Karta som med röd fyrkant ramar in Hackås, Berg, Jämtlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Trafikolycka, vilt Näckstavägen, Hackås, iakttagelse av bil som kört på ett rådjur.

Hackås, Berg, Jämtlands län

Samtal inkommer från en person som sett hur en bil kört på ett rådjur på länsväg 554 mellan Hackås och E45:an. Föraren av bilen stannade dock inte upp, och ingen anmälan om viltolycka har heller inte inkommit till polisens ledningscentral. Om föraren inte hör av sig till polisen i närtid betraktas det som ett jaktbrott*.

En eftersöksjägare har kallats till platsen för att spåra och kontrollera rådjuret som sprang från platsen. Det är oklart om det är skadat.

* Enligt jaktförordningen är den som kört på vissa djur skyldig att göra en polisanmälan och att märka ut platsen där olyckan skett. En anmälan till polisen måste göras även om djuret inte är synbart skadat.

Skyldigheten gäller älg, rådjur, hjort, vildsvin, björn, varg, järv, lo, utter, örn och mufflonfår. Att inte anmäla en viltolycka med nämnda djur är straffbart och kan ge böter.

Mest läst av andra