Karta som med röd fyrkant ramar in Vila, Krokom, Jämtlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Trafikbrott Lastbilsförare misstänks för dataintrång.

Vila, Krokom, Jämtlands län

Vid 19-tiden på måndagen stoppades och kontrollerades en mindre utländsk lastbil i samband med kontroll av yrkestrafik i Krokom.

Det visade sig att färdskrivaren var manipulerad och lastvikten överskriden med 82 procent.

Att färdskrivaren sätts ur spel görs för att föraren ska kunna köra mer och vila mindre utan att det registreras och på så sätt undvika att hålla sig till kör- och vilotidsreglerna. Man lastar dessutom alldeles för mycket gods i syfte att körningen ska bli så effektiv som möjligt.

Detta tillsammans gör att vi får ett livsfarligt ekipage på vägarna med en trött förare och ett fordon som inte beter sig som det ska på grund av tyngden.

Föraren misstänks för dataintrång och överlast.

Lastbilen var så pass överlastad att den efter provkörning inte fick fortsätta köras. Den klampades (låstes fast) på platsen och kommer vara fastlåst tills den lastats av.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra