Karta som med röd fyrkant ramar in Värnamo, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Mord/dråp, försök Utredning av misstänkt försök till mord i Värnamo leds nu av åklagare. /UPPDATERAT 11.37

Värnamo, Jönköpings län

Under måndagkvällen kallades polisen till en händelse i Värnamo. Ett flertal polispatruller beordrades till platsen och en insats inleddes. Polisinsatsen har lett till att polisen har misstankar om att en man ska ha blivit skjuten. Han är förd till sjukhus med ambulans, skadeläget är oklart. En förundersökning med brottsrubriceringen försök till mord inleddes.

Polisen har under kvällen, natten och morgonen arbetat med att skaffa sig en bild av vad som kan ha inträffat. Bevis i olika former har säkrats, bland annat genom en kriminalteknisk undersökning men även genom att hålla förhör med personer som uppehållit sig i närheten av brottsplatsen vid tiden för händelsen. 

Ett antal föremål har tagits i beslag i utredningen. Vad det rör sig om för typ av föremål kan vi i nuläget inte berätta, men det är föremål som på olika sätt har betydelse för utredningen av brottet. Föremålen kommer att undersökas närmare, av polisen och av Nationellt Forensiskt centrum.

01.06 förundersökningen leds nu av åklagare Karin Sandén. 

Åklagarmyndigheten ansvarar för den fortsatta kommunikationen om ärendet till media.

11.37 Johan Borg, utredningschef på polisen i Värnamo, kan svara på frågor från media om polisens del i ärendet. Han nås på telefonnummer 010-566 77 26. 

 

Polisen Jönköpings län

Mest läst av andra