Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Sammanfattning natt Ett sammandrag av nattens polisverksamhet.

Jönköping, Huskvarnavägen, Havsörnsgatan, Hammarvägen, Jönköpings län

06.45 polisen har sedan midnatt hanterat ett 25-tal ärenden i polisområde Jönköping. En person har gripits, ingen annan är frihetsberövad.

00.28 SOS-larm till polisen om brand på Huskvarnavägen i Jönköping. Det visade sig vara en misstänkt anlagd bilbrand. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om skadegörelse genom brand på en bil samt försök till skadegörelse genom brand på en annan bil.

01.18 SOS-larm till polisen om brand på Havsörnsgatan i Jönköping. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om skadegörelse genom brand på en bil.

01.36 en polispatrull genomför en kontroll av en bilist på Hammarvägen i Jönköping. Vid kontrollen genomförs en husrannsakan i bilen varvid en del föremål anträffas som kan knytas till de båda tidigare bränderna. Bilföraren, en man i 40-årsåldern grips på platsen som misstänkt för de anlagda bränderna, dvs skadegörelse. Även andra omständigheter gör att mannen kan misstänkas för bränderna. Mannen är även misstänkt för drograttfylleri. Efter förhör anhölls mannen av åklagare på sannolika skäl misstänkt för skadegörelse. Åklagare leder nu förundersökningen.

Inga andra grova brott eller allvarliga händelser finns att rapportera om.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra