Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Rån Växlingskontor rånades på Västra Storgatan.

Västra Storgatan, Jönköping, Jönköpings län

10.27 polisen fick uppgifter om att ett växlingskontor ska ha blivit utsatt för ett rån på Västra Storgatan i Jönköping. Några personer, ännu oklart hur många, har tagit sig in på växlingskontoret och tillgripit, eller försökt att tillgripa kontanter. Efter detta har de misstänkta avvikit från växlingskontoret i en bil.

10.39 polisen är framme vid brottsplatsen.

10.50 polisen har ett stort antal polispatruller engagerade i sökandet efter gärningspersoner. Utredare är på väg till brottsplatsen för att hålla förhör med den drabbade personalen. Polisen uppmanar allmänheten som sett händelsen eller delar av händelsen att stanna kvar på platsen, alternativt att ta sig tillbaka och ta kontakt med poliser på platsen. Om detta inte är möjligt kan man ta kontakt med polisen på 114 14 eller via polisens tipsformulär på polisen.se

10.55 brottsplatsen spärras av i väntan på en kriminalteknisk undersökning.

11.10 det finns inga uppgifter om fysiska personskador i nuläget.

11.15 polisen söker nu efter rånarnas flyktbil som ska vara en Volvo v70 av äldre modell (årsmodell ca 00) och mörk till färgen. Den ska ha plåtskador framtil, baktill och på höger sida. Höger backspegel ska saknas.

11.35 rånarna förmodas ha fått med sig pengar från växlingskontoret och någon hade någon form av vapen/tillhyggen. Exakt vad vill inte polisen berätta i nuläget för att undvika risken att eventuella vittnen påverkas av polisens information.

12.15 polishelikopter från polisflyget anländer inom kort för att biträda i spaningarna efter de misstänkta rånarna.

12.32 det är fastställt att det är ett fullbordat rån, det vill säga rånarna har fått med sig stöldgods i form av kontanter. Polisen lämnar inte ut några närmare uppgifter om värdet på dessa kontanter.

13.10 polisens kriminaltekniker är nu klara med arbetet på brottsplatsen. Nu återstår sammanställning av undersökningen samt undersökning och analys av eventuella fynd.

14.24 polisen har nu anträffat den första flyktbilen, den mörka Volvo V70 som tidigare var eftersökt. Bilen hittades på Brunnsgatan 28 efter tips från en uppmärksam privatperson. Bilen är nu tagen i beslag och kommer att undersökas av polisens kriminaltekniker för att om möjligt säkra spår.

Polisen är nu angelägen om att få mer hjälp av allmänheten med tips och iakttageler från Brunnsgatan 28 och närområdet däromkring. Den som kan ha gjort iakttagelser av flyktbilen, personer och möjligen någon annan misstänkt bil på platsen ombeds att snarast kontakta polisen på 114 14. Polisen kommer även att genomföra dörrknackning i detta område för att om möjligt fånga in iakttagelser.

Polisens helikopter avslutar nu arbetet och övergår till annan verksamhet.

Denna text uppdateras inte mer idag.

Mest läst av andra