Karta som med röd fyrkant ramar in Rådhusgatan, Eksjö, Nässjö, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Larm Överfall Skarpt överfallslarm på apotek - en gripen.

Rådhusgatan, Eksjö, Nässjö, Jönköpings län

2018-07-31, 18.02 polisen fick överfallslarm från ett apotek på Rådhusgatan i Nässjö. Det visade sig tidigt att larmet var skarpt och att en gärningsperson varit inne i lokalerna och stulit receptbelagda läkemedel, bl.a. narkotikaklassade preparat.

Polisen fick mycket god hjälp av ett vittne som rapporterade sina iakttagelser till polisens regionledningscentral under tiden polisen var på väg fram till platsen.

Mannen, som var knivbeväpnad iakttogs av vittnet när han lämnade apoteket till fots. Mannen gick till resecentrum i Nässjö. Polisen begär tågstopp för att mannen inte ska kunna försvinna med tåg eller att fara ska uppstå.

18.09 första polispatrullen är framme på resecentrum och sammanträffar med vittnet.

18.12 den misstänkte mannen är gripen och säkrad med handfängsel.

18.16 den gripne mannen, som är i 55-årsåldern berättar för polisen att han tidigare har skadat en person med kniven. Det ska ha skett på en annan adress på Rådhusgatan. Polisen beställer ambulans och åker till adressen för att kontrollera saken.

18.22 polisen har träffat på en man som säger sig ha blivit knivhotad. Han har ytliga sårskador på överkroppen. Det är en man i 55-årsåldern.

18.39 polisen transporterar den gripne till polisstationen i Eksjö. Han misstänks inledningsvis för rån och försök till mord.

18.44 polisen beställer ambulans till personer vid apoteket som har chockats av den traumatiska händelsen.

18.45 polisens kriminaltekniker beordras till Nässjö för nödvändiga brottsplatsundersökningar.

22.33 polisen har arbetat med att sammanställa de delar av händelseförloppet som hittills är utrett. Ett antal förhör har hållits och bevis i olika former har säkrats och tagits i beslag. Den gripne mannen har förhörts och delgivits misstanke. Efter förhöret har en jouråklagare beslutat att anhålla mannen som på sannolika skäl misstänkt för grovt rån. Åklagare leder nu förundersökningen och frågor om utredningen hänvisas till åklagarmyndigheten. 

Anledningen till att detta ärende kommuniceras först ca 12 timmar efter händelsen beror på extremt hög arbetsbelastning för presstjänsten under tisdagkvällen. 

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra