Karta som med röd fyrkant ramar in Jönköping, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Brand Brand/ explosion i personbil, Husqkvarna i Jönköping.

Jönköping, Jönköpings län

Anmälare som ringer till polisen efter att de hört en hög smäll. På plats står en bil som brinner. Då räddningstjänsten släcker branden så uppkommer misstanke om att bilen exploderat. Nationella bombskyddet är på väg till platsen tillsammans med tekniker. Platsen är avspärrad och en förundersökning är inledd gällande allmänfarlig ödeläggelse.

Det har visat sig att något hade exploderat vid bilen, som är kraftigt demolerad. Polisen spärrade av runt platsen och påbörjade arbetet med att försöka ta reda på vad som hade hänt. Bombtekniker från nationella bombskyddet, samt kriminaltekniker, kom till platsen under morgonen.

Polisen har också sökt med hund i området. Det finns i nuläget ingen misstänkt. Ingen person ska ha kommit till skada i explosionen.

Polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse. Brottsrubriceringen kan komma att ändras under arbetets gång.

07.30 Polisens nationella bombskydd är nu färdiga på brottsplatsen men avspärrning är kvar tills vidare.

09.25 Den skadade bilen är tagen i beslag av polisen och den kommer att bärgas från platsen.

09.45 avspärrningen på brottsplatsen är nu hävd.

Mest läst av andra