Karta som med röd fyrkant ramar in Jämtland, Mattmar, Allégatan, Östersund, Köpmangatan, Hagvägen, Skiftesvägen, Jämtlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Trafikkontroll Jämtland, resultat i urval från dagens trafikkontroller.

Jämtland, Mattmar, Allégatan, Östersund, Köpmangatan, Hagvägen, Skiftesvägen, Jämtlands län

På E14 i Mattmar kontrollerades yrkestrafik i dag. När en lastbil stoppades och kontrollerades uppstod misstanke om missbruk av urkund då föraren körde på någon annans kort i färdskrivaren. Körkort omhändertogs, anmälan ska upprättas.

På Allégatan i Östersund utfärdades ordningsböter bland annat gällande kör- och vilotid, att bilbälte inte användes under färd samt på grund av att handhållen mobiltelefon användes under färd.

På Köpmangatan i Östersund utfärdades två ordningsböter på grund av att handhållen mobiltelefon användes under färd samt två böter på grund av att bilbälte inte användes. Dessutom upprättades en anmälan gällande att handhållen mobiltelefon hade använts under färd då föraren nekade.

I Östersund centrum blåste en förare positivt i polisens sållningsinstrument, ytterligare provtagning utfördes. En anmälan om rattfylleri ska upprättas.

På Hagvägen/Skiftesvägen i Östersund utfärdades fyra ordningsböter på grund av att handhållen mobiltelefon användes under färd. 

Mest läst av andra