Karta som med röd fyrkant ramar in Götabergsgatan, Jönköping, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Brand Två personer anhölls under gårdagen efter misstänkt mordbrand.

Götabergsgatan, Jönköping, Jönköpings län

Under gårdagen den 25 maj 2019 kallades polisen till Götabergsgatan med anledning av ett SOS-larm om brand i ett bostadshus.

Räddningstjänsten släckte branden och polisen spärrade därefter av lägenheten efter att en förundersökning om mordbrand inletts. Polisen kommer i närtid att genomföra en kriminalteknisk för att om möjligt fastställa brandorsaken och säkra spår efter den eller de som kan ha utfört gärningen.

Senare under eftermiddagen hämtade polisen polisen två personer till förhör med anledning av misstanken om mordbrand. De som hämtades till förhör är en kvinna i i 25-årsåldern och en man i 55-årsåldern och båda förhördes under eftermiddagen/kvällen av polisen och efter förhören beslutade jouråklagare att båda två skulle anhållas på sannolika skäl misstänkta för mordbrand.

Åklagaren leder nu förundersökningen och har fram till den 28 maj kl. 12.00 på sig att lämna in en häktningsframställan till domstolen. Frågor om utredningen hänvisas fortsättningsvis till åklagarkammaren i Jönköping.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra