Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Bedrägeri Under tisdagen har polisen tagit emot ytterligare anmälningar om bedrägeri/försök till bedrägeri mot äldre personer i Jönköpingsområdet.

Jönköping, Jönköpings län

13.46 Polisen fick samtal gällande ett åldringsbrott, riktat mot en kvinna i 90-årsåldern. Kvinnan hade fått ett samtal från någon som påstod sig jobba på banken och som ville meddela att någon varit inne på kvinnans konto och försökt tömma det på pengar. Under samtalet knackade en för kvinnan okänd man på dörren och rösten i telefonen sade till kvinnan att öppna dörren och ge mannen bankkortet så att det skulle kunna säkerställas.
Kvinnan vägrade öppna och ringde istället banken – som förnekade att någon sänts ut från dem.

14.49 Polisen fick ett nytt samtal gällande ett åldringsbrott, även denna gång riktat mot en kvinna i 90-årsåldern.
En okänd man hade knackat på hos kvinnan och frågat efter hennes bankkort och bankuppgifter.
Kvinnan hade öppnat men inte släppt in mannen i bostaden då hon fattat misstankar om att någonting inte stod rätt till.

Polisen har pratat med de båda drabbade kvinnorna och händelserna kommer att utredas.

Polisen vill uppmärksamma äldre personer och deras anhöriga på det här tillvägagångssättet för att undvika att fler personer drabbas. Personer som begår brott mot äldre byter ofta tillvägagångssätt, men ofta utger man sig för att vara från en myndighet eller kommunal verksamhet.

Om man tror att man kontaktats av en bedragare är det viktigt att kontakta polisen snarast. Ring 112 vid pågående, eller nyligen inträffade, brott.

Mest läst av andra