Karta som med röd fyrkant ramar in Jordbron, Jönköping, Habo, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Rattfylleri Misstänkt bensinsmitare hamnade i diket och misstänks för drograttfylleri.

Jordbron, Jönköping, Habo, Jönköpings län

12.44 Polisen fick kännedom om att en personbil kört i diket i närheten av Habo kyrka. Ett arbetsfordon som fanns på platsen hade assisterat med att dra upp den dikeskörda bilen ur diket.

En kontroll av fordonets registreringsnummer visade att det var samma bil som förekommit vid en bensinsmitning vid Jordbron, Jönköping klockan 9.34 på tisdagsförmiddagen (se tidigare händelsenyhet gällande snatteri, Jönköping).

Fordonet och dess förare hade efter dikeskörningen fortsatt färden i riktning mot Habo kyrka och polisen åkte mot området för att genomföra en kontroll. 

Polisen stoppade och kontrollerade fordonet och föraren i området. Kontrollen visade att bilen var avställd och belagd med körförbud. Misstanke uppstod också att bilföraren, en man i 35-årsåldern, kunde vara påverkad av droger.

Föraren omhändertogs av polis för att genomgå provtagning och förhör misstänkt för drograttfylleri. Mannen kommer också att förhöras gällande misstankarna gällande snatteriet/bensinsmitningen tidigare under dagen.

Polisen Jönköpings län

Mest läst av andra