Karta som med röd fyrkant ramar in Voxtorp, Värnamo, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Häleri Aktivt stöldskyddssystem ledde till två gripanden.

Voxtorp, Värnamo, Jönköpings län

06.11 Polisen fick samtal om att en bil precis hade stulits från en adress i Värnamo. Tack vare bilens stöldskyddsystem med en aktiv gps, så kunde ägaren se att bilen rörde på sig trots att motorn var avstängd. Färden gick E4 söderut. Polisen larmade ut flera bilar.

06.25 En polis fick stopp på en lastbil vid Voxtorp, nära korsningen till länsväg 694. Då hade ekipaget kört av E4 och tagit riksväg 27 i riktning mot Bor. På lastbilens flak fanns den stulna bilen och ytterligare en stulen bil. Chauffören, en man i 25-årsåldern, greps. En annan polispatrull stoppade en lastbil i Bor. Där stod två bilar på flaket och båda var anmälda stulna. Även den chauffören, en man i 30-årsåldern, greps. De båda gripna misstänks i nuläget för häleri, alternativt grov stöld.

Polisen fattade beslut om att beslagta lastbilarna för teknisk undersökning. Samtliga bilar var något eller ett par år gamla.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra