Trafikolycka, vilt Flera viltolyckor i Jämtlands län på kort tid.

Torvalla, Flygfält, Östersund, Genvägen, Brunflo, Jämtlands län

Flera viltolyckor i Jämtlands län har rapporterats till Polisen den senaste timmen.

16:14 Olycka mellan personbil och rådjur på länsväg 605 mellan Torvalla och Optands flygfält, Östersund. Ingen person har skadats. En eftersöksjägare skickas till platsen för att kontrollera djuret.

16:17 Olycka mellan personbil och rådjur på Genvägen, Östersund. Det finns inga uppgifter om personskador. En eftersöksjägare skickas till platsen för att kontrollera djuret. 

16:29 Olycka mellan personbil och rådjur på E14 mellan Torvalla och Brunflo, Östersund. Det finns inga uppgifter om personskador. En eftersöksjägare skickas till platsen för att kontrollera djuret. 

Uppdatering 21:22:

19:35 Olycka mellan personbil och rådjur på länsväg 615 i Dvärsätt, Krokom. Ingen person har skadats. En eftersöksjägare skickas till platsen för att kontrollera djuret.

19:48 Olycka mellan personbil och rådjur på länsväg 336 i Sölvsved, Åre. Ingen person har skadats. Rådjuret är dött.

20:01 Olycka mellan personbil och älg på E14/E45 Brunflo, Östersund. Det finns inga uppgifter om personskador. Älgen sprang från platsen, en eftersöksjägare åker ut för att kontrollera det.

20:31 Olycka mellan personbil och rådjur på E45 i Hackås, Berg. Ingen person har kommit till skada. Rådjuret sprang från platsen, en jägare skickas dit.

20:41 Olycka mellan personbil och rådjur på E14 Krokomsporten, Krokom. Ingen person har skadats. Rådjuret har skadat benet, en eftersöksjägare kallas till platsen.

Så minskar du risken för viltolyckor

Anpassa hastigheten, din hastighet är direkt avgörande för hur allvarligt det behöver bli när ett djur kliver upp på vägen, tänk på vägbanans underlag och din sikt.
Anpassa avståndet, ligger du för nära fordonet framför minskar ditt vidvinkelseende och du får svårare att se rörelser i skogsbrynet.

Mest läst av andra