Karta som med röd fyrkant ramar in Häggenås, Kläppe, Östersund, Jämtlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Trafikbrott Östersund, ett urval av polisens arbete i trafiken under dagen

Häggenås, Kläppe, Östersund, Jämtlands län

Polisen har under dagen kontrollerat yrkestrafik på E45 vid Häggenås. Åtta fordon har vägts och flygande inspektioner har genomförts på fyra fordon. Polisen har även genomfört fem kör- och vilotidskontroller, varav två har fått en sanktionsavgift på 20 000 kronor var som företagen får betala.

På E45 vid Kläppe kontrollerades under morgonen en lastbil med belysningsfel. En flygande inspektion genomfördes och det resulterade i ett föreläggande om ny besiktning för fordonet.

Under förmiddagen stoppades en bilist för kontroll. Föraren, en man, visade sig ha återkallat körkort och misstänks för grov olovlig körning. Bilen togs i beslag med stöd av trafikbrottslagen 7§. Det innebär att en fordon som använts vid brott kan förklaras förverkat, om det behövs för att förebygga fortsatt sådan brottslighet och förverkandet inte är uppenbart oskäligt.

Mest läst av andra