Karta som med röd fyrkant ramar in Vilhelmsro, Jönköping, Luttra, Falköping, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Rattfylleri Misstänkt rattfylleri mm.

Vilhelmsro, Jönköping, Luttra, Falköping, Jönköpings län

Polisen får in vittnesuppgifter om en personbil som framförs vingligt och vårdslöst vid Vilhelmsro.

Bilen lämnar platsen och färden går ut på riksväg 47. Polis har larmats och de kommer ikapp den misstänkta bilen. polisen gör upprepade försök att stoppa den misstänkta bilen som trots detta fortsätter mot Jönköping.

Bilen stannar vid ett tillfälle men bara för att åter starta upp och fortsätta. Under färden så kolliderar den misstänkta bilen med en annan privat bilist. Dock lindrigt. Polisen tar beslut om att man kan använda spikmatta och att man även kan välja att stoppa den aktuella bilen genom att använda eget tjänstefordon.

Vid Luttra så får polisen en möjlighet att preja den misstänkat bilen och man gör så, man lyckas med uppgiften och en person i bilen kan gripas. Ingen person skadas.

Föraren av den misstänkta bilen, en man misstänks för bla rattfylleri och medtogs för provtagning. Föraren kommer även att misstänkas för ytterigare trafikbrott, bla ej stannat på polismans tecken, vårdslöshet i trafik mm. 

   

 

Polisen Västra Götaland

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra