Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Sammanfattning natt Ett urval av nattens händelser

Strömsund, Odenskog, Östersund, Odenslund, Jämtlands län

22:06 - Rattfylleri. Centrala Strömsund

Polis stoppar och kontrollerar en personbil. Vid kontrollen uppstår misstanke om att föraren, en kvinna i 30-årsåldern, är påverkad av narkotika. Kvinnan medtas till provtagning och en anmälan gällande drograttfylleri och ringa narkotikabrott eget bruk upprättas.

I bilen påträffas även ett föremål som faller under brott mot knivlagen. En anmälan gällande detta skrivs och det är en manlig passageraren i bilen som blir misstänkt.

22:23 - Rattfylleri. Odenskog, Östersund

Polis genomför ett fordonstopp. Föraren, en man i 60-årsåldern, misstänks vara påverkad av narkotika och medtas till provtagning. Polis skriver en anmälan gällande drograttfylleri och ringa narkotikabrott eget bruk.

23:40 - Narkotikabrott. Odenslund, Östersund

Polis genomför en kontroll av två män i 20-årsåldern. Vid kontrollen uppstår misstanke om att männen är påverkade av narkotika. Männen får genomgå provtagning och anmälan gällande ringa narkotikabrott eget bruk upprättas. Även brottet brott mot knivlagen blir aktuellt då en av männen hade ett sådant föremål på sig.

01:50 - Försök till stöld/skadegörelse. Centrala Östersund

Polis kallas till en kommunal inrättning med anledning av ett utlöst larm. På plats konstateras skadegörelse bl.a. genom ett krossat fönster. Polis söker igenom byggnaden utan att hitta några personer. Det genomföras även en brottsplatsundersökning. Polis skriver en anmälan gällande skadegörelse och försök till stöld.

03:24 - Skadegörelse. Centrala Östersund

Polis kontaktas angående en parkerad personbil som fått en ruta krossad. Polis åker till platsen och skriver en anmälan gällande skadegörelse.

04:15 - Narkotikabrott. Körfältet, Östersund

Polis kontrollerar en man i 40-årsåldern. Vid kontrollen uppstår misstanke om att mannen är påverkad av narkotika. Mannen medtas till provtagning där han även förhörs och en anmälan gällande ringa narkotikabrott eget bruk upprättas.

Sammanfattningsvis har det varit en natt med normal arbetsbelastning där polisen även har utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte har resulterat i någon brottsmisstanke.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra