Karta som med röd fyrkant ramar in Jönköpings Län, Vetlanda Kommun, Vetlanda, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Mord/dråp, försök Man gripen för dråpförsök mot kvinna.

Jönköpings Län, Vetlanda Kommun, Vetlanda, Jönköpings län

Polisen i Jönköpings län har under förmiddagen arbetat med ett ärende i Vetlanda kommun.

Ärendet kom till polisens kännedom strax efter klockan 08 då polisen fick ett SOS-larm om att någon var orolig för en person.

Ambulans och polis åkte till den aktuella bostadsadressen och där påträffades den person, en kvinna i 60-årsåldern, som larmet gällde. Kvinnan var i behov av vård och fördes till sjukhus med ambulans. Skadeläget är oklart.

Omständigheter i samband med att kvinnan anträffades ligger till grund för polisens initiala bedömning att hon kan ha blivit utsatt för brott. Polisen har därför inlett en förundersökning med initial brottsrubricering försök till dråp. I anslutning till fyndplatsen, som är en bostad, har en man påträffats. Mannen är i 55-årsåldern och han greps som misstänkt för försök till dråp.

Polisen har spärrat av den aktuella lägenheten och en kriminalteknisk undersökning kommer att genomföras. Polisen har också knackat dörr i närområdet för att samla in vittnesuppgifter och annat från omkringboende.

Den gripne mannen kommer att förhöras under dagen och därefter kommer förundersökningen att ledas av åklagare.

13.30 den gripne mannen är numera anhållen av åklagare.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra