledning av att en person har blivit bestulen på sin väska med bland annat en mobiltelefon i. Stölden har skett utomhus i Östersund.

Mobiltelefonen kan spåras till ett hus på Frösön. Polisen åker dit och påträffar där en person med den aktuella telefonen. I samband med en husrannsakan påträffas resten av stöldgodset - som överlämnas till målsäganden.
Den misstänkta är i 20-årsåldern. En anmälan om stöld upprättas.

05:02 Olovlig körning, Östersund
Polisen stoppar och kontrollerar en mopedbil vars förare kör för fort. Föraren, en minderårig pojke, har därmed inte behörighet att köra den och misstänks därmed för olovlig körning. Fordonet tas i beslag för en närmare undersökning.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra