Rattfylleri Två män misstänkta för flera trafikbrott efter förföljande.

Västra Götalands Län, Axamo, Jönköping, Jönköpings län

16.42 Polisen fick flera samtal om en bilist som körde vingligt och hade touchat mitträcket, på E4 vid Asecs i Jönköping. Vittnen berättade att föraren sedan hade kört ut på riksväg 40 västerut. Polisen larmade ut flera patruller.

17.14 Polisen hade fått stopp på bilen på riksväg 40, efter att ha lagt ut spikmatta. Detta var cirka 1,5 km in i Västra Götalands län. Två personer sprang från bilen, men polisen fick snabbt tag i båda och en av dem belades med handfängsel. Vid något tillfälle kördes bilen i cirka 140 km/h där max tillåtna hastighet är 100 km/h.

I närheten av Axamo kolliderade bilen med en annan bilist. Ingen skadades men den påkörda bilen fick punktering.

De två misstänkta är män i 25-årsåldern. Det är inte klarlagt vem av dem som körde så i nuläget är båda misstänkta för drograttfylleri, vårdslöshet i trafik, smitning från trafikolycksplats, samt för att ej ha stannat på polisens tecken. Männen togs med för provtagning.

UPPDATERING: Männen är även misstänkta för grov olovlig körning och ringa narkotikabrott (eget bruk). Den ena mannen fick stanna kvar på polisstationen för tillnyktring.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra