Karta som med röd fyrkant ramar in Ångsta, Haxäng, Östersunds Sjukhus, Östersund, Jämtlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Trafikolycka, personskada Ångsta E45, kollision mellan flera fordon.

Ångsta, Haxäng, Östersunds Sjukhus, Östersund, Jämtlands län

En allvarlig trafikolycka med har inträffat på väg E45 i höjd med Haxäng, Ångsta. Sammanlagt åtta personer och fem fordon är inblandade i olyckan varav en timmerbil med släp, en personbil samt tre hästekipage (det vill säga hästar med vagnar).

Flera personer har förts med ambulans till Östersunds sjukhus. Inga närmare uppgifter vad gäller inblandade personer och hästar kommer att lämnas ut i nuläget.

Timmerstockar har tippat ned på vägen i samband med olyckan. Arbete kommer snart att påbörjas med att rensa vägbanan från timret.

Vägen är fortfarande avstängd i båda riktningarna.

Presskontakt är Hans Ängquist, kommissarie vid polisen i Östersund, som nås på telefonnummer 076-118 45 59.

Uppdatering 18.13

Trafikverket har tagit över ansvaret för trafikdirigering vid olycksplatsen. Vägen är fortfarande avstängd i båda riktningarna.

Arbetet med att avlägsna timmer från olycksplatsen pågår.

Ingen ytterligare information finns i nuläget.

Uppdatering 20.28

Två kvinnor i 60-års åldern avled i samband med trafikolyckan. Den ena avlidna kvinnan var förare av personbilen. Den andra avlidna färdades i ett av hästekipagen. Anhöriga har underrättats av polisen.

Totalt fördes fem personer till Östersunds sjukhus med olika skador. För ytterligare information gällande detta hänvisas till sjukvården.

Förundersökning gällande vållande till annans död, vårdslöshet i trafik samt vållande till kroppsskada har inletts.

Ett flertal förhör har hållits. Personbilen och timmerlastbilen är tagna i beslag för vidare undersökningar.

Det finns ingen mer information i nuläget.

Händelsen i media

Mest läst av andra