Karta som med röd fyrkant ramar in Köpmangatan, Storgatan, Östersund, Jämtlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Våldtäkt Våldtäkter i centrala Östersund

Köpmangatan, Storgatan, Östersund, Jämtlands län

Här kommer en grov sammanfattning i de anmälda ärendena;

1) Söndag 16/7 ca kl. 01.00 har en flicka född 99 utsatts för brottet och det   skulle ha inträffatt på en innergård på Köpmangatan.

Enligt uppgivet signalement ska den misstänkte vara ca 30-40 år, mörkhyad, svarta ögon och iklädd militärgröna byxor och en vit tröja.

2) Måndag 17/7 ca kl. 03.00-05.00 anmäls en andra våldtäkt av en flicka född 96. Den skulle ha inträffat på Storgatan. Misstänkt gärningsman beskrivs där enl följande; ca 30 år och mörkhyad.

I övrigt har teknisk brottsplatsundersökning genomförts på bägge platserna. Pågående arbete bedrivs med att samla in vittnesuppgifter.

Denna notis utlagd efter dialog med jourhavande förundersökningsledare.

Mer information i och kring dessa ärenden kommer inte att lämnas ut. Jourhavande förundersökningsledare är belastad med många andra ärenden och det saknas kommunikatörer under eftermiddag/kväll. RLC region Nord har i skrivande stund mycket begränsad möjlighet att publicera notiser. Än mindre besvara mediasamtal.

Med hopp om förståelse. 

 

 

 

Polisen Jämtland

Mest läst av andra