Karta som med röd fyrkant ramar in Vättern, Piren, Jönköping, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Anträffad död Anträffad person i Vättern, Jönköping

Vättern, Piren, Jönköping, Jönköpings län

Klockan 09.56 inkommer samtal via sos (112) om att en kropp anträffats i sjön Vättern. Platsen beskrivs 600 meter ut i vattnet och rakt norr ut från Piren i Jönköping. Enligt inkommande uppgifter så ska Kroppen ligga och flyta med huvudet ner i vattnet. Den som anträffat kroppen är en privatperson som var ute på sjön med sin egen båt. Räddningstjänsten har bärgat in kroppen till land. Just nu arbetar polisen med att försöka identifiera kroppen och undersöka kroppen i syfte att bedöma om det föreligger misstanke om brott.

Med anledning av att kroppen i nuläget inte är identifierad kommer polisen inte uttala sig om kön eller ålder, detta med hänsyn till anhöriga som därmed inte är underrättade.  

Oaktat eventuell brottsmisstanke kommer kroppen genomgå en rättsmedicinsk undersökning i syfte att fastställa dödorsaken.

UPPDATERING 15.30

Personen är identifierad som en kvinna född 1997 hemmahörande i Jönköpings län. Polisen har underrättat kvinnans anhöriga och arbetet med att utreda vad som har hänt pågår.

Mest läst av andra