Karta som med röd fyrkant ramar in Mariannelund, Eksjö, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Misshandel, grov Larm om misshandel. Man avled. Polisen utreder om sjukdomsfall eller misshandel är orsaken.

Mariannelund, Eksjö, Jönköpings län

17:13 Polisen larmades till en bostad i Mariannelund med anledning av en misshandel. En man i 65-årsåldern uppges ha slagits av en annan man som sedan lämnade platsen.

Några minuter senare inkom ett larm om ett hjärtstopp till SOS från samma adress.  Flera polispatruller beordrades till platsen.

17:44 Första polispatrullen var på plats och hjärt- och lungräddning pågick. Medan ambulans vårdade mannen sökte polis efter vittnen till händelsen.

Mannen dödförklarades senare av läkare som kallades till platsen. Dödsorsaken är inte känd och en obduktion av kroppen kommer genomföras för att fastställa denna. Anhöriga har underrättats.

19:12 En man i 50-årsåldern har hämtats till förhör och misstänks för misshandeln. Han kommer att förhöras och därefter beslutar åklagare om han ska anhållas eller släppas.

Det går inte att utesluta att mannen har avlidit till följd av skadorna från misshandeln och ärendet kommer därför utredas som vållande till annans död och/alternativt grov misshandel. Det finns inget som tyder på att misshandeln utfördes med avsikt att döda.

Polisen Jönköpings län

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra