Karta som med röd fyrkant ramar in Eksjö, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Anträffad död Man avliden utomhus - polisen misstänker inget brott.

Eksjö, Jönköpings län

08:45 Polis larmades till ett skogsparti i Kråkshult, Eksjö, med anledning av att en man anträffats avliden. När polis anlänt till platsen fanns det en del oklara omständigheter kring dödsfallet. På grund av detta kallades kriminaltekniker till platsen och två personer greps initialt. 

Kriminalteknikeras undersökning är nu genomförd och det finns ingen misstanke om brott kopplat till denna händelse. Anhöriga har underrättats om dödsfallet.

Ingen person är längre gripen eller misstänkt för brott. 

15:23 Uppdatering

Den avlidna personen var ute på jakt och påträffades avliden i ett jakttorn.

Polisens tekniker har varit på plats och därefter konsulterat rättsläkare. Tillsammans har de konstaterat att det handlar om en ren olyckshändelse. Mest troligt är att jägaren mött ett vildsvin i skogen, blivit skadad och därefter flytt upp i tornet.

Polisen kommer att utreda om jägaren har avlossat sitt vapen och skadeskjutit det troliga vildsvinet. Det är formellt en polisiär handläggning utan misstanke om brott för att säkert fastställa dödsorsaken.

Eftersöksjägare ska kontrollera om det finns skadat vilt i området.

Anhöriga är underrättade.

17:04 Uppdatering

Den avlidna personen var en dansk medborgare i 60-årsåldern

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra