Karta som med röd fyrkant ramar in Forsheda, Värnamo Kommun, Värnamo, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Arbetsplatsolycka Man anträffad död utomhus i Forsheda.

Forsheda, Värnamo Kommun, Värnamo, Jönköpings län

10.59 polisen fick samtal via SOS om att en person hittats livlös i skogen söder om Forsheda. Ambulans och polis åkte till platsen. Det kunde snabbt konstateras att mannen var avliden och att mannen avlidit i samband med ensamarbete på fyndplatsen.

Med de initiala uppgifterna som grund gör polisen bedömningen att mannen har drabbats av döden på grund av sjukdom. Men eftersom mannen har drabbats under arbete går det inte att utesluta att ärendet kan komma att bedömas som en arbetsplatsolycka. Förundersökning har därför inletts med brottsrubriceringen vållande till annans död. Misstankegraden om brott är låg. Det finns initialt inget som tyder på att den avlidne har drabbats av något annat brott.
Den avlidne är en man i 60-årsåldern som var hemmahörande i Värnamo kommun. Mannens anhöriga är underrättade.

Polisen har dokumenterat förhållandena på platsen. Utredningen fortsätter nu med att hålla förhör, bland annat med mannens arbetsgivare och andra som kan ha uppgifter att lämna. Kroppen kommer att genomgå en rättsmedicinskt obduktion för att fastställa dödsorsaken.

Polisen Jönköpings län

Mest läst av andra