Karta som med röd fyrkant ramar in Esplanaden, Huskvarna, Jönköping, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Rån Tonåring utsattes för personrån.

Esplanaden, Huskvarna, Jönköping, Jönköpings län

Igår den 21 februari kl. 22.50 fick polisen samtal från en tonårspojke som ca 30 minuter tidigare hade blivit utsatt för ett rån. Den drabbade hade befunnit sig på buss 13 som han steg på vid Esplanaden. När bussen kom till Nygatans busshållpats blev den drabbade avtvingad av bussen av tre män som sedan rånade honom vid busshållplatsen. Gärningspersonerna tvingade genom hot tonårspojken att lämna ifrån sig en jacka, mössa, plånbok och hörlurar varefter de försvann från platsen. Den drabbade tonårspojken tog sig hem och ringde till polisen.

Polisen inledde en förundersökning om grovt rån och spaningar påbörjades efter misstänkta gärningspersoner. Polisen hade fått vissa uppgifter från den drabbade.  Under polisens spaningar efter gärningspersoner fick en polispatrull ta emot ett tips från en privatperson om var de misstänkta kunde finnas. Polisen åkte till den platsen, en bensinstation i Huskvarna och träffade på tre personer som stämde med de uppgifter polisen hade fått. De tre greps och fördes till polisstationen för förhör. Efter förhören blev de tre, som är i övre tonåren anhållna av åklagare på sannolika skäl misstänkta för grov rån.

Ärendet leds nu av åklagare och frågor om utredningen hänvisas till åklagarmyndigheten.

Mest läst av andra