Karta som med röd fyrkant ramar in Jönköping, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Anträffad död En anträffad avliden efter drunkningslarm.

Jönköping, Jönköpings län

10.27 SOS-larm till polisen om befarad drunkning vid Hamnpiren i Jönköping. En person ska ha ringt 112 efter att ha sett en person ligga i vattnet.

Polis och räddningstjänst har åkt till platsen och en person, som är avliden har hittats och tagits upp på land.

10.45 polisen spärrar av Hamnpiren för att kunna genomföra erforderliga utredningsåtgärder på platsen. Polisen har inlett en förundersökning med initial brottsrubricering mord för att kunna utreda vad det är som har inträffat och vad som har orsakat dödsfallet. Den avlidna kroppen är inte identifierad och inga upplysningar om den kommer att lämnas innan identifiering och eventuella underrättelser till anhöriga är genomförda.

Den initiala brottsrubriceringen kan komma att ändras varefter utredningen fortskrider. Polisen arbetar nu med att identifiera kroppen och att utreda alla omständigheter omkring anträffandet och vad som kan ha skett innan kroppen anträffades. Personer som har gjort iakttagelser i området förhörs nu av polisen.

Polisen behöver allmänhetens hjälp i utredningen. Personer som vet något om händelsen eller som gjort iakttagelser i närheten av Hamnpiren uppmanas att snarast ta kontakt med polisen. Polisen kontaktas lämpligen direkt vid Hamnpiren, på telefon 114 14 alternativt på polisens hemsida där det finns ett tipsformulär.

Polisen har kallat en läkare till platsen för att konstatera dödsfallet. Polisens kriminaltekniker är på väg till platsen för att genomföra en kriminalteknisk undersökning på fyndplatsen.

14.50 identifieringen är fortfarande inte slutförd. Uppdatering i ärendet sker under morgondagen, söndag.

Händelsen i media

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra