Karta som med röd fyrkant ramar in Värnamo, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Bedrägeri Kvinna i 95-årsåldern utsatt för bedrägeri.

Värnamo, Jönköpings län

Tidigare idag inträffade ett bedrägeri i Värnamo. En kvinna, som är i 95-årsåldern, blev uppringd av en person som utgav sig för att ringa från en bank. Personen berättade att kvinnans konto hade blivit kapat och att personen skulle komma hem till kvinnan för att hjälpa henne med ett nytt bankkort.

Senare kom en man hem till kvinnan och lyckades att få tag i kvinnans bankkort samt kod. Senare upptäckte kvinnan att det saknades 3 500 kronor från hennes konto.

Under onsdagskvällen har en polispatrull varit hemma hos kvinnan för förhör samt fotodokumentering. En anmälan gällande bedrägeri har upprättats. Det finns ingen misstänkt för brottet.

Så kan du skydda dig mot telefonbedrägerier:

* Om någon du inte känner ringer och du blir osäker, lägg på luren eller be att få ringa tillbaka på ett nummer som du själv tar reda på. Det gäller oavsett om personen säger sig vara en nära släkting eller från banken, ett företag eller en myndighet.

* Lita inte på den som kontaktar dig bara för att den har personliga uppgifter om dig. Bedragare kan hitta information på nätet för att lura dig.

* Om du drabbas av eller misstänker bedrägeri, kontakta din bank omgående. Polisanmäl alltid och ta stöd av människor i din närhet.

Så kan du skydda dig mot bedrägerier om någon besöker dig i ditt hem:

* Om du får besök från någon som utger sig för att komma från ett företag, en bostadsvärd, hemtjänsten eller liknande är det viktigt att du kontrollerar deras legitimation innan du släpper in personen. Det ska vara en legitimation som är utställd på aktuellt företag och där namn och foto finns med. 

* För att vara helt säker kan du själv ringa det företag eller liknande som personen uppger att man kommer ifrån. Låt personen vänta kvar utanför dörren, som du stänger och låser, medan du tar reda på ett telefonnummer till aktuellt företag.

Mest läst av andra